Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 04

Domanto Sabonio karantinas su širdies drauge: gitara, dviračiai ir stalo žaidimai

Lietuvos krepšinio rinktinės ir „Indiana Pacers“ vidurio puolėjas Domantas Sabonis pandemijos metu drauge su savo mylimąja Sashana gyvena Los Andžele.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • D.Sabonis likęs JAV, kur koronaviruso užsikrėtimų (1,2 mln.) ir mirčių (68,6 tūkst.) skaičius didžiausias pasaulyje.
  • Kalifornijos valstijoje, kur dabar su drauge yra Lietuvos krepšininkas, pandemija švelnesnė nei Niujorke.
  • Kalifornijoje fiksuoti 55 tūkst. užsikrėtimai ir 2,2 tūkst. mirčių.

Koronavirusas nutraukė geriausią D.Sabonio sezoną lygoje, bet praėjusį savaitgalį 24-ių metų gimtadienį šventęs krepšininkas mėgaujasi kitokiu gyvenimu.

Kai po 18,5 taško rinkęs, 12,4 kamuolio atkovojęs ir pirmą kartą į NBA „All Star“ rungtynes patekusio aukštaūgio ritmą sujaukė pandemija, jis išvyko į Los Andželą ir leidžia laiką visiškai kitaip.

Apie naujas gyvenimo spalvas ir skonius D.Sabonis pasakojo NBA interneto svetainei.

„Kai NBA sustabdė sezoną, tą pačią dieną atvykau į Los Andželą. Ten gyvenu su savo drauge Shashana. Greta gyvena ir jos šeima, o aš kasdien per „FaceTime“ programą susisiekiu su savo šeima Lietuvoje – taip galiu mėgauti laiku su sau brangiais žmonėmis. Norėčiau, kad su manimi būtų visa šeima, bet šiuo metu neįmanoma turėti visko.

Padėtis tokia, kad reikia ieškoti pozityvumo. Todėl bandau išmokti naujų dalykų, kuriems anksčiau trūko laiko. Pradėjau groti gitara, žaidžiame stalo žaidimus – kelis atsivežiau aš, o dar kelis mums paskolino draugės tėvai. Norėčiau pasigirti, kad esu nardų čempionas, bet tai nebūtų tiesa.

Man keista, kad kasdien trūksta laiko. Randu daug veiklų, tad nenuobodu. Šiandien atsikėliau ir pagaminau pusryčius. Kasdien sportuoju namie apie valandą, tada su dviračiais važiuojame iki draugės tėvų namų – ten irgi praleidžiame dalį dienos. Draugės mama turi bėgimo stacionarų treniruoklį, tad mankštinuosi ir aš. Yra ir baseinas, kuriame galima paplaukioti, kai šilta.

Kieme yra krepšinio lankas, tačiau tai lauko aikštelė. Ne kasdien galiu ja pasinaudoti dėl oro sąlygų, bet kartais pamėtau į krepšį. Vienas mano draugų statosi namą, kuriame turėtų būti krepšinio aikštė po stogu – reikės patikrinti, ar jis jau baigė darbus. Norėčiau, kad jis pabaigtų krepšinio aikštės įrengimo darbus, galėčiau pasitreniruoti. Būtų smagu, jei spėtų, kol sezonas neatsinaujino.

Šiek tiek laiko praleidžiu socialiniuose tinkluose, bet nedaug. Retai naudoju „Twitter“, neatsimenu kada pastarąjį sykį ten talpinau įrašą. „Twitter“ labiau naudoju naujienoms sekti.

Nežiūrime televizoriaus, bet per „Netflix“ stebėjome „Money Heist“ serialą. Pradėjome žiūrėti dar tada, kai sezonas nebuvo sustabdytas, tai tęsėme ir toliau. Tai – įdomus serialas, veiksmas vyksta Ispanijoje.

Sekmadienį žiūrėjau „Last Dance“ (dokumentinis 10 serijų filmas apie „Chicago Bulls“ ir Michaelą Jordaną). Labai patiko, tikrai nežinojau tiek užkulisių. Įprastai sužaidžiame rungtynes, bet daug nematomų dalykų vyksta ir už aikštės ribų. Niekas to nežino – galbūt ryte kažkas įvyko, kas išmušė iš ritmo, prastai miegojai ar suskaudo koją. Mūsų gyvenimas kitoks nei įsivaizduoja žmonės. Visur yra šiek tiek dramos. Gera pamatyti į tokius dalykus, kurie šiaip nesimato.

Karantino metu daug gaminame. Mėgstame daryti valgyti. Kartais būna, kai tingisi, bet įprastai maistą gaminamės patys. Esame kepę antį, avieną, šonkauliukus, kepsnius, lazaniją. Kepame pyragus. Per pirmąją savaitę priaugau svorio, viskas atrodė lyg trumpos atostogos, tad reikėjo pradėti maitintis sveikiau. Gal ne sveikiau, bet mažiau.

Pagaminome sumuštinių benamiams. Jie dabar gyvena palapinėse. Pastarąją savaitę lijo, tad padalinome kelias palapines, kelis pledus.

Bandau palaikyti sportinę formą. Mūsų namo kvartale yra treniruoklių salė, tačiau šiuo metu ji yra uždaryta. Vienintelis būdas sportuoti – bėgti, bet nenoriu lakstyti ant asfalto, nes tai kenkia mano keliams. Todėl daug laiko važinėjame dviračiais. Kartais rengiame treniruotes, o kartais tiesiog miname 30 minučių iki mano draugės tėvų.

Neturiu galimybės kilnoti svarmenis, tad labiau naudoju specialias gumas pratyboms. Jei kalbėtume apie kūną ir raumenis, manau, kad esu dar geresnės fizinės būklės nei prieš sustabdant sezoną. Aišku, aerobinė sportinė forma nėra tokia gera, krepšinio juk pastaruoju metu nežaidžiau.

Nežiūrėjau ir „Pacers“ rungtynių, gal netrukus. Smagu leisti galvai pailsėti nuo krepšinio. Viskas greitai sugrįš ir tęsis visu pajėgumu.

Pasižiūrėjau senų rungtynių per NBA televiziją. Mačiau ir senus savo tėvo mačus.

Žmonės vis randa įvairių vaizdo įrašų su jo žaidimu ir atsiunčia man. Smagu žiūrėti tokius įrašus. Mano tėvas buvo universalesnis žaidėjas nei aš.

Šiuo metu NBA daug universalių krepšininkų, tačiau ne visi jie moka tai, ką galėdavo jis. Ir man ne viskas pavyksta. Mano tėtis mokėjo išplėsti puolimą ir veržtis link krepšio. Puiku matyti taip rungtyniaujantį tokį aukštą vaikiną. Dažnai girdžiu šnekas apie tėvo rungtynes, ir pats esu peržiūrėjęs kelerias rungtynes anksčiau, o dabar turėjau progą peržiūrėti daugiau.

Dėl jo noriu dar labiau tobulinti savąjį žaidimą. Mano tėtis vis sako man: „Privalau stabiliau pataikyti iš vidutinio atstumo nei tritaškio. Kai tik tai pagerinsi, varžovai dar labiau tave gerbs. Sako, kad turiu visus reikalingus įgūdžius tai pasiekti. Jei pasiseks dar labiau pagerinti savo žaidimą, tai padėtų atlikti ir daugiau perdavimų bendražygiams.

Nors man patinka dabar čia, pasiilgau komandos draugų. Trūksta ir sirgalių, pasirengimo rungtynėms rutinos. Mes mylime krepšinį, jaučiame šiam žaidimui aistrą, esame įpratę prie sezono ritmo. O gyvendamas Los Andžele galiu net nereguliuoti žadintuvo. Keliuosi, kai tik noriu, tada ir prasideda mano diena. Kita vertus, pasiilgau ir įprasto ritmo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius