-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 22

Fabricio Oberto netiki Argentinos kaltinimais Lietuvai: „Jūs – magiški!“

Kol visa Argentina kaltino Lietuvą tyčia pralaimėjus Kroatijai, Fabricio Oberto šypsojosi. Išvydusi Lietuvos krepšinio griūtį antroje olimpinių žaidynių pusėje, Argentinos krepšinio garsenybė nebeturėjo jokių abejonių, kad lietuviai negalėjo rinktis varžovų. Tačiau jis pataria nesijaudinti dėl Lietuvos rezultatų Rio: „Kiek jūs turite gyventojų? Tris milijonus? Nė tiek nėra? Vau! Jūs magiški!“ – stebisi F.Oberto.
Mantas Kalnietis ir Fabricio Oberto 2010-aisiais
Mantas Kalnietis ir Fabricio Oberto 2010-aisiais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinio krepšinio scenoje galime kalbėti apie naują priešpriešą – beveik trijų milijonų Lietuva ir 43-jų Argentina.

Šios dvi komandos dažnai susitikdavo akis į akį svarbiausiuose turnyrų etapuose – antai 2010-ųjų pasaulio čempionato ketvirtfinalyje ar 2008-ųjų olimpinių žaidynių mūšyje dėl bronzos.

Tačiau Lietuva Fabricio Oberto pirmiausia kelia ne priešiškus, o labai malonius prisiminimus.

Jis iki šiol lyg vaikas džiaugiasi 2004-aisiais iš Sauliaus Štombergo gavęs ypatingą dovaną – Arvydo Sabonio marškinėlius.

„Aš visada didžiuojuosi, kad man teko pažaisti prieš jį „Žalgiryje“ 2004 metais. Prieš jį, Oscarą Schmidtą, Andrew Gaze'ą... Jie juk krepšinio Dievai!“ – tikino F.Oberto.

Argentina prakeikė Lietuvą

F.Oberto Rio dirbo kaip Argentinos televizijos analitikas – savo įžvalgomis talkino dviem komentatoriams.

Stebėdamas Lietuvos rinktinės žaidimą, labiausiai jis įsidėmėjo Mantą Kalnietį.

„Kalnietis... Myliu jo žaidimą. 2010-aisiais jo vedami lietuviai mus tiesiog nužudė“, – fatališką pralaimėjimą Lietuvai Turkijoje 85:104 prisiminė F.Oberto.

„Atsiprašau už tas rungtynes!“ – šyptelėjau.

„Nieko tokio, mums tos rungtynės buvo labai sunkios, o jūs pataikėte 70 procentų metimų. Prieš taip įsibėgėjusią komandą laimėti sudėtinga“, – pridūrė Fabricio.

Netikiu sąmokslo teorijomis. Juk jūsų LKF prezidentas Sabonis yra neįtikėtinas džentelmenas.

Lietuva skriaudė Argentiną ir Rio. Po tų rungtynių vėliau tapome didžiausiais Argentinos priešais. Argentinos krepšinio konfederacijos prezidentas viešai metė kaltinimus, kad Lietuva galėjo tyčia pralaimėti Kroatijai, jiems nepatiko ir 50 taškų skirtumas su ispanais.

Socialiniai tinklai lūžo nuo argentiniečių keiksmų ir grasinimų Lietuvai.

Ar 41-erių argentinietis tiki sąmokslo teorija?

„Buvo daug spekuliacijų. Kalbų, kad komandos galbūt renkasi varžovus. Bet tokie tie turnyrai. Taip, Lietuva pralaimėjo 50 taškų skirtumu ispanams. Bet po trejų rungtynių tai buvo kaip nusileidimas nuo kalno. Žmogau, 50, po to 30 taškų... Žinau, kaip tai sunku žaidėjams. Bet netikiu teorijomis. Juk jūsų LKF prezidentas Sabonis yra neįtikėtinas džentelmenas. Legenda“, – nušvito F.Oberto.

Jo teigimu, Lietuva niekada nebuvo mėgstamiausia komanda Argentinoje dėl svarbių dvikovų pasauliniuose turnyruose. Natūraliai užsimezgė priešprieša. Tačiau jo teigimu, patys Argentinos krepšininkai negalvoja, kad Lietuva galėjo pralaimėti tyčia ir nekaltina dėl suvesto ketvirtfinalio su JAV.

„Juk galėjome gauti Australiją ir lygiai taip pat pralaimėti“, – tikino F.Oberto.

Lietuvos magija

„Scanpix“/AP nuotr./Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis
„Scanpix“/AP nuotr./Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis

Po olimpinių žaidynių karjerą rinktinėje baigė Argentinos krepšinio legendos Emanuelis Ginobili ir Andresas Nocioni. Auksinė Argentinos karta traukiasi. Jau anksčiau karjeras nacionalinėje komandoje buvo baigęs ir F.Oberto, ir Pablo Prigioni, ir Walteris Hermannas, Pepe Sanchezas ir daug kitų.

Jis neramiai stebi naująją Argentinos kartą, kuri kol kas neprilygsta auksinei. Ir su pavydu stebi Lietuvą.

Pas jus kasmet atsiranda naujų ir geresnių žaidėjų. Iš jūsų galima tik mokytis.

„Jūs turite neįtikėtiną komandą, – entuziastingai kalbėjo F.Oberto. – Pas jus kasmet atsiranda naujų ir geresnių žaidėjų. Iš jūsų galima tik mokytis.

Be to, daug komandų jau keičiasi. Galbūt Pau Gasoliui tai buvo paskutinės olimpinės žaidynės, atsisveikino Ginobili, Nocioni, Tony Parkeris... O Lietuva turi dar jauną branduolį.

Jūs magiški!“.

F.Oberto turi būti kantrus. Jam dar reikia savyje tvardyti tą krepšininką, kuris norėtų veržtis į aikštę ir padėti komandai.

Beje, jis pats savęs nevadina buvusiu krepšininku.

„Tu niekada nepalieki žaidimo. Krepšinis man bus visas gyvenimas. Visada esi krepšinyje ir bandai kažką jame daryti“, – su karjeros pabaiga dar nesusitaikė 2013-aisiais į užribį pasitraukęs argentinietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius