Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 04

ESPN eksperto prognozė Lietuvos talentui – bus pašauktas į NBA

NBA naujokų biržos analitikas Jonathanas Givony sudarė ateinančių metų naujokų biržos prognozę, kurioje atsidūrė ir Lietuvos talentas.
Mantas Rubštavičius
Mantas Rubštavičius / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

ESPN analitikas prognozuoja, kad 2023 m. naujokų biržoje 56-uoju šaukimu bus pakviestas Panevėžio „Lietkabeliui“ atstovaujantis Manas Rubštavičius.

20-metis gynėjo teisės, pagal dabartinę prognozę, atitektų „Phoenix Suns“ komandai.

198 cm ūgio žaidėjas pirmą sezoną žaidžia Nenado Čanako treniruojamame „Lietkabelyje“ ir per tris pirmuosius Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) susitikimus vidutiniškai rinko po 7,3 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio.

LKL nuotr./Mantas Rubštavičius (viduryje)
LKL nuotr./Mantas Rubštavičius (viduryje)

20-metis vasarą žaidė savo metų Lietuvos rinktinėje ir buvo ryškus jos lyderis – jo 19,7 taško vidurkis buvo aukščiausias ne tik komandoje, bet ir visame čempionate, o Lietuvos krepšininkai iškovojo sidabrą.

Po turnyro M.Rubštavičius paliko Kauno „Žalgirio“ sistemą, bet Eurolygos klubas išsaugojo galimybę po sezono susigrąžinti talentingąjį panevėžietį į savo gretas.

Jeigu būtų pakviestas naujokų biržoje, M.Rubštavičius taptų 18-uoju savo pavardę NBA renginyje išgirdusiu lietuviu. Pastarasis pašauktas žaidėjas 2021-aisiais buvo Rokas Jokubaitis, savo pavardę išgirdęs 34-as, bet dar nedebiutavęs stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

J.Givony manymu, pirmu šaukimu 2023 m. naujokų biržoje bus pakviestas Prancūzijos megatalentas Victoras Wembanyama. 18-metis 223 cm ūgio ilgšis vasarą persikėlė iš Vilerbano ASVEL į Paryžiaus „Metropolitans 92“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius