-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 17

Domanto Sabonio priešininkams jau įgriso klausytis lietuviui skiriamų liaupsių

Jeigu jums atrodo, kad Lietuvoje „Gonzaga Bulldogs“ žvaigždė Domantas Sabonis yra per daug liaupsinamas, nesiskųskite – už Atlanto situacija analogiška. O visos tos liaupsės jau įgriso ir pirmiesiems Gonzagos krepšininkų varžovams „Kovo beprotybėje“ – „Seton Hall Pirates“ krepšininkams.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis
„Kovo beprotybė“ | „Gonzaga Bulldogs“ – „Seton Hall Pirates“ | 04:00 | Denveris

„Juos jau pykina mano pasakojimai, koks puikus yra Kyle'as Wiltjeras ir Domantas Sabonis. Jie tiesiog nori eiti į aikštę ir žaisti“, – apie savo auklėtinius kalbėjo „Pirates“ treneris Kevinas Willardas.

D.Sabonis šį sezoną NCAA renka vid. 17,4 taško, atkovoja 11,6 kamuolio ir tiesiog dominuoja po krepšiu. Būtent jo ir K.Wiltjero duetas yra vienintelė „Bulldogs“ viltis peržengti „Pirates“ barjerą.

Kitu atveju sezonas baigsis. O Seton Holo universiteto krepšininkai nestokoja pasitikėjimo savimi.

„Gonzaga – lėta komanda. Jie dar nežaidė su tokiais greitais varžovais, kokie esame mes“, – drąsiai kalbėjo puolėjas Angelis Delgado.

Vidutiniškai 18,4 taško renkantis gynėjas Isaiah Whiteheadas darys viską, kad apsunkintų gyvenimą „buldogų“ lyderiams: „Be abejonės, ketiname dažniau veržtis, kad jiedu jaustų kuo didesnį spaudimą“.

Tuo tarpu pats D.Sabonis Denveryje daugiausiai dėmesio sulaukė dėl savo tėvo – „Portland Trail Blazers“ legendos Arvydo Sabonio.

„Twitter“ nuotr./Arvydas Sabonis, Domantas Sabonis, Ingrida Sabonienė ir Aušrinė Sabonytė
„Twitter“ nuotr./Arvydas Sabonis, Domantas Sabonis, Ingrida Sabonienė ir Aušrinė Sabonytė

19-metis 209 cm ūgio puolėjas pasakojo, kad Arvydas prieš darbą internetu stebi visas „Bulldogs“ rungtynes ir iškart po jų atsiunčia žinutę su pastabomis arba tiesiog pasiskambina.

„Po rungtynių ar treniruočių jis man pataria, kaip galėčiau dar labiau patobulėti“, – Denverio žurnalistams pasakojo lietuvis.

Kalbėdamas apie progresą, D.Sabonis džiaugėsi šiuo sezonu. „Bulldogs“ treneriai nestokoja pasitikėjimo jaunuoju žaidėju, o šis tuo naudojasi į savo žaidimą įnešdamas naujų elementų.

„Daug labiau pasitikiu savimi, išbandau naujų dalykų. Vien žinojimas, kad treneriai manimi labiau pasitiki ir skyrė didesnį vaidmenį, man labai padėjo, – tikino Domantas. – Kartais aš atkovoju kamuolį, kokio nebūčiau atkovojęs praėjusį sezoną. Atlieku perdavimą, kokio nesu padaręs pernai. Arba dažniau atakuoju iš tolimų distancijų. Šiemet daugiau metu iš toliau, daugiau veržiuosi. Tiesiog dalykai, kokių anksčiau nedariau“.

VIDEO: Jonas Kazlauskas apie Domantą Sabonį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius