Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 13

Galingais dėjimais krepšį drebinęs J.Valančiūnas sužinojo varžovą atkrintamosiose

Jonas Valančiūnas NBA atkrintamąsias varžybas pasitinka puikios formos. Pasitikėjimą savo jėgomis jis tvirtino rungtynėse su NBA autsaideriais. Galingais dėjimais „Philadelphia 76ers” krepšį drebinęs 23 metų lietuvis prisidėjo prie lengvos „Toronto Raptors“ pergalės 122:98 (32:23, 23:38, 32:13, 35:24). „Raptors“ taip pat sužinojo, su kuo susitiks pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“(55-26) – „Philadelphia 76ers“(10-71) 122:98 | Valančiūnas 17+11

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ sutriuškino Filadelfijos klubą 122:98.
  • Vos per 17 minučių J.Valančiūnas pelnė 17 taškų ir atkovojo 11 kam.
  • Tai 22-asis lietuvio dvigubas dublis šį sezoną.
  • „Raptors“ atkrintamosiose susitiks su „Pacers“.

Jonas buvo be galo aktyvus „76ers” baudos aikštelėje. Jis graibstė kamuolius puolime, taisė du netaiklius savo metimus iš eilės, skrajojo virš lanko po Kyle'o Lowry ore pakabinto kamuolio ar baudė priešininkus dėjimu po verpstės.

Rezultatas – 17 taškų (8/16 dvit., 1/1 baud.), 11 atkovotų kamuolių, blokas, klaida ir 3 pražangos vos per 17 rungtynių minučių. Po tašką kas minutę ir tiek metimų, kiek šį sezoną jis yra atlikęs tik kartą. Beje, jau 22-asis dvigubas dublis šį sezoną.

J.Valančiūnas vien per pirmąjį kėlinį pelnė 10 taškų ir padėjo „Raptors“ atsiplėšti 32:23.

VIDEO: J.Valančiūnas galingu dėjimu sudrebino „76ers“ krepšį

Tiesa, NBA autsaideriai pasispardė ir trečiojo kėlinio viduryje rezultatas dar buvo lygus 72:72. Bet tada „Raptors“ spurtavo 20:2 ir nurūko į priekį.

J.Valančiūnas ketvirtajame kėlinyje aikštėje nebepasirodė – lyderius tausojęs treneris Dwane'as Casey rėmėsi atsarginiais žaidėjais.

„Raptors“ Filadelfijos klubą nugalėjo jau 12-ąjį kartą iš eilės. Beje, „76ers“ svečiuose pralaimėjo jau 15 mačų paeiliui.

„76ers“ yra tik ketvirtoji komanda NBA istorijoje, kuri reguliariajame sezone patyrė bent 71 pralaimėjimą. Jai priklauso ir blogiausias reguliariojo sezono rezultatas – 9 pergalės ir 73 pralaimėjimai (1972–1973 m.).

Toronto klubui ši dvikova neturėjo jokios reikšmės. Pastaroji „Cleveland Cavaliers“ pergalė prieš „Atlanta Hawks“ LeBrono Jameso kompanijai užtikrinto Rytų konferencijos nugalėtojų titulą, o „Raptors“ nei pakils, nei smuktels iš antrosios pozicijos.

D.Casey: „Pacers“ yra talentinga komanda. P.George'as – viena ryškiausių NBA žvaigždžių, I.Mahinmi – vienas labiausiai patobulėjusių žaidėjų, C.J.Milesas vienas geriausių metikų.“

Bet atkrintamąsias varžybas, kurios startuos balandžio 16-ąją, „Raptors“ pasitinka geros formos. Toronto krepšininkai laimėjo 6 iš 8 pastarųjų dvikovų.

Po „Indiana Pacers“ pergalės ir „Detroit Pistons“ nesėkmės paaiškėjo, kad pirmajame atkrintamųjų varžybų etape serijoje iki keturių pergalių „Raptors“ susitiks su Indianos krepšininkais.

„Pacers“ komandą Torontas šį sezoną įveikė tris kartus iš keturių.

VIDEO: Po tašką kas minutę: J.Valančiūnas dominavo „76ers“ baudos aikštelėje

Reguliariajame sezone „Raptors“ finišuos balandžio 14-ąją rungtynėmis su „Brooklyn Nets“.

„Raptors“: Normanas Powellas 18, Terrence'as Rossas ir Jonas Valančiūnas (11 atk. kam.) po 17, Bismackas Biyombo, Luisas Scola 12, Kyle'as Lowry 11, DeMaras DeRozanas 10.

„76ers“: Robertas Covingtonas 24, Ishas Smithas 18, Nerlensas noelis 14 (10 atk. kam.), Nikas Stauskas 13.

VIDEO: Visi 17 J.Valančiūno taškų dvikovoje su „76ers“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius