-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 11

Domantui Saboniui – NBA superžvaigždžių trenerio įvertinimas ir tvirtas atsakas

Antrus metus iš eilės patekti į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes pretenduojantis Domantas Sabonis gavo dar vieną porciją komplimentų. Tačiau už tų gerų žodžių slypėjo puikus „Brooklyn Nets“ gynybos atsakas, sutramdęs ir lietuvį, ir likusią „Indiana Pacers“ ekipą.

„Tai labai gerai komanda. Jie turi „Visų žvaigždžių“ lygio įžaidėją (Malcolmą Brogdoną). Jie turi Sabonį – dar vieną „Visų žvaigždžių“ lygio krepšininką, labai universalų vidurio puolėją“, – prieš dvikovą su „Pacers“ Indianos klubo lyderius gyrė „Nets“ strategas Steve'as Nashas.

Balsuokite už D.Sabonį ir kitus lietuvius NBA Visų žvaigždžių rungtynėse.

Bruklino krepšininkų gynyba pažabojo „Pacers“ žvaigždes, o „Nets“ 104:94 pranoko Indianos klubą.

D.Sabonis liko žemiau savo vidurkių – pelnė 18 taškų, o pataikė tik 7 metimus iš 20. Kitas „Pacers“ aukštaūgis Mylesas Turneris aikštę paliko tik su 3 taškais.

Už šiuos rezultatus daugiausia liaupsių sulaukė „Nets“ vidurio puolėjas DeAndre Jordanas, pastaruoju metu sugėręs nemažai kritikos už savo gynybą.

„Manau, kad DJ buvo fantastiškas. Jis žaidė daug ir puikiai pasidarbavo su „Visų žvaigždžių“ lygio centru (Domantu Saboniu). Tokios jo pastangos ir pasirodymas labai svarbus šiai pergalei“, – po pergalės pabrėžė S.Nashas.

32-ejų D.Jordanas rungtyniavo 37 minutes, per kurias pelnė 12 taškų, sugriebė 13 atšokusių kamuolių ir blokavo 3 metimus.

„DJ atliko neįtikėtiną darbą komunikuodamas du prieš du gynyboje. Brogdono ir Sabonio pikenrolas yra nuostabus. Bet mes juos labai gerai sustabdėme, o tam reikia labai geros komunikacijos“, – po mačo pabrėžė vienas Bruklino komandos lyderių Jamesas Hardenas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas ir Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeAndre Jordanas ir Domantas Sabonis

Praėjusiose rungtynėse su Rytų konferencijos autsaideriais „Detroit Pistons“ šių žvaigždžių konfliktas pateko į JAV žiniasklaidos antraštes.

NBA apžvalgininkams įstrigo emocingas jų pokalbis dėl gynybos rungtynių ir jų pauzės metu.

Mačo eigoje D.Jordanas apsižodžiavo ir su treneriu S.Nashu.

„Tai buvo emocingas vakaras. Natūralu, kad su DJ turbūt buvome nusivylę vienas kitu. Bet aš juo didžiuojuosi, nes jis atsitiesė su nuostabiu požiūriu ir fantastišku žaidimu. Tas vakaras buvo sunkus visiems. Bet jis grįžo kaip lyderis, kaip tikras veteranas. Jo minutės prieš „Visų žvaigždžių“ lygio centrą (Domantą Sabonį) buvo nuostabios“, – pasikartojo S.Nashas.

Beje, „Nets“ gynyba D.Sabonio porininką M.Brogdoną sulaikė iki 15 taškų ir tik 5 taiklių metimų iš 17.

„Mes esame kovotojai. Visi šioje komandoje tokie – ir žaidėjai, ir treneriai. Natūralu, kad kai siekiame aukščiausių tikslų, kartais išsilieja emocijos. Tačiau jos nebuvo negatyvios. Mes tiesiog norime laimėti ir vis dar aiškinamės, kaip tai padaryti, – jautrų komandai laikotarpį aptarė D.Jordanas. – Manau, kad tai buvo išpūstas reikalas. Manau, kad žiniasklaida tiesiog norėjo padaryti iš to istoriją. Negalite spręsti mūsų situacijos pagal vieną pokalbį, pagal žmonių veido mimikas. Juk tai rungtynių įkarštis. Ten nebuvo nieko negatyvaus.“

Pergalė prieš „Pacers“ Bruklino komandai buvo 15 per 27 rungtynes, o „Nets“ Rytų konferencijoje žengia treti. Indianos krepšininkų sąskaitoje – 12 pergalių ir 13 pralaimėjimų bei šešta pozicija Rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius