Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 07

Filadelfijoje – J.Embiido sugrįžimas ir elitinė šeimininkų gynyba

Intriga Rytų konferencijos pusfinalyje atgyja. „Philadelphia 76ers“ su sugrįžusiu Joeliu Embiidu priešakyje namuose 99:79 (21:17, 20:17, 27:31, 31:14) supančiojo „Miami Heat“ ir serijoje iki keturių pergalių rezultatą sušvelnino iki 1:2.
Joelis Embiidas ir Bamas Adebayo
Joelis Embiidas ir Bamas Adebayo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl veido kaulo lūžio ir smegenų sutrenkimo pirmąsias dvejas pusfinalio serijos rungtynes Majamyje praleidusi „76ers“ žvaigždė nesurinko įprastų savo skaičių, tačiau vis tiek svariai prisidėjo prie žūtbūtinės komandos pergalės – per 36 minutes pelnė 18 taškų ir sugriebė 11 kamuolių.

„Ne, – atsakė Embiidas, paklaustas, ar buvo bent akimirka apmąstymų, kad jis šioje serijoje nebežais. – Kai atsitiko visos traumos ir kai išsiaiškinome jų rimtumą, tikrai negalvojau apie tai, kad šioje serijoje nebežaisiu. Galvojau tik apie tai, ką turiu padaryti, kad sugrįsčiau į šią seriją.“

Nuo pirmų susitikimo minučių į priekį išsiveržę šeimininkai pirmavo visos dvikovos metu, tačiau nuolatos jautė varžovų kvėpavimą į nugarą.

Itin nerezultatyviose rungtynėse „76ers“ prieš lemiamą jų ketvirtį turėjo tik trijų taškų persvarą (68:65), tačiau tuomet sužaidė kokybiškiausią kėlinį šioje serijoje, kurį laimėjo net 31:14, ir šventė pergalę.

„Jeigu į savo sudėtį pridedi Joelį, nesvarbu kokioje komandoje jis bežaistų, nesvarbu namuose ar išvykoje, situacija pasikeičia drastiškai. Taip buvo visą jo karjerą“, – po pralaimėjimo kalbėjo vieninteliu „Heat“ šviesuliu buvęs Jimmy Butleris.

Pastarasis pelnė 33 iš 79 komandos taškų ir dar sugriebė 9 kamuolius, tačiau labai pristigo kitų komandos draugų pagalbos.

Pirmose dvejose serijos rungtynėse dominavęs Bamas Adebayo šįkart susidūręs su J.Embiidu pranyko ir per beveik 34 minutes surinko tik 9 taškus.

Eriko Spoelstros auklėtiniai šiame mače pagaliau sulaukė sugrįžusio Kyle'o Lowry, kuris pastarąsias ketverias rungtynes praleido dėl pakinklinės sausgyslės patempimo, tačiau įžaidėjas aikštėje atrodė tarsi nesavas ir per 25 min. nesurinko nė taško.

Ketvirtasis serijos susitikimas Filadelfijoje įvyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku.

„Philadelphia 76ers“: Tyrese'as Maxey (6 rez. perd.) Danny Greenas (7/9 trit.) po 21, Joelis Embiidas 18 (11 atk. kam.), Jamesas Hardenas 17 (8 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Miami Heat“: Jimmy Butleris 33 (9 atk. kam.), Tyleris Herro 14, Bamas Adebayo ir Maxas Strusas po 9.

VIDEO: Miami Heat vs Philadelphia 76ers Full Game 3 Highlights | 2021-22 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius