-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 02

D.Sabonį stebino ir jo kūnas, ir neįtikėtinas rezultatas: „Nesu matęs nieko panašaus“

Domantas Sabonis NBA rungtyniauja penktą sezoną, o krepšinį žaidžia jau bemaž 20 metų, bet to, ką išvydo švieslentėje praėjusios nakties susitikime, jam dar nėra tekę matyti.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Stopkadras

Po traumos sugrįžęs ir karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą pagerinęs lietuvis prisidėjo prie vienos įspūdingiausių pergalių per „Indiana Pacers“ klubo egzistavimą.

Vienu metu net 67 taškų persvarą turėjusi ir į absoliutų NBA didžiausios pergalės rekordą taikiusi Indianapolio ekipa svečiuose net 152:95 sudaužė buvusią Domo ekipą „Oklahoma City Thunder“, taip pasiekdama skambiausią pergalę svečiuose per 45-us metus NBA lygoje skaičiuojančių „Pacers“ istoriją.

Pats įspūdingą trigubą dublį – 26 taškai, 19 atkovotų kamuolių ir 14 rezultatyvių perdavimų – surinkęs D.Sabonis po mačo sunkiai rinko žodžius bandydamas apibūdinti tai, kas ką tik įvyko.

VIDEO: Fantastiškas Domanto Sabonio pasirodymas

„Nesu patyręs nieko panašaus, ypač aukščiausiame lygyje, – sakė lietuvis. – Mes tiesiog mėgavomės. Didžiąją dalį laiko net nematėme rezultato, tiesiog išpildėme derinius, buvome agresyvūs ir mums nutiko geri dalykai.“

Domas šiose rungtynėse įrašė savo pavardę į itin solidžią ir ekskliuzyvinę kompaniją. Dar iki ilgosios pertraukos trigubą dublį surinkęs lietuvis prisijungė prie anksčiau tą padariusių Russello Westbrooko ir Nikolos Jokičiaus.

Ar pats D.Sabonis žinojo, kad dar antrajame kėlinyje savo kišenėje jau turi 11-ąjį karjeros trigubą dublį?

„Minutės pertraukėlės antrajame kėlinyje metu Mylesas [Turneris] priėjo ir sako: „tau reikia dar dviejų“. Aš nesupratau, ką jis turi omenyje, bet jis man pasakė [kad trūksta dviejų rezultatyvių perdavimų iki trigubo dublio]. Bet aš tiesiog toliau žaidžiau, vaikinai atsidengdavo, aš stengiausi juos surasti, o jie pataikė metimus“, – pasakojo lietuvis.

Nesu patyręs nieko panašaus, ypač aukščiausiame lygyje.

Oklahomoje sugrįžęs D.Sabonis žaidė po dviejų savaičių be krepšinio. Nugaros skausmus jautęs lietuvis praleido šešerias rungtynes ir manė, kad pritrūks kvapo, bet nustebino ir pats save.

„Stengiausi sugrįžti būdamas pasiruošęs 100 proc. ar bent jau arti to. Nustebinau ir pats save pirmajame kėlinyje, kai supratau, kad nesu pavargęs (juokiasi). Maniau, kad greičiau nuvargsiu, tačiau treneriai ir gydytojai nuostabiai padirbėjo palaikydami mano formą“, – sakė 29,5 minutės aikštėje praleidęs aukštaūgis.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

D.Sabonis pasidalino ir keistos bei netikėtos traumos patirtimi. Prieš kelias savaites staiga nugaros skausmą pajutęs Lietuvos rinktinės bokštas pirmosiomis dienomis kentė tokį skausmą, kad vos galėjo atsikelti iš lovos.

„Buvo sunku, ypač pirmąsias tris ar keturias dienas. Negalėjau būti su komanda, negalėjau net pakilti iš lovos ar smarkiau pajudėti. Per dieną tik trumpai pasivaikščiodavau. Bet vos nugara šiek tiek atsileido, sugrįžau į treniruotes ir ėmiau ruoštis, mėtyti metimus. Po truputį sugrįžau, – pasakojo lietuvis, taip ir nesupratęs, kas lėmė jo traumą. – Neįsivaizduoju. Tą rytą atsibudau ir išvykau testuotis, kai staiga pajutau skausmą. Nežinau, kas jį sukėlė.“

Negalėjau net pakilti iš lovos ar smarkiau pajudėti.

Galiausiai sugrįžęs į rikiuotę Domas bandys padėti savo komandai užsiimti geresnes pozicijas prieš NBA atkrintamąsias varžybas bei prieš jas vyksiantį papildomą turnyrą tarp 7-10 vietas konferencijose užimsiančių komandų. „Pacers“ su 30 pergalių ir 33 pralaimėjimais Rytuose šiuo metu yra devinti.

„Buvo smagu pagaliau prisidėti prie komandos draugų. Stebėti rungtynes iš šalies sportininkams niekada nebūna smagu, tad vėl grįžti ir žaisti buvo nuostabu“, – pabrėžė lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius