-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18

Donatas Motiejūnas įrodė – treneris klydo

Donatas Motiejūnas NBA atkrintamosiose varžybose startavo vėlokai. „Houston Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas lietuvį į aikštę NBA čempionų tvirtovėje išleido tik ketvirtajame kėlinyje, kai šaukštai buvo po pietų. Savo žaidimu ir energija 25-erių krepšininkas įrodė, kad strategas klydo. Aktyvus žaidimas paskatino J.B.Bickerstaffą D-Mo duoti pažadą.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Warriors“ laimėjo pirmąjį serijos mačą 104:78
  • Antrosios rungtynės Ouklande vyks 5 val. 30 min. Lietuvos laiku
  • Treneris D.Motiejūnui pažadėjo daugiau žaidimo laiko
  • Trauma S.Curry neturėtų sutrukdyti išbėgti į aikštę

Akivaizdu, kad antradienio rytą 5 val. 30 min. Lietuvos laiku išvysime kitokį „Rockets“ žaidimo braižą, nes pirmasis visiškai nepasiteisino – „Warriors“ šventė užtikrintą pergalę 104:78, o po dviejų kėlinių pirmavo 60:33.

„Rockets“ bandė priešintis „Warriors“ prisitaikydami ir žaisdami žemu penketu. Daugiausiai problemų kilo ne gynyboje, o puolime.

„Žemas penketas negali būti žemas ir dar stagnatiškas. Štai kur buvo didžiausia mūsų problema“, – teigė J.B.Bickerstaffas.

Amerikietis pažadėjo, kad D.Motiejūnas antrajame mače gaus daugiau žaidimo laiko, nors pabrėžė, kad neatsisako žemo penketo idėjos. J.B.Bickerstaffo teigimu, daugumai komandų pavyko patiesti „Warriors“ tik tada, kai jos rungtyniavo žemu penketu.

J.B.Bickerstaffas: „Motiejūnas turėtų žaisti daugiau“.

„D-Mo buvo geras. Su juo labai gerai aikštėje judėjo kamuolys. Jis gerai atrado poziciją aikštėje ir metė Greenui iššūkį. Manau, jis atliko gerą darbą ir turėtų žaisti daugiau“, – teigė J.B.Bickerstaffas.

Kai tik D.Motiejūnas pasirodė aikštėje, įnešė į „Rockets“ žaidimą energijos. Visai kaip kitas ant suolo pirmoje pusėje pralaikytas gynėjas K.J.McDanielsas. Beje, vienintelio K.J.McDanielso +/- rodiklis buvo teigiamas.

Tuo tarpu D.Motiejūnas, „Rockets“ apžvalgininkų teigimu, ketvirtajame kėlinyje laimėjo mikrodvikovą prieš D.Greeną. Jis spėjo paerzinti universalųjį „Warriors“ puolėją išprovokuodamas šio techninę pražangą.

Nors čempionų gerbėjai iškart nuteisė lietuvį, D-Mo sulaukė „Rockets“ apžvalgininkų pagyrų už energiją ir kovingumą. Donatas pademonstravo, kad NBA pasaulyje kai kurie specialistai jam nepelnytai klijuoja „minkšto“ žaidėjo etiketę.

VIDEO: Donato Motiejūno ir Draymondo Greeno konfliktas

Be to, visą ketvirtąjį kėlinį žaidęs D.Motiejūnas pelnė 8 iš 18 „Rockets“ taškų paskutinėje mačo atkarpoje.

Priešiškos mikrodvikovos

„Warriors“ vedlys Stephenas Curry atkrintamųjų starte patyrė čiurnos traumą. Pasirodė pranešimų, kad čempionų pergalių kalvis gali praleisti antrąjį mačą.

„Neturiu abejonių, kad jis žais“, – nė akimirkos nesuabejojo S.Curry oponentas Patrickas Beverley, dvikovos metu įsivėlęs į konfliktą, kuris baigėsi gynėjams skirtomis techninėmis pražangomis.

Kad šioje mikrodvikoje tvyros įtampa, P.Beverley parodė dar prieš ginčo kamuolį pasisveikindamas su S.Curry.

Galbūt arši D.Motiejūno ir D.Greeno mikrodvikova taps dar vienu „Rockets“ ir „Warriors“ serijos prieskoniu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius