Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 14

Galingas Jono Valančiūno šuolis NBA žaidėjų reitinge: kaip jį aiškina ESPN?

Iš 91-osios į 57-ąją poziciją – tokį šuolį ESPN sudarytame NBA žaidėjų reitinge atliko lietuvis Jonas Valančiūnas, už nugaros palikęs Kobe Bryantą, Andrew Bogutą, Ty Lawsoną ir daug kitų garsių krepšininkų. ESPN analizuoja, kas lėmė tokį „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo progresą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trys J.Valančiūno žaidimo akcentai:

  • Perspektyvus jaunas „centras“ labiausiai patobulėjo puolime, o dabar turi pasitempti gynyboje
  • Efektyvus žaidimas puolime ir geras pikenrolo išpildymas
  • Nuvertinta gynyba po krepšiu, bet sunkumai ginantis toliau nuo krepšio

ESPN rašo, kad nors J.Valančiūnas jau sudarė naują ketverių metų 64 milijonų JAV dolerių sutartį, 23 metų krepšininkui tai vis tiek bus svarbiausias jo sezonas NBA.

Jono žaidimą stebintys vadovai bus itin jautrūs. Akivaizdu, kad J.Valančiūnas privalo žengti į priekį, nes kai Torontą paliko Amiras Johnsonas, lietuviui teks dar labiau pasitempti gynyboje.

J.Valančiūnas 2014–2015 metų sezoną pagerino savo dvitaškių pataikymą nuo 53,1 iki 57,2 proc. ir buvo dar šiek tiek svarbesnis „Raptors“ atakose.

„Centras“ buvo vienas taikliausių NBA aukštaūgių. Remiantis „Synergy Sports“ skaičiavimais, J.Valančiūnas buvo trečias pagal pataikymo procentą baudos aikštelėje (tarp žaidėjų, kurie atliko bent 100 metimų per sezoną).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Beje, J.Valančiūnas puikiai žaidė „pikenrolą“, taškais versdamas 57,9 proc. tokių derinių.

Be to, kaip vidurio puolėjas J.Valančiūnas pagirtinai meta baudas (78,6 proc.) ir akivaizdžiai pagerino metimą iš vidutinio nuotolio.

Pusantro metro nuo krepšio atstumu varžovai per J.Valančiūną atakuoja 46,5 proc. tikslumu. Tiesa, lietuvis dar dažnai puse žingsnio atsilieka gelbėdamas komandos draugams gynyboje ir susiduria su problemomis gindamasis prie trijų taškų zonos. Tai buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl lemiamomis minutėmis „Raptors“ treneris Dwane'as Casey sodindavo jį ant suolo.

Tačiau šį sezoną A.Johnsono nebėra, todėl J.Valančiūnas gaus daugiau progų pasireikšti. Kita vertus, jis turi būti pasirengęs gintis dar geriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius