Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 17

Donato Motiejūno problema naudojasi kiti: gal paskutinis algalapis pastūmės derybas?

Kiekvieną dieną, kai Donato Motiejūno nėra su „Houston Rockets“, tas žaidimo laikas, kurį lietuvis užsitarnautų kaip sunkusis krašto puolėjas, atitenka kažkam kitam. Tad kol D.Motiejūnas su „Rockets“ neranda kompromiso dėl naujos sutarties, tomis minutėmis naudojasi 22 metų amerikietis Samas Dekkeris, rašo ESPN reporteris Calvinas Watkinsas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per ketverias NBA ikisezonines rungtynes 206 cm ūgio krepšininkas rinko vid. 10,5 taško, krepšį atakuodamas 56,2 proc. tikslumu.

Dėl nugaros traumos S.Dekkeris praėjusį debiutinį sezoną NBA sužaidė vos trejas rungtynes. Jis turėjo būti Trevoro Arizos dubleris lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, tačiau naujasis „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni jį mato sunkiuoju kraštu.

M.D'Antoni žaidimo sistemoje ūgis nesvarbu – svarbiausi įgūdžiai. O S.Dekkeris yra gana judrus ir gali pataikyti iš toli, kad būtų tinkamas strategui kaip sunkusis kraštas.

Rungtynėse su „Memphis Grizzlies“ S.Dekkeris per 33 minutes pelnė 16 taškų.

„Aš tiesiog rūpinuosi tuo, kad maksimaliai išnaudočiau situacijas ir puolime, ir gynyboje. Jei aš naudingas komandai kaip sunkusis kraštas, darysiu viską, kad įvykdyčiau užduotis, – tikino S.Dekkeris. – Žinau, kad turiu įgūdžių žaisti keliose pozicijose. Dabar toks bus mano vaidmuo.“

„Scanpix“ nuotr./Samas Dekkeris
„Scanpix“ nuotr./Samas Dekkeris

Tai turėjo būti Donato Motiejūno vaidmuo Hjustone.

Bet „Rockets“ ir D.Motiejūno agentas B.J.Armstrongas stebėtinai negali susitarti dėl naujos sutarties. Lietuviui buvo pateiktas 4,4 mln. JAV dolerių vertės kvalifikacinis pasiūlymas, tačiau D-Mo tikisi 2–3 metų trukmės ir gerokai pelningesnio kontrakto.

Lapkričio 1-ąją D.Motiejūnas gaus paskutinę pernykščio 2,2 mln. JAV dolerių atlyginimo dalį. Galbūt kai tie čekiai baigsis, naujos sutarties derybos pasistūmės į priekį.

Tačiau tai prasilenkia su „Rockets“ nerimu dėl D.Motiejūno nugaros. Be to, tik trys NBA komandos turi pakankamai lėšų pasiūlyti aukštaūgiui sutartį, bet net ir tokiu atveju „Rockets“ galėtų pateikti analogišką kontraktą ir išlaikyti žaidėją Hjustone.

Todėl D.Motiejūno rankos surištos. Ypač žinant tai, kad iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko pora savaičių.

Lapkričio 1-ąją D.Motiejūnas gaus paskutinę pernykščio 2,2 mln. JAV dolerių atlyginimo dalį. Galbūt kai tie čekiai baigsis, naujos sutarties derybos pasistūmės į priekį, svarsto ESPN.

Užsitęsusios derybos paliko šansą į pagrindinę sudėtį patekti dar vienam puolėjui Kyle'ui Wiltjerui, kuris dvejus metus kartu su Domantu Saboniu rungtyniavo „Gonzaga Bulldogs“ komandoje.

Taigi, kol D.Motiejūnas įvykius stebi iš šalies, S.Dekkeris naudojasi situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius