Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 01

ESPN ekspertai įvertino I.Brazdeikio galimybes praverti NBA duris

Ignas Brazdeikis ir jo vedamas Mičigano universitetas baigė NCAA „Kovo beprotybę“ neperžengęs „Elitinio aštuoneto“ slenksčio, tačiau lietuviškų šaknų turintis komandos lyderis sulaukė krepšinio apžvalgininkų liaupsių.
Ignas Brazdeikis NCAA atkrintamosiose varžybose.
Ignas Brazdeikis NCAA atkrintamosiose varžybose. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lemimame mače Mičigano universiteto ekipa 44:63 krito prieš „Texas Tex“, bet I.Brazdeikis buvo rezultatyviausias komandoje ir per 34 minutes pelnė 17 taškų bei atkovojo 13 kamuolių.

Priminsime, jog I.Brazdeikis gimė Kaune, bet užaugo Kanadoje ir turi šios šalies pilietybę.

„Brazdeikis buvo vienišas saulės spindulys nuvilinčiame mače su Teksaso ekipa ir per 33 minutes surinko 17 taškų bei atkovojo 13 kamuolių. Jis agresyviai atakavo ir kovojo iki pabaigos, puikiai suprasdamas, kad tai galbūt yra jo paskutinis mačas Volverine“, – vertina ESPN analitikai.

Anot jų šis mačas išryškino ir vietas, kuriose I.Brazdeikis turėtų pasitempti. Pro specialistų akis neprasprūdo tai, kad krepšininkas klydo varydamasis kamuolį, strigo mėgindamas žūtbūt atakuoti iš toli ir galėjo kur kas dažniau dalintis kamuoliu su komandos draugais.

Visgi kur kas daugiau Ignas sulaukė liaupsių. Pažymima, kad pastaraisiais metais jis stipriai patobulino savo kūną ir rezultatyvumą.

„Šį sezoną jis rinko 14,8 taško ir metė 57,6 proc. taiklumu. Jis tikrai galėtų išgirsti savo pavardę NBA naujokų biržos antro rato pabaigoje, tačiau nėra aišku, ar dvidešimtmečiui pavyks įsitvirtinti lygoje. Jo pasitikėjimas ir agresyvumas yra raktas į sėkmę, tačiau reikėtų tapti šiek tiek stabilesniu metiku (tritaškiai metami 32,2 proc. taiklumu) ir universaliau dalintis kamuoliu, ypač norint kompensuoti ūgio trūkumą“, – vertina ESPN.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius