-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 12

Dėl lietuvių kaktomušos aikčioję amerikiečiai prilygino ją Godzilos ir King Kongo kovai

Tokios įspūdingos lietuvių kovos ant NBA arenos parketo dar nebuvome matę. Fantastiškai vienas prieš kitą rungtyniavę Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis padovanojo tikrą krepšinio spektaklį Lietuvos krepšinio gerbėjams, o titaniška lietuvių kaktomuša žavėjosi ir amerikiečiai.
Įspūdinga Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio akistata buvo prilyginta Godzilos ir King Kongo kovai
Įspūdinga Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio akistata buvo prilyginta Godzilos ir King Kongo kovai / Scanpix ir Twitter nuotr.

52 taškai, 37 atkovoti kamuoliai ir 11 rezultatyvių perdavimų – tokius skaičius kartu sudėjus sekmadienio naktį Memfyje rinko du Lietuvos rinktinės bokštai.

J.Valančiūnas prieš „Indiana Pacers“ sužaidė geriausias karjeros rungtynes, pelnydamas 34 taškus ir atkovodamas 22 kamuolius, tačiau pergale džiaugėsi D.Sabonis, į „Memphis Grizzlies“ krepšį suvertęs 18 taškų, sugriebęs 15 kamuolių ir išdalijęs 9 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: Įspūdingas Jono Valančiūno pasirodymas prieš „Pacers“

Ypač galingai abu aukštaūgiai pradėjo rungtynes. Dar pirmajame kėlinyje J.Valančiūno sąskaitoje buvo 10 taškų, o D.Sabonio – beveik dvigubas dublis: 9 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai.

VIDEO: Domanto Sabonio žaidimo epizodai mače su „Grizzlies“

Šią galiūnų akistatą baudos aikštelėje aikčiodami stebėjo ne tik naktinėję Lietuvos krepšinio aistruoliai, bet ir JAV krepšinio gerbėjai bei tviterio vartotojai.

„Žaviuosi Lietuvos centrų kova. Abu jie puotauja po varžovų lenta“, – rašė „Pacers“ rungtynių metu įžvalgas pateikiantis puslapis iPacers.com, taip pat netrukus pridūrė platesnį komentarą.

„Jonas ir Domas negali sulaikyti vienas kito kovoje dėl atšokusių kamuolių ir abu skundžiasi teisėjams dėl neužfiksuotų pražangų. Lietuvos centrų mūšis išlieka intriguojančiu“, – rungtynių metu rašė iPacers.com.

Įspūdingą lietuvių kaktomušą „Pacers“ tinklalaidės vedėjas Markas Schindleris iliustravo ir paveikslėliu, kuriame – neseniai kino ekranus pasiekusio filmo „Godzila prieš King Kongą“ būtybės kaunasi dėl krepšinio kamuolio.

M.Schindleris, žavėdamasis lietuvių bokštų akistata, išreiškė ir pageidavimą.

„Jonas ir Domas vienas prieš vieną iki 11 taškų. Prašau, padarykite, kad tai įvyktų“, – juokais prašė žurnalistas.

Netrūko tarp internautų juokų ir apie lietuvių gynybą. Štai tinklalaidės „Fastbreak Breakfast“ kūrėjai juokėsi, kad tiek J.Valančiūnas, tiek D.Sabonis išvydę gynyboje prieš juos pastatytą tautietį primena puotauti pasiruošusį katiną Garfildą.

Pastūmus juokus į šalį, būtina įvertinti tai, kokias įspūdingas rungtynes sužaidė karjeros rezultatyvumo rekordą pagerinęs J.Valančiūnas.

Lietuvis nežaidė pirmajame susitikime su „Pacers“ vasarį, o susikaupusį pyktį, anot „Memphis Commercial Appeal“ žurnalisto Evano Barneso, išliejo sekmadienio naktį Memfyje.

„Valančiūnas nežaidė pirmajame susitikime su „Pacers“, o dėl to pyktį ir apmaudą išliejo ant tautiečio „All-Star“ rungtynių žaidėjo Domanto Sabonio, kuriam sukėlė problemų dėl pražangų trečiajame kėlinyje“, – rašė E.Barnesas.

28-erių JV vos antrą kartą karjeroje vieneriose rungtynėse peržengė 30 taškų ir 20 sugriebtų kamuolių ribą ir tapo tik antru tą padariusiu „Grizzlies“ žaidėju istorijoje. Dabar Jonui trūksta tik vienų tokių rungtynių, kad pasivytų Memfio legendą Zachą Randolphą.

Prie ilgamečio „Grizzlies“ sunkiasvorio uteniškis priartėjo ir keliose kitose kategorijose.

Atkovojęs 12 kamuolių puolime ir pagerinęs karjeros rekordą, lietuvis liko vos per vieną po varžovų krepšiu sugriebtą kamuolį su Z.Randolphui priklausančio „grizlių“ rekordo, o J.Valančiūno taškų ir atkovotų kamuolių suma (56) yra antra didžiausia „Grizzlies“ istorijoje.

Tik Z.Randolphas 2012 m. gruodį surengė įspūdingesnį pasirodymą, kai pelnė net 38 taškus ir atkovojo 22 kamuolius (suma 60).

J.Valančiūnas svariai prisidėjo ir prie kelių „Grizzlies“ klubo rekordų. Memfio klubo žaidėjai šiose rungtynėse net 88 taškus pelnė iš baudos aikštelės ir 30 taškų įmetė antraisiais šansais – tai 26-us egzistavimo metus skaičiuojančios komandos rungtynėse yra patys aukščiausi rodikliai.

„Jonas „Mosesas Malone'as“ Valančiūnas“, – lietuvį su legendiniu NBA centru, pasižymėjusiu įspūdingais atkovotų kamuolių rodikliais puolime, lygino žurnalistas E.Barnesas.

Ir visgi nepaisant tokio pasirodymo, „Grizzlies“ pergalės iškovoti nepajėgė. Svarbiausia to priežastis – itin prastas startas, kai praleidę net 45 taškus per pirmąjį kėlinį, Memfio krepšininkai jau pirmoje rungtynių pusėje įklimpo į 17 taškų deficitą.

Būtent prastas startas gynyboje buvo svarbiausia tema po rungtynių vykusioje „Grizzlies“ narių spaudos konferencijoje, o apie ją daugiausiai kalbėjo ir J.Valančiūnas.

„Jeigu praleidžiame daugiau nei 130 taškų, vadinasi, nesiginame gerai. Pirmajame kėlinyje nesugebėjome apsaugoti baudos aikštelės. Jie žaidė su penkiais žaidėjais, galinčiais pataikyti iš toli, tad sunku gintis baudos aikštelėje, nes jie puikiai išsidėsto aikštėje. Pasimokėme iš to ir iki rungtynių pabaigos problemą išsprendėme, bet to neužteko. Prastai gynėmės“, – kalbėjo uteniškis.

Jeigu praleidžiame daugiau nei 130 taškų, vadinasi, nesiginame gerai.

Jis apgailestavo ir dėl antrų iš eilės iš rankų išleistų rungtynių, nes dar prieš kelias dienas „Grizzlies“ apmaudžiai po pratęsimo nusileido ir „New York Knicks“ komandai.

„Labai apmaudu pralaimėti po pratęsimo, paskutinėse atakose. Dirbi, kad laimėtum, bet dėl mažų dalykų pergalė išslysta iš rankų. Bet esame laimingi, kad žaidžiame atkaklias rungtynes. Taip tapsime kietesniais, įgausime patirties. Tačiau, žinoma, nesame patenkinti rezultatu“, – sakė lietuvis.

J.Valančiūną po mačo kukliai pagyrė ir „Grizzlies“ strategas Tayloras Jenkinsas, bet daug liaupsių lietuviui jis nedalijo, iš karto pabrėžęs kitų žaidėjų pastangų stoką.

„JV buvo puikus. Gaila, kad visa komanda nebuvo pasiruošusi taip žaisti, dėl ko sumokėjome kainą ir pralaimėjome“, – sakė specialistas.

Antrą pralaimėjimą iš eilės patyrę „grizliai“ Vakaruose užima aštuntąją vietą. „Pacers“ su D.Saboniu, laimėję trečią kartą paeiliui, Rytuose yra devinti.

VIDEO: urBONUSas: Ramūno Šiškausko krepšinio sensacijos iš medinės Kaišiadorių aikštelės
VIDEO: urBONUSas: Rokas Jokubaitis į Barseloną, pažymys Martinui Schilleriui ir „Žalgirio“ taikiniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius