Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 10

Denveris moja A.Karnišovui – prisimins ir dėl jo mėgstamos muzikos

„Chicago Bulls“ įteikė Artūrui Karnišovui raktus, pakvietusi tapti komandos vadovu. Tačiau svarbų žmogų praranda „Denver Nuggets“ klubas, kuriame 48 metų lietuvis dirbo laipteliu žemesnėse, bet taip pat labai reikšmingose pareigose.
Artūras Karnišovas ir Michaelas Malone'as
Artūras Karnišovas ir Denverio komaandos treneris Michaelas Malone'as (kairėje). / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Matant jo 204 cm ūgį ir nepriekaištingą aprangą lengva įsivaizduoti, kaip „Denver Nuggets“ generalinis vadybininkas Artūras Karnišovas priima krepšinio sprendimus ir daro įspūdį savo europietiškumu klubui.

Daug sunkiau pamatyti kitą A.Karnišovo pusę, atskleidžiančią jo kovingumą, tegu ir būnant vadovo pareigose“, – rašė „Denver Post“ dienraštis ketvirtadienį straipsnyje, kuriuo tarsi atsisveikinama su A.Karnišovu.

Po septynerių metų Denveryje, iš pradžių dirbant generalinio vadybininko padėjėju, o paskui ir generaliniu vadybininku, A.Karnišovas dėlioja taškus sutartyje dėl dar aukštesnio posto Čikagoje.

Tai dar nėra pranešta oficialiai, bet patikimi JAV žiniasklaidos kanalai vienas po kito, tarp jų didžiausia šalies naujienų agentūra AP, skelbia apie „Bulls“ savininkų sprendimą iš visų kandidatų pasirinkti lietuvį.

Jis jau buvo arti tokių pareigų „Milwaukee Bucks“ ir „Brooklyn Nets“ komandose, bet abu kartus po darbo pokalbių sugrįždavo į Denverį, kur padėjo komandą paversti viena stipriausių Vakarų konferencijoje.

11 metų NBA žaidęs Jaredas Jeffriesas, ketverius metus dirbęs „Nuggets“ biure su A.Karnišovu ir klubo prezidentu Timu Connelly, turėjo privilegiją išvysti ir kitokias lietuvio gyvenimo puses, lengvesnes nei kruopštumas ir krepšinio operacijų žingsnių skaičiavimas.

„Mane ir jį tai vienijo, – pasakojo J.Jeffriesas. – Mes mėgome elektroninę muziką.

Jam patinka DJ Arminas van Buurenas, Kaskade, Calvinas Harrisas, taigi, kai aš ir jis mankštindavomės salėje, visada grodavome šią muziką.

VIDEO: Armin van Buuren live at Tomorrowland 2019

Visi rinkdavosi hip hopą ir panašiai, bet mums pavykdavo pakeisti grojaraštį rimtesne muzika (elektronine šokių muzika).“

VIDEO: 'On Your Mind' | Kaskade | Official Video

J.Jeffriesas, prisidėjęs prie „Nuggets“ 2013 metais, pažymėjo A.Karnišovo lyderystę, ypač žinant, kad Denverio klubo vadovų komanda tuo metu buvo jauna. Jis atkreipė dėmesį į lietuvio polinkį detalėms ir profesionalumą.

„Be abejo, jo pasaulio suvokimas, tai, kad jis buvo vienas geriausių Europos žaidėjų, leido jam pasinaudoti šiais privalumais ir žiniomis, – sakė J.Jeffriesas apie A.Karnišovą, kuris per savo karjerą žaidė stipriausiose Ispanijos, Italijos ir Graikijos komandose. Jis laimėjo ir du olimpinius bronzos medalius su Lietuvos rinktine.

Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Karnišovas 1996 m.
Alfredo Pliadžio nuotr./Artūras Karnišovas 1996 m.

„Jo istorijos yra neįtikėtinos, – sakė J.Jeffriesas. – O noras dalytis yra labai šaunus.“

A.Karnišovas Denveryje buvo ypač vertinamas dėl kitoje Atlanto pusėje nužiūrėtų talentų.

Nors „Nuggets“ vadovų kabinete įprasta priimti bendrus sprendimus, o galutinis žodis priklauso T.Connelly, A.Karnišovas dirigavo, kai komanda pagavo savo didžiausią dešimtmečio žuvį – tada dar mažai žinomą serbą Nikolą Jokičių 2014 metais.

„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Jokičius

A.Karnišovo europietiškos rinkos išmanymas yra viena priežasčių, kodėl jį išsirinko Čikagos klubas.

„Komandinis (organizacijos) požiūris, daug mąstymo, daug veiklos“, – apie A.Karnišovą 2018 metais sakė T.Connelly.

J.Jeffriesas labai mėgo A.Karnišovą dėl charakterio. Amerikietis mano, kad nauja aplinka, į kurią A.Karnišovas pateks Čikagoje, neturėtų jo gąsdinti: „Jis kilęs iš tokios kartos, kuri plėšė parketą nuo grindų ir daužė vienas kitam galvas mobiliaisiais telefonais.“

Dar sovietų laikų mokyklą Vilniuje baigęs A.Karnišovas išvyko studijuoti ir žaisti krepšinio į JAV, būdamas 18-os metų, kai pats savarankiškai turėjo išmokti anglų kalbą, nes iki tol kalbėjo tik lietuviškai ir rusiškai.

Po krepšininko karjeros pabaigos jis darbavosi NBA biure, tarp jų su programomis „Krepšinis be sienų“.

„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas ir Darius Songaila
„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas ir Darius Songaila

A.Karnišovas paskui peršoko į „Houston Rockets“ tarptautinio skauto pareigas.

„Nuo tada, kai jis atvyko, aš žinojau, kad vieną dieną jis vadovaus NBA komandai“, – 2018 metais sakė „Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morey.

Ir iš tiesų ta diena atėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius