-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04

Donatas Motiejūnas tapo vertinga mainų preke: kaip elgsis „Rockets“?

Donatas Motiejūnas turėjo puikų NBA sezoną, o garsūs specialistai neabejoja, kad jo trauma buvo didžiulė netektis „Houston Rockets“ komandai. Bet NBA yra verslas ir nežinia, ar po sėkmingo sezono 24 metų 213 cm ūgio lietuvis nepakeis klubo. Sėkmingi D.Motiejūno metai NBA rinkoje pavertė jį labai patrauklia preke mainų sūkuryje. Kokius planus su D.Motiejūnu puoselėja „Rockets“?
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24 metų 213 cm ūgio lietuvis savo žaidimu gerokai viršijo jo kontrakte numatytą vertę. Kitą sezoną pagal sutartį D.Motiejūnas uždirbs 2,3 mln. JAV dolerių, nors per rungtynes rinko vidutiniškai po 12 taškų ir atkovojo 5,9 atšokusio kamuolio.

Gali pratęsti sutartį

D.Motiejūnas 2011 metais sudarė naujoko kontraktą ir pagal jį „Rockets“ aprangą turėtų vilkėti mažiausiai iki 2016-ųjų vasaros.

Tiesa, ši vasara paskutinė, kai „Rockets“ be konkurencijos gali pasiūlyti lietuviui pratęsti sutartį.

VIDEO: Donatas Motiejūnas

Prognozuojama, kad pagal naują ilgalaikį kontraktą D.Motiejūnas galėtų tikėtis uždirbti maždaug 6-10 milijonų JAV dolerių per metus.

Tiesa, „Rockets“ gali rizikuoti ir nukelti sprendimą kitai vasarai. Tačiau tada D.Motiejūnas taps apribotu laisvuoju agentu – jam pasiūlymus galės pateikti ir kitos komandos.

15min.lt žiniomis, mažai tikėtina, kad „Rockets“ išmainys D.Motiejūną. Lietuvio žaidimu patenkinti klubo vadovai norėtų išlaikyti jį Hjustone.

Tačiau mainų tikimybė NBA visada egzistuoja.

Laukia sugrįžtančio

Dėl nugaros išvaržos operacijos aukštaūgis praleido du paskutiniuosius sezono mėnesius ir lemiamas „Rockets“ kovas stebėjo nuo atsarginių suolo, bet ir treneriai, ir specialistai pasigedo D.Motiejūno.

„The Dream Shake“: „Jei ant stalo atsiguls pasiūlymas mainų, kuriais „Rockets“ gautų trokštamą gerą įžaidėją, nenustebkite, jei D-Mo atsidurs kažkur kitur ir „Rockets“ versis su ta aukštaūgių grandimi, kuri žaidė atkrintamosiose“.

„Manau, kad „Rockets“ būtina susigrąžinti D.Motiejūną. Jo netektis komandai buvo milžiniška“, – pasibaigus „Rockets” ir „Golden State Warriors” Vakarų konferencijos finalo serijai sakė NBA komentatorius Jeffas Van Gundy.

„Laukiu Donato sugrįžtant“, – baigiamojoje sezono konferencijoje pareiškė „Rockets“ treneris Kevinas McHale'as.

Jis tikisi, kad „Rockets“ pavyks išlaikyti komandos branduolį. Tačiau „Rockets“ direktorius Darrylas Morey prasitarė, kad tikėtis išlaikyti 6-7 pagrindinius žaidėjus būtų naivoka.

Grūstis po krepšiu

„Rockets“ sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje šį sezoną, be D.Motiejūno, turėjo dar ir prigesusią NBA žvaigždę Joshą Smithą bei kitą talentingą aukštaūgį Terrence'ą Jonesą.

Veržliu žaidimu driokstelėjo jaunasis 21 metų 208 cm ūgio Šveicarijos talentas Clintas Capela, kuriam kitą sezoną numatomas dar svarbesnis Dwighto Howardo dublerio vaidmuo.

J.Smitho sutartis baigėsi, tačiau 29 metų 206 cm ūgio amerikietis norėtų sugrįžti į Hjustoną ir žaistų ne už pačius solidžiausius pinigus.

Beje, D.Morey niekada neslėpė troškimo į Jameso Hardeno ir D.Howardo kompaniją atvežti dar vieną NBA superžvaigždę.

„Scanpix“/„USA Today Sports“ nuotr./Kevinas Love ir Dwightas Howardas
„Scanpix“/„USA Today Sports“ nuotr./Kevinas Love

Tarp potencialių laisvųjų agentų šią vasarą – D.Motiejūno pozicijos žaidėjai Kevinas Love („Cleveland Cavaliers“) ir LaMarcusas Aldridgesas („Portland Trail Blazers“) bei įžaidėjas Ty Lawsonas („Denver Nuggets“).

Būtent aukščiausios klasės įžaidėją šalia norėtų turėti J.Hardenas. Kai dėl traumos sezono nebaigė pagrindinis atakų organizatorius Patrickas Beverley, J.Hardenui kartais atitekdavo įžaidėjo vaidmuo.

„Rockets“ kišenėje laisvų pinigų nėra tiek daug, kad pavyktų prisivilioti trečią elitinį NBA krepšininką, bet išmainę keletą žaidėjų „Rockets“ gerokai atlaisvintų apykaklę.

Patraukli mainų dalis

Kaip rašo „Rockets“ apžvalgininkai „The Dream Shake“, Hjustono ekipa gali atsikratyti vieno iš aukštaūgių.

„Komandai paprasčiausiai nereikia penkių aukšto lygio priekinės linijos žaidėjų. Didžioji dalis „Rockets“ fanų mielai išprašytų T.Jonesą, kuris vėl nuvylė atkrintamosiose varžybose, tačiau kitų klubų vadovai taip pat matė jo žaidimą ir „Rockets“ greičiausiai už jį negautų lygiavertės pamainos“, – rašo apžvalgininkai.

Tuo tarpu D.Motiejūnas, anot jų, yra vertingiausia klubo vadovo D.Morey prekė.

„Jei ant stalo atsiguls pasiūlymas mainų, kuriais „Rockets“ gautų trokštamą gerą įžaidėją, nenustebkite, jei D-Mo atsidurs kažkur kitur ir „Rockets“ versis su ta aukštaūgių grandimi, kuri žaidė atkrintamosiose“, – rašo „Dream Shake“.

„Hjustono ekipa turi būrį žaidėjų, kurie žaidžia geriau, nei jiems mokama“, – D.Motiejūną, T.Jonesą, Pablo Prigioni ir C.Capelą išskyrė „Yahoo Sports“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius