-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 26

Donatui Motiejūnui lieka vis mažiau galimybių sugrįžti į „Rockets“ starto penketą

Donato Motiejūno sugrįžimas į „Houston Rockets“ gretas atnešė daugiau pergalių ir stabilumo „raketų“ rezultatams NBA lygoje, tačiau lietuviui sugrįžti į šios komandos starto penketą, panašu, bus labai sunku. Amerikiečių numylėta statistika rodo, kad geriausią tandemą su vidurio puolėju Dwightu Howardu sudaro Clintas Capela.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Kol D.Motiejūnas gydėsi sunkią nugaros traumą, geriausią progą užimti „Houston Rockets“ sunkiojo krašto puolėjo poziciją starto penkete turėjo Terrence‘as Jonesas. Tačiau su juo rungtynes pradėjusios „raketos“ iškovojo tik šešias pergales ir patyrė daugiau pralaimėjimų. T.Joneso asmeniniai rodikliai neblogi – jis vidutiniškai per rungtynes pelno 10 taškų ir sugriebia 5 atšokusius kamuolius.

„Rockets“ vyriausiasis treneris J.B.Bickerstaffas, neturėdamas D.Motiejūno savo pasirinkimo arsenale, išbandė kitą variantą ir ,panašu, kad atrado C.Capela.

21-erių metų Šveicarijoje gimęs krepšininkas neišsiskiria ypatingu rezultatyvumu – vidutiniškai pelno 8 taškus ir atkovoja 7 kamuolius. Tačiau jo žaidimas gynyboje komandai padeda laimėti, o tai – pati svarbiausia užduotis.  

C.Capela starto penkete tapo sėkmingiausiu talkininku D.Howardui „Rockets“ komandoje. Kai šie du krepšininkai pradėjo rungtynes, Hjustono ekipa iš 12-os rungtynių laimėjo net 10. Jeigu tokie rezultatai nesumenks, vos antrą sezoną NBA lygoje rungtyniaujantis jaunuolis gali užimti vietą „Rockets“ starto penkete iki sezono pabaigos.

Į „Rockets“ gretas po sunkios nugaros traumos sugrįžęs D.Motiejūnas komandai padėjo iškovoti 7-ias pergales, o su juo žaidusi ekipa patyrė 4-is pralaimėjimus. Lietuvos rinktinės puolėjas vidutiniškai renka po 6-is taškus ir atkovoja po 2 kamuolius.

Akivaizdu, kad T.Jonesas turi mažiausiai šansų sugrįžti į „Rockets“ starto penketą. Savo galimybių jam išnaudoti nepavyko. Dabar vienintelis žaidėjas komandoje, kuris dar gali pretenduoti pradėti kiekvienas Hjustono komandos rungtynes, yra D.Motiejūnas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Tiesa, pastaruoju metu atrodo, kad ir lietuvio galimybės tampa vis menkesnės. D.Motiejūnas pergalingos šios nakties rungtynėse su „San Antonio Spurs“ gavo pasireikšti tik 6 minutes. Prieš tai vykusioje akistatoje su „Orlando Magic“ aikštėje praleido vos 8 minutes.

Praėjusį sezoną D.Motiejūnas tapo Hjustono „Rockets“ komandos starto penketo žaidėju. Iš viso sužaidė 71-erias rungtynes, aikštėje vidutiniškai praleido po 29 minutes ir pelnydavo po 12-a taškų.

Ar pavyks visa tai lietuviui susigrąžinti, paaiškės tik sezono pabaigoje, tačiau klausimas dėl vietos starto penkete gali išsispręsti jau artimiausiomis savaitėmis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius