Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 09

D.Sirvydžiui – pagyros iš komandos draugų ir trenerio: „Jis ekipoje dirba sunkiausiai“

Po karjeros rungtynių prieš stipriausią Rytų konferencijos ekipą – išskirtinis dėmesys „Detroit Pistons“ (20-48) klubo lietuviui Deividui Sirvydžiui, kuriam pagiriamųjų žodžių negailėjo nei komandos draugai, nei ekipos vyriausiasis treneris Dwane'as Casey, išskyręs savo auklėtinio sunkų darbą treniruotėse.
Deividas Sirvydis rungtynėse prieš „Philadelphia 76ers“
Deividas Sirvydis rungtynėse prieš „Philadelphia 76ers“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku Detroito „stūmokliai“ svečiuose rezultatu 104:118 nepasipriešino Joelio Embiido vedamai „Philadelphia 76ers“ (47-21), kuri turėtų tapti Rytų konferencijos reguliaraus sezono nugalėtoja.

Daugiausiai minučių (24) karjeroje per rungtynes ant parketo praleidęs Deividas Sirvydis šiame mače pagerino ir daugiau asmeninių rekordų: pelnytų taškų (8), atkovotų kamuolių (6), išmestų metimų (6) bei pataikytų tritaškių (2).

„Šiandien jis buvo puikus ir aikštėje gali daryti apskritai viską, – sakė rungtynes dažniausiai starto penkete pradedantis Saddiqas Bey'us. – Jis išlaukė savo galimybės ir ja puikiausiai pasinaudojo. Deividas žaidė labai kietai.“

Lietuvis trenerio sprendimu rungtyniavo visą antrą bei ketvirtą kėlinius, o būtent D.Sirvydžio ir prancūzo Sekou Doumbouya tandemas antrajame ketvirtyje „Pistons“ sugrąžino į kovą po tragiško dvikovos starto – 20 taškų deficitas buvo prikirptas iki vos 8.

„Žaisti buvo neįtikėtinas jausmas, – po dvikovos kalbėjo Sirvydis. – Tiesiog turi kiekvieną dieną sunkiai dirbti ir šansas ateis pats. Šiandien buvo geros rungtynės.“

Vilniaus „Ryto“ sistemos auklėtinis pripažino, kad beveik visą sezoną trinti atsarginių suolą nėra lengva, tačiau tam turi būti pasiruošęs psichologiškai.

„Taip, nerungtyniauti yra labai sunku. Visi tai gali pasakyti, tačiau didžiausią vaidmenį čia vaidina psichologija ir kaip tu pats esi pasiruošęs. Šiandien viskas įvyko kitaip ir tiesiog jaučiausi laisvas. Tai didelis žingsnis į priekį. Visuomet jaučiu savo komandos draugų palaikymą ir tai labai padeda.“

Reguliariojo sezono finiše D.Sirvydis sulaukia vis didesnio pasitikėjimo iš D.Casey – lietuvio minučių skaičius auga su kiekvienomis rungtynėmis. Pasak patyrusio 64-erių specialisto, 20-metis krepšininkas labiausiai išsiskiria savo darbo etika.

„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey
„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey

„Labai džiaugiuosi dėl jam atsiradusios galimybės. Deividas ekipoje dirba sunkiausiai iš visų. Jis vienas geriausių metikų komandoje, ypatingai, kai kalbame apie teisingą kojų sustatymą prieš išmetant kamuolį. Dabar svarbiausia jo užduotis sustiprinti kūną. Savo vyrukams aš pasakiau, kad vieną dieną jis bus puikus žaidėjas. Deividas taps vienu iš tų aukštų antros-trečios pozicijos krepšininkų, kurie gali praplėsti aikštę.

Šiemet jam nepasisekė, jog negalėjo žaisti NBA G lygoje. Būtent Vasaros ir G lygos jam labai padės tobulėti, jis kaip krepšininkas augs prieš pat mūsų akis.“

„Pistons“ NBA reguliarųjį sezoną užbaigs keturių rungtynių serija namuose prieš „Chicago Bulls“, „Minnesota Timberwolves“, „Denver Nuggets“ ir „Miami Heat“.

Detroito klubas Rytų konferencijoje užima paskutinę 15-ąją poziciją, o blogesnį pergalių ir pralaimėjimų santykį visoje lygoje turi tik „Houston Rockets“ (16-52).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius