Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 14

Ekspertai: kokius šansus „Spurs“ turi serijoje su įsibėgėjusiais „Warriors“?

Jau šiandien NBA sirgalių laukia tikras krepšinio desertas. Sekmadienį prasideda Vakarų konferencijos finalas, kuriame „San Antonio Spurs“ bandys sustabdyti dar nė sykio atkrintamosiose varžybose nepralaimėjusius „Golden State Warriors“ (8-0). Kokie Greggo Popovichiaus kariaunos šansai patekti į finalą? Savo atsakymą pateikė ESPN ekspertai.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / „Scanpix“/AP nuotr.
„San Antonio Spurs“„Golden State Warriors“ | 22:30 | „Oracle“ arena, Ouklandas

Pirmas dalykas dėl kurio turėtų sunerimti „Warriors“, yra puiki „Spurs“ gynyba. Iš rikiuotės iškritus Tony Parkeriui San Antonijaus krepšininkai gali žaisti gerokai greičiau, o šeštose serijos rungtynėse pagaliau užtikrintai atrodė ir LaMarcusas Aldridge'as.

„Spurs“, ko gero, yra vienintelė komanda NBA, kuri gali sėkmingai prilaikyti Stepheną Curry, Keviną Durantą ir Klay Thompsoną. Užtenka į aikštę išleisti Kawhi Leonardą, Danny Greeną bei Jonathoną Simmonsą ir šis trio turėtų atlikti savo užduotį patikimai.

Verta paminėti ir tai, jog „Warriors“ puolimas puikiai veikia ne visuomet, o tokiomis dienomis S.Curry ir kompanija daro nemažai klaidų.

Jeigu kalbėsime apie „Warriors“ stipriąsias puses, tai jų yra visa daugybė. Ouklando klubas kol kas lieka mįsle daugeliui savo varžovų, o iškovoti pergalę prieš šį superklubą septynerių rungtynių serijoje arba mažiau bus labai sunku.

Lyginant su „Rockets“, Ouklando klubas nėra tik metikų komanda, kuri pasikliauna vien puolimu. Tai antra geriausiai besiginanti lygos ekipa, kuri po krepšiais turi daugiau ginklų nei prieš tai „Spurs“ įveiktas Hjustono klubas.

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

Jeigu „Spurs“ galėjo „Rockets“ terorizuoti savo žaidimu baudos aikštelėje, tai vargu, ar jiems pavyks tą patį padaryti žaidžiant su „Warriors“.

NBA vicečempionai yra vertinami kaip neabejotini šios poros favoritai, o su tuo sutinka beveik visi ESPN krepšinio ekspertai. Vienintelis J.Engelmannas duoda „Spurs“ net 17 proc. tikimybę laimėti šią seriją, nes tiki, jog K.Leonardas pasveikti spėjo, o J.Simmonsas jau įrodė, kad gali būti puikiai besiginančiu krepšininku.

Tačiau galų gale visi penki ekspertai vienbalsiai sutinka, jog „Warriors“ seriją su „Spurs“ laimės per penkerias rungtynes.

„Auksinės valstijos“ krepšininkai tiesiog yra per geri, o „Spurs“ dėl savo puikaus žaidimo laimės nebent vienerias ar dvejas rungtynes. Tiesa, labai nerimaujama dėl K.Leonardo sveikatos, kuri šioje serijoje bus vienas pagrindinių faktorių.

„Warriors“ šiose atkrintamosiose varžybose laimėjo aštuonerias rungtynes, o septynerias iš jų dviženkliu taškų skirtumu, todėl jų sustabdyti šį sezoną nepajėgs, ko gero, niekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius