-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 22

G.Popovičius apie permainas „Spurs“ komandoje: „Negalėčiau būti labiau patenkintas“

„San Antonio Spurs“ išsiuntė Kawhi Leonardą ir Danny Greeną į Torontą, mainais gaudami DeMarą DeRozaną ir Jakobą Poeltlą. Pastarasis 2016 m. NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas 9-u šaukimu. „Negaliu būti labiau patenkintas“, – taip sandorį komentavo Greggas Popovičius, nors pats „Spurs“ strategas prieš mainus su D.DeRozanu net nešnektelėjo.
Greggas Popovičius
Greggas Popovičius / „Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu gręžiotis atgal visiškai nenoriu. Tai mums nieko gero neduos. Esu sužavėtas DeMaro ir Jakobo prisijungimu prie mūsų komandos. Nuo šiol dėmesį sutelksiu į šiuos žaidėjus“, – kalbėjo G.Popovičius, nepanorėjęs veltis į nostalgiškus prisiminimus, susijusius su K.Leonardu.

Šis krepšininkas San Antonijuje išgyveno išties puikių akimirkų, tačiau pastarasis sezonas buvo komplikuotas ne tik dėl traumų, bet ir dėl santykių su organizacija. Buvo akivaizdu, kad Kawhi persikels į kitą klubą.

G.Popovičius su žiniasklaida bendravo pirmą kartą po žmonos Erin mirties balandį. Treneris nestovėjo prie komandos paskutinėse trejose atkrintamųjų rungtynėse, kuriose „Spurs“ nusileido „Warriors“.

69-erių G.Popovičius pripažino, kad šis tarpsezonis jam ypatingai sunkus, tačiau nenumušantis ūpo tęsti trenerio darbą.

„Kai aš nebegalėsiu to daryti ar nebenorėsiu to daryti, arba žmonės nebenorės, kad tai daryčiau – aš nustosiu, bet kol kas viskas gerai“.

„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovičius
„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovičius

Šį sezoną G.Popovičiui teks dirbti su būriu jaunų talentų, kokių komandoje ko gero nebuvo nuo pat tada, kai į komandą susibūrė Timas Duncanas, Tony Parkeris ir Manu Ginoboli.

Nekalbant apie minėtus mainus, „Spurs“ laisvų agentų turguje prarado Tony Parkerį ir Kyle'ą Andersoną. Emociškai ypatingai skaudus atsisveikinimas su T.Parkeriu, kuris klube žaidė nuo 19-ikos metų.

36-erių prancūzas bandys laimę Šarlotėje.

„Spurs“ generalinis vadybininkas R.C.Bufordas buvo informavęs T.Parkerį, kad jo minutes, jei būtų likęs „Spurs“, būtų gerokai apkarpę jaunieji Dejounte Murray'us, Derekas White'as, Brynas Forbesas ir Lonnie Walkeris.

„Tony tai į naudą. Jis gaus daugiau žaisti, tai gal jam bus šioks toks atsinaujinimas. Manau, jis tikrai patenkintas Šarlotėje, o mes gavome būrį vaikių, kurių tobulėjimu turime pasirūpinti“, – sakė G.Popovičius.

Vedamas LaMarcuso Aldridge'o „Spurs“ klubas praėjusį sezoną iškovojo 47 pergales ir 21-ą kartą iš eilės pasiekė atkrintamąsias.

Net ir nepaisant to, kad K.Leonardas tesužaidė 9 rungtynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas

G.Popovičius tiki, kad šių metų komandoje bus daugiau talento, nors tarpsezonio praradimai formaliai buvo dideli.

„Mes išlaikėme labai aukštą lygį labai ilgai, ilgiau nei dauguma. Tikiu, kad su DeMaru ir jaunais žaidėjais, kurie tobulės, tai išlaikysime ir toliau“.

„Spurs“ sugebėjo pratęsti sutartį su Rudy Gay'um ir susigrąžinti snaiperį Marco Belinelli. Lieka Davis Bertanis.

„Manau, mūsų personalas atliko neįtikėtinai gerą darbą atvesdami labai kvalifikuotus žaidėjus ir, žinoma, DeMarą, „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvį. Esu tikrai labai patenkintas“, – kartojo G.Popovičius.

G.Popovičius pripažįsta, kad į komandą surinko virtinę gerų metikų, ir tai bus stiprioji komandos pusė.

„Svarbiausia, pataikyti į krepšį, o mūsų komandoje beveik visi tai galės daryti“, – sakė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius