-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 07

Dwyane'as Wade'as nemano, jog Lebronas Jamesas bus geresnis už Michaelą Jordaną

Šią vasarą vienas geriausių NBA krepšininkų LeBronas Jamesas atsivėrė žiniasklaidai ir teigė, jog jo karjeros tikslas yra būti geresniu nei legendinis „Bulls“ žaidėjas Michaelas Jordanas. Tačiau buvusio jo komandos draugo Dwyane'o Wade'o teigimu, šio Čikagos krepšininko pralenkti neįmanoma.
LeBronas Jamesas ir Dwyane'as Wade'as
LeBronas Jamesas ir Dwyane'as Wade'as / „Scanpix“ nuotr.

„Tai neįmanoma, – ESPN teigė D.Wade'as. – Galbūt galima su MJ susilyginti, tačiau būti geresniu nėra realu.“

2012 metais D.Wade'as L.Jameso nuopelnus sulygino su golfu: „Aš jųdviejų situaciją lyginu su golfo maču. Bet kokiame golfo turnyre reikia įveikti 18 duobučių. LeBronas yra kažkur ties ketvirta, tačiau jis pakeliui link tos 18-osios, kurioje laukia M.Jordanas.“

L.Jamesas pastaruosius šešerius metus rungtyniavo NBA finale. 2015 ir 2016 metais jam pavyko tai padaryti su Klivlando ekipa, o prieš tai keturis kartus dėl titulo jis kovėsi Majamyje. Jis yra pirmas krepšininkas nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio „Celtics“ narių, kuriam pavyko įgyvendinti šį pasiekimą.

NBA „karaliui“ per tuos šešerius metus čempionų žiedus pavyko laimėti tris kartus, o M.Jordanas savo karjeroje iškovojo 6 titulus. Tiesa, L.Jamesui pavyko įveikti 73 pergales reguliariajame sezone iškovojusią „Warriors“, kuri finalo serijoje pirmavo rezultatu 3:1.

„Praėjusių metų triumfas finale perkėlė jį link 15-osios duobutės, – apie pokyčius per ketverius metus prakalbo gynėjas. – Jis neabejotinai yra pakeliui link MJ.“

„Mano karjera visai kitokia nei M.Jordano. Mano išgyvenimai bei iššūkiai buvo visiškai kiti, – teigė L.Jamesas. – Jo pasiekimai yra fenomenalūs, o vaikystėje aš mačiau juos visus. Jis buvo mano idealas. Manau, kad yra fantastiška, jog turiu galimybę tapti geriausiu krepšininku istorijoje.

Tai pasiekti būtų neįtikėtina.“

L.Jamesui šiuo metu yra 31-eri, jis yra iškovojęs 3 NBA čempionų titulus, 4 kartus tapęs naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku bei 12 kartų dalyvavęs Visų žvaigždžių rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius