Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 19

G.Haywardas – palūžęs: jam sezonas veikiausiai baigtas

Traumą patyręs „Boston Celtics“ puolėjas Gordonas Haywardas šį sezoną ant parketo tikriausiai nežengs. Tokią liūdną žinią paskelbė krepšininko agentas Markas Bartelsteinas, skelbia ESPN.com.
Gordonas Haywardas
Gordonas Haywardas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Boston Celtics

Žaidėjui Bostone buvo atlikta operacija, kurios metu buvo tvarkoma išnarinta čiurna ir lūžęs blauzdikaulis. Skelbiama, kad procedūra praėjo sėkmingai.

„Tikimės, kad jis sugebės visiškai atsigauti ir grįš į aukščiausią lygį“, – sakė M.Bartelsteinas.

Trečiadienį G.Haywardas nufilmavo vaizdo įrašą „Celtics“ gerbėjams. Jį „TD Garden“ arenoje parodė per ekranus prieš rungtynes su „Milwaukee Bucks“, o sirgaliai savo žvaigždės linkėjimus palydėjo griausmingais plojimais.

Ilgiausiai „Celtics“ gretose rungtyniaujantis Marcusas Smartas prieš rungtynes buvo suplanavęs tarti žodį sirgaliams, tačiau vietoje to pakvietė visus pažiūrėti sužeisto komandos draugo vaizdo linkėjimo.

Ligoninės drabužiais vilkintis G.Haywardas sirgaliams žadėjo, jog „viskas bus gerai“, ir pridūrė, kad jam skaudu, nes negali būti kartu su komandos draugais.

„Sveiki visi. Aš tiesiog norėjau padėkoti visiems, kurie palaikė mane savo mintimis ir maldomis. Man viskas bus gerai. Skaudu, kad negaliu būti su jumis pirmosiose sezono namų rungtynėse. Nieko labiau nenorėčiau, nei būti kartu su komandos draugais ir žengti į aikštę. Palaikysiu jus iš čia. Linkiu sėkmės. Laimėkite“, – kalbėjo G.Haywardas.

„Celtics“ treneris Bradas Stevensas pasakojo porą kartų aplankęs savo auklėtinį ligoninėje. Stratego teigimu, G.Haywardas jaučia ne tik fizinį, bet ir psichologinį skausmą.

„Jis palūžęs. Akivaizdu, kad jis jaučia fizinį skausmą, tačiau manau, kad viską paaštrina ir emocijos. Jis įdėjo tiek daug, kad sėkmingai pradėtų savo karjerą Bostone.

Mes tikimės, kad jis atsigaus. Žinome, kad ateityje mūsų laukia daug sunkių akimirkų, tačiau tikimės, kad galėsime tobulėti kiekvieną dieną. Bus sunku. Sunku bus ir Gordonui“, – sakė B.Stevensas.

Treneris pasakojo, kad komandos draugo trauma sukrėtė ir kitus „Celtics“ narius: „Jie labai išgyvena. Gordonas jiems padarė didžiulę įtaką, su juo yra lengva žaisti. Jis yra vaikinas, kurį nori turėti abiejose aikštės pusėse. Dėl to ir ilgimės jo. Tai – draugystė. Viena iš užduočių, kurias turime, tai pasitempti dėl jo.“

Kai iškrito vienas pagrindinių komandos žaidėjų, sudėtyje atsivėrė skylė, o treneris neatmeta, kad Bostono klubas sulauks pastiprinimo.

„Tikriausiai ieškosime naujo žaidėjo. Mes pasikvietėme naujoką Jabari Birdą iš Plėtojimosi lygos. Manau, kad aktyviai žvalgysimės ir į jaunimą, tačiau reikia ir tokių žaidėjų, kurie gali pelnyti taškus“, – apie ateitį kalbėjo „Celtics“ strategas.

G.Haywardas vasarą tapo laisvuoju agentu ir su Bostono ekipa pasirašė ketverių metų, 128 milijonų dolerių sutartį. Traumą jis patyrė jau pirmosiose sezono rungtynėse su „Cleveland Cavaliers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius