Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 23

Donatas Motiejūnas pratęsė vilčių teikiančią seriją, bet turėjo nusilenkti Russellui Westbrookui

Donatas Motiejūnas po truputį išlaiko stabiliai solidžią žaidimo kreivę, bet didesnio lietuvio rezultatyvumo šį kartą pritrūko Oklahomoje. „Houston Rockets“ krepšininkai rungtynių pabaigoje nusileido vienai geriausių NBA komandų „Oklahoma City Thunder“ 107:111 (27:28, 29:27, 21:23, 30:33) ir kiek sukomplikavo savo padėtį Vakarų konferencijoje.
Donatas Motiejūnas ir Serge'as Ibaka
Donatas Motiejūnas ir Serge'as Ibaka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Oklahoma City Thunder“(49-22) – „Houston Rockets“(35-36) 111:107 | Motiejūnas 11+6

D.Motiejūnas aikštėje praleido 21 minutę, pelnė 11 taškų (3/7 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, suklydo ir prasižengė po 3 kartus. Jo +/- rodiklis (-1) buvo prastesnis tik už trijų komandos draugų.

11-ąjį tašką aukštaūgis tritaškiu pelnė dar trečiojo kėlinio pradžioje, bet daugiau nepasižymėjo.

Ketvirtą kartą per pastarąsias 5 rungtynes 25-erių puolėjas surinko dviženklį taškų skaičių. Per pastarąją atkarpą jam tai pavyko padaryti dažniau nei per visą ankstesnę sezono dalį.

D.Motiejūnas buvo aikštėje lemiamu metu, kai rezultatas dar buvo lygus 99:99. Tačiau tada, likus žaisti pustrečios minutės, Jamesas Hardenas lietuviui netiksliai atidavė perdavimą ir kamuolį perėmė Russellas Westbrookas. Netrukus jis jį galingai sau būdingu stiliumi laužydamas lanką sugrūdo iš viršaus (101:99).

Daugiausiai jo pastangomis „Thunder“ susikūrė pergalingą pranašumą, nors „Rockets“ po dviejų fantastiškų J.Hardeno ir Jasono Terry tritaškių dar turėjo viltį išsigelbėti (107:108). Vis dėlto lemiamoje atakoje, kai „Rockets“ atsiliko 107:109, J.Hardenas vietoj metimo pasirinko rizikingą perdavimą Dwightui Howardui, kurio vidurio puolėjas pašokęs virš lanko nesugraibė.

Pergalė būtų pakylėjusi „Rockets“ į šeštąją vietą NBA Vakarų konferencijoje, bet nesėkmė stumtelėjo komandą į aštuntąją poziciją. Artimiausia persekiotoja „Utah Jazz“ atsilieka vos viena pergale.

Beje, „Rockets“ su „Jazz“ ekipa susitiks būtent artimiausią naktį Hjustone.

„Rockets“ puolimo lyderis J.Hardenas padarė viską, kad tik nepraleistų pirmųjų rungtynių per du sezonus. Pastarosiose rungtynėse su „Atlanta Hawks“ snaiperis užlipo ant komandos draugo kojos ir susižeidė čiurną. Antras rezultatyviausias NBA žaidėjas (vid. 28,6 tšk.) praleido treniruotę, bet atsistojo ant kojų iki dvikovos su „Thunder“ ir pasiekė karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą – jų atliko 16.

Beje, 24 taškus pelniusi „Rockets“ žvaigždė dar iki pertraukos rezultatyvių perdavimų savo sąskaitoje turėjo bent 10.

VIDEO: D.Motiejūnas su „Rockets“ turėjo nusilenkti „Thunder“ žvaigždėms

„Thunder“ gretose sužibėjo dar vieną trigubą dublį surinkęs Russellas Westbrookas. Nors prametė visus 7 tolimus metimus, R.Westbrookas surinko 21 tašką, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų.

Tai buvo jau 15-asis jo trigubas dublis šį sezoną. Rekordų knygose pagal per vieną sezoną surinktų trigubų dublių skaičių R.Westbrookas nusileidžia tik legendiniam Magicui Johnsonui, kuris 1988-1989 m. atliko 17 trigubų dublių.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 24 (16 rez. perd.), Dwightas Howardas (13 atk. kam.), ir Patrickas Beverley po 16, Trevoras Ariza 13, Michaelas Beasley ir Donatas Motiejūnas po 11.

„Thunder“: Kevinas Durantas 23, Russellas Westbrookas 21 (13 atk. kam., 15 rez. perd.), Dionas Waitersas 17, Serge'as Ibaka 15, Enesas Kanteras 10 (10 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius