-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 30

Diskusija baigta: kodėl nebebus kito Michaelo Jordano

Paskutinį kartą legendinis „Chicago Bulls“ krepšininkas Michaelas Jordanas NBA čempionų titulą iškovojo mažiau nei prieš 20 metų, o nuo to laiko iš paties geriausiojo sosto jo neišvertė niekas. Vieni mano, kad jo įpėdiniu turėtų būti LeBronas Jamesas, kiti ji lygina su kovinguoju Russellu Westbrooku, tačiau kito krepšinio karaliaus dar, ko gero, teks palaukti.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“/AP nuotr.

K.Bryantas tikina, kad M.Jordano vaiduoklį matė prieš keletą mėnesių Niujorke. Tuomet mieste lankėsi „Raptors“, o vieną metimą po kito iš vidutinio nuotolio metė DeMaras DeRozanas. Gynėjas lemiamu metimu išplėšė savo ekipai pergalę, o jo veidą papuošė piktdžiugiška šypsena.

„Jis sustojo nugara į varžovą, pasisuko ir metė atsilošęs. Šį judesį išmokau iš Michaelo, – teigė K.Bryantas. – Nerealu pamatyti tokį metimą.“

Jau karjerą baigęs „Lakers“ krepšininkas visą savo gyvenimą kartojo, kad visus judesius pavogė iš legendinio „Bulls“ žaidėjo, tačiau jo puolimo arsenalo dalių galime rasti visur.

„Arčiausiai Michaelo intensyvumo žaidžia R.Westbrookas. Jis yra tikras kovotojas ir visuomet įdeda visas jėgas. Šiais laikais NBA tokių žaidėjų yra labai mažai“, – teigė Paulas Pierce'as.

„Fenomenalus kojų darbas. Kawhi Leonardas žaidžia tiesiog nuostabiai“, – svarstė K.Bryantas.

„Draymondas Greenas taip pat bando įlįsti varžovui į galvą ir sunaikinti jį psichologiškai“, – savo auklėtinį su MJ lygino Steve'as Kerras.

Žvilgtelėjus į „Cavaliers“ lyderio LeBrono Jameso marškinėlius, mes taip pat prisimename M.Jordaną, nes abu šie žaidėjai vilki „23“ numeriu pažymėtas aprangas. Tačiau reikia pripažinti, kad M.Jordano era jau seniai baigėsi, o tai buvo geriausias dalykas nuo to, kai ji ir prasidėjo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Daugelį metų žurnalistai bandė klijuoti „būsimojo MJ“ etiketę kiekvienam jaunam žaidėjui, tačiau tai pagaliau baigėsi. Stephenas Curry yra tiesiog Stephas, R.Westbrookas yra tiesiog Russas, o būsimuoju M.Jordanu jau nebevadinamas niekas.

Įdomu tai, kad šiais laikais mažai žmonių žino M.Jordaną. Žinoma, jie yra matę jo verkiantį veidelį humoro portaluose internete bei žino jo vardinių batelių firmą, tačiau retas žino tikrąjį MJ.

Atsiminimai apie legendinį „Bulls“ krepšininką po truputį blėsta, nes NBA jau liko tik 17 krepšininkų, kurie prieš jį žaidė, kol jis rungtyniavo Vašingtone, o paskutinis jo metimas skrodė tinklelį prieš 14 metų.

„Tą akimirką neįvertinau jo žaidimo“, – apie savo vaikystės dievuką kalbėjo „Warriors“ lyderis S.Curry.

Ouklando ekipos įžaidėjas didžiąją dalį savo gyvenimo buvo K.Bryanto, Timo Duncano ir Alleno Iversono gerbėjas bei labai mėgo Steve'ą Nashą. Daugelio dievuku šiais laikais jau yra pats S.Curry, tačiau jis žaidžia lygoje, kurią į aukštumas iškėlė M.Jordanas.

„Jis visiems parodė, kas yra nuostabus krepšininkas, – teigė Grantas Hillas. – Michaelą mėgo visi, o prie to labai prisidėjo puiki rinkodara. Tiesa, tokio lygio žaidėjo tuomet tikrai daugiau nebuvo.“

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas

Klasikiniams M.Jordano marškinėliams NBA parduotuvėse nėra lygių, o jo numerį šiemet vilkėjo net 13 žaidėjų. Tiesa, tik L.Jamesas, Anthony Davisas ir Wesley Matthewsas pripažino, kad tokį sprendimą lėmė legendinis „Bulls“ žaidėjas.

Šiais laikais M.Jordano žaidimo stilius jau nebėra madingas. Daugelis komandų bando judinti kamuolį, sukurti nemažai erdvės bei mėtyti tritaškius. Tik trys iš dvidešimties rezultatyviausių NBA krepšininkų rungtyniauja M.Jordano pozicijoje – atakuojančiu gynėju (D.DeRozanas, B.Bealas ir C.J.McCollumas).

NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse atakuojantys gynėjai taip pat sudarė mažumą. D.DeRozanas ir K.Thompsonas prisijungė prie aštuonių įžaidėjų.

Šių laikų žvaigždės vaikosi M.Jordano, nes jis vis dar yra lyderis pagal atkrintamosiose varžybose pelnytus taškus (5987). Tai vos 313 daugiau nei L.Jamesas.

MJ taip pat yra vienintelis krepšininkas per pastaruosius 40 metų, kurio taškų vidurkis siekia 30, o pataikymo procentas yra netoli 50 proc.

„Tai sakiau visiems savo draugams ir jie manimi netiki, bet M.Jordanas šių laikų krepšinyje vidutiniškai rinktų apie 60 taškų. Ir aš tuo nuoširdžiai tikiu“, – teigė buvęs legendos agentas Davidas Falkas.

„Bulls“ ekipos varžovai kito M.Jordano norėjo savo komandoje, o juo vienu metu buvo pradėtas vadinti Vince'as Carteris: „Aš noriu būti savimi. Nenoriu jausti tokio spaudimo.“

„Scanpix“/AP nuotr./Vince'as Carteris
„Scanpix“/AP nuotr./Vince'as Carteris

Kitu M.Jordanu taip pat buvo vadinami net tokie žaidėjai kaip Lenas Biasas ar Ronas Harperis, o paskutinį kartą su „Bulls“ lyderiu buvo lyginamas L.Jamesas.

Įdomu tai, kad JAV spaudoje 1990–2010 m. laikotarpyje galima buvo rasti daugiau nei 3 tūkst. įvairių pasisakymų apie vieno ar kito žaidėjo tapimą kitu MJ.

„Google“ paieškoje „kitas M.Jordanas“ jau yra ieškomas vis rečiau, o daugiausia dėmesio ši frazė sulaukė nebent 2013 metais, kai L.Jamesas iškovojo savo antrąjį NBA čempionų žiedą.

Į NBA jau seniai atvyko nauja karta, o ji žaidžia visiškai nepanašiai į M.Jordaną. Šiuolaikiniai vaikai siekia tapti naujaisiais S.Curry, Kyrie Irvingu ar dar kokiu nors 2017-aisiais žaidžiančiu krepšininku.

„Ne visi gali įdėti, bet visi gali varytis kamuolį ir jį mesti“, – yra pasakęs S.Curry.

O tai yra visiška tiesa, todėl šiais laikais vaikams didesnį įspūdį kelia beprotiškai tolimi S.Curry šūviai.

„Niekada negalvojau, kad bus dar vienas, – teigė S.Kerras. – Todėl jis ir buvo MJ, nes jis buvo unikalus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius