-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 07

Domantas Sabonis prisistatė Indianai: „Po žinių, kad buvau išmainytas, buvau apstulbęs“

Juodu švarku ir juodais marškiniais visada mandagus Domantas Sabonis prisistatė „Indiana Pacers“ aistruoliams per penktadienį surengtą spaudos konferenciją Indianapolyje. Pirmasis šokas po mainų jau praėjo ir D.Sabonis teigė esąs pasirengęs padaryti viską, ką sugeba, kad padėtų „Indiana Pacers“ komandai.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos krepšininkas pripažino, jog praėjusį savaitgalį nugriaudėję mainai jam buvo labai netikėti.

„Ruošiausi vasaros lygos varžyboms, kai sužinojau, kad esu išmainytas. Buvau apstulbęs, – neslėpė D.Sabonis, praėjusį sezoną žaidęs „Oklahoma City Thunder“ klube. – Vis dėlto aš džiaugiuosi, kad prisidėsiu prie tokios geros organizacijos, kaip „Pacers“. – Pirmąjį sezoną įgavau daug patirties. Manau, kad tai labai pravers ateinantį sezoną. Stengsiuosi daryti viską, ką galiu, kad padėčiau komandai“.

„Scanpix“/AP nuotr./Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Victoras Oladipo ir Domantas Sabonis

Mainais „Pacers“ iškeitė ryškiausią savo žvaigždę Paulą George'ą į du „Thunder“ žaidėjus: Victorą Oladipo ir D.Sabonį.

Nors Indianapolio klubas prarado savo lyderį, komandos vadovas Kevinas Pritchardas aiškino, jog naujieji žaidėjai padės „Pacers“ likti kovingai.

Jo teigimu, D.Sabonio atėjimas suteiks komandos žaidimui kūrybos.

„Kamuolio judėjimas sukuria daug sunkumų varžovų gynybai. Praėjusį sezoną mes nebuvome geri šioje vietoje. Tam reikia turėti reikiamus žaidėjus, – sakė K.Pritchardas. – Kuo mums patrauklus Domantas, tai savo užtvaromis. Jis žaidžia fizinį krepšinį ir yra neįvertintas kamuolio perdavinėtojas. Kai toks didelis vaikinas sugeba tai daryti, penki žaidėjai gali sužaisti puolant.“

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

Kaip žinia, P.George'as norėjo palikti „Pacers“ klubą. Praėjusį sezoną po 23,7 taškus rinkęs puolėjas prisidėjo prie kitos „Thunder“ žvaigždės Russello Westbrooko.

Įvertinus padėtį, „Pacers“ treneris Nate'as McMillanas mano, jog iškeisti P.George'ą į V.Oladipo, kuris rinko po 15,9 taško praėjusį sezoną, ir D.Sabonį, kuris buvo pašauktas 11-uoju numeriu naujokų biržoje prieš metus, buvo laimėjimas.

N.McMillano teigimu, abu jie atėjo iš stiprios Vakarų konferencijos komandos, todėl turėtų padėti ir „Pacers“, kuri Rytuose buvo septinta, iškovojusi 42 pergales ir patyrusi 40 nesėkmių reguliariajame čempionate.

D.Sabonis praėjusį sezoną pelnė po 5,9 taško ir atkovojo po 3,6 kamuolio. Jis pasiekė 12 dvigubų dublių, tarp kurių buvo ir 20 taškų per rungtynes, kurios baigėsi pergale „Boston Celtics“.

„Aš sujaudintas galimybės būti dalimi šios organizacijos, – kaip visada mandagus buvo D.Sabonis. – Manau, kad tai gera galimybė man ir visai mūsų grupei“.

Penktadienį buvo pristatytas ir naujasis „Pacers“ įžaidėjas Darrenas Collisonas, buvęs laisvuoju agentu šią vasarą, bet nebuvo kito naujoko.

Tik prieš pat vidurnaktį buvo paskelbta, kad „Pacers“ pasirašė dvejų metų 21 mln. dolerių vertės dolerių sutartį su serbu Bogdanu Bogdanovičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius