Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 25

Dėl kilnaus tikslo: ukrainietis aukcione parduos NBA čempionų žiedus

Buvęs „Los Angeles Lakers“ žaidėjas Slava Medvedenko aukcione parduoda du savo iškovotus NBA čempiono žiedus. Jis surinktus pinigus paaukos kilniam tikslui – Ukrainos vaikams.
Slava Medvedenko
Slava Medvedenko / „Scanpix“ nuotr.

43-jų S.Medvedenko buvo sunkusis krašto puolėjas, kuris su „Los Angeles Lakers“ tapo čempionu 2001 ir 2002 metais. Tuomet komandoje žaidė Kobe Bryantas ir Shaquille'as O'Nealas.

„SCP Auctions“ paaukos visą galutinę sumą ukrainiečio įkurtai „Fly High Foundation“ organizacijai. Jos tikslas – padėti Ukrainos vaikams, atstatant sporto infrastruktūrą karo sugriautose mokyklose, taip pat įkurti sporto būrelių tinklą.

„Norime atstatyti sporto sales, nes Rusijos armija jau subombardavo daugiau nei 100 mokyklų, – AP kalbėjo S.Medvedenko. – Mūsų šaliai reikės daug pinigų, kad atstatytume mokyklas. Sporto salės bus vienos paskutinių eilės. Ukrainoje ateis ir žiema, tad vaikams reikės žaisti viduje.“

Prognozuojama, kad už abu žiedus turėtų pavykti gauti bent 100 tūkst. dolerių.

S.Medvedenko teigė, kad nusprendė parduoti žiedus, kuomet naktį stovėjo ant aukšto stogo Kyjive – jis stebėjo skrendančias rusų raketas.

„Tada ir pagalvojau: kam man tie žiedai, jei jie vis tiek tiesiog guli seife? Supratau, kad galiu mirti. Po to supratau, kad turiu rodyti lyderystę, turiu padėti Ukrainos žmonėms, vaikams gyventi geriau“, – kalbėjo buvęs krepšininkas.

S.Medvedenko su žurnalistu kalbėjo Varšuvoje, kur jis surengė labdaringas krepšinio rungtynes – nė vienos laisvos vietos neliko salėje. Ten taip pat buvo renkami pinigai Ukrainai.

„Ukrainoje tu tiesiog jauti, kad tai karas. Raketos, oro pavojaus sirenos. Tiesiog pripranti prie nuolatinio spaudimo, – sakė buvęs atletas. – Bet kai tik kerti sieną, matai normalų gyvenimą. Tai lyg kitas pasaulis.“

S.Medvedenko turi 16 ir 11 metų dukras bei 10-ties sūnų. Prasidėjus karui, jis išsiuntė savo šeimą su močiute į kitą Ukrainos dalį.

„Dabar jie sugrįžo. Oro pavojaus sirenos kaukia kasdien. Kartais tris ar keturis kartus per dieną. Vaikai jau priprato. Jie žaidžia kieme, net nesustoja to daryti“, – kalbėjo NBA čempionas.

S.Medvedenko pats buvo Ukrainos teritorinės gynybos narys karo metu.

„Gynėme savo rajoną, stovėjome patikros punktuose. Nesu geriausias karys, nesu puikus šaulys, bet padėti galiu, – kalbėjo ukrainietis, pridėjęs, kad gynė šalį su AK-47 rankose. – Šoviau keletą kartų, ne į žmones. Džiaugiuosi, kad neturėjau galimybės ko nors nušauti. Mūsų kariuomenė padarė nuostabų darbą gindama Kyjivą. Noriu jiems padėkoti.“

Nuo 2000-01 metų sezono S.Medvedenko žaidė „Lakers“ komandoje, o geriausias jo sezonas buvo 2003-04 metais, kuomet gavo daugiau minučių dėl Karlo Malone'o traumos. Tuomet ukrainietis rinko po 8,3 taško ir atkovojo po 5 kamuolius.

S.Medvedenko pasakojo palaikantis ryšį su buvusiais bendražygiais Marku Madsenu ir Luke'u Waltonu. „Lakers“ siuntė sporto įrangos į Ukrainą.

„Ši šeima man visada padės, – apie Los Andželo klubą kalbėjo ukrainietis. – „Lakers“ visada bus mano širdyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius