Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 08

D.Sabonį į šuns dienas išdėjęs NBA ekspertas nusilenkė jo tėvui

Nemažai aistrų pasisakymais apie Domantą Sabonį sukėlęs „The Athletic“ žurnalistas Johnas Hollingeris nusilenkė „Indiana Pacers“ žvaigždės tėvui. Arvydą Sabonį NBA ekspertas įtraukė tarp penkių labiausiai vertų, tačiau „All-Star“ renginyje niekada nežaidusių NBA krepšininkų.

„Tai yra savotiška apgaulė, bet jeigu be jokio konteksto kyla tik klausimas, kas yra geriausias žaidėjas, kuris niekada nežaidė „All-Star“ mače, atsakymas būtų Arvydas Sabonis. Kai jis pateko į NBA, jam jau buvo 31-eri ir karjerą gerokai pristabdė traumos. Visgi jei ne jos, A.Sabonis tikrai būtų kelis kartus žaidęs šiose rungtynėse“, – neabejoja praeityje „Mephis Grizzlies“ klubo krepšinio operacijų viceprezidento pareigas ėjęs analitikas.

Jis pažymi, kas Sabas buvo geriausias 1998 metų „Portland Trail Blazers“ žaidėjas, o ši komanda tą sezoną surinko net 46 pergales. Nepaisant solidžios 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių statistikos, jis nebuvo pasirinktas.

„Po to sekė 1999-ųjų lokauto sezonas be „All-Star“ mačo ir A.Sabonis vėl buvo įskaudintas, nes turėjo puikią galimybę ten patekti. 2000-aisiais jis vėl neabejotinai buvo geriausias „Blazers“ žaidėjas, bet dešimtojo dešimtmečio pabaigoje Vakaruose prasimušti į „All-Star“ buvo beveik neįmanoma, nes lygoje dominavo tokie bokštai kaip Davidas Robinsonas, Hakeemas Olajuwonas ir Shaquille'as O'Nealas. 1998-aisiais H.Olajuwonas turėjo traumą, bet jo vietą užėmė geriausią sezoną karjeroje turėjęs "Seattle Supersonics" aukštaūgis Vinas Bakeris“, – rašo J.Hollingeris.

Ketvirta vieta jo reitinge atiteko Cedricui Maxwellui, trečia – Rodui Stricklandui, antra – Marcusui Camby, pirmoji – Ronui Harperiui.

Priminsime, kad visai neseniai NBA ekspertas J.Hollingeris sukėlė nemažai aistrų, kai pažėrė kritikos Domanto Sabonio atžvilgiu ir pareiškė, kad lietuvis nėra vertas vietos „All-Star“ rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius