-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 12

Gandai nepasitvirtino: „Pacers“ įteiks naują kontraktą D.Sabonio treneriui

Domantą Sabonį Indianapolyje ir toliau muštruos tas pats strategas – ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad „Indiana Pacers“ susitarė su Nate'u McMillanu dėl naujos sutarties.
Nate'as McMillanas ir „Pacers“ žaidėjai
Nate'as McMillanas ir „Pacers“ žaidėjai / „Scanpix“ nuotr.

56-erių specialistas dar turėjo metus galiojantį kontraktą, tačiau „Pacers“ nutarė nelaukti ir su treneriu, komandai vadovaujančiu nuo 2016 m., susitarė anksčiau.

Dar praėjusią savaitę NBA užkulisiuose ėmė sklisti kalbos, jog N.McMillano kėdė Indianoje nėra saugi – apie tai tinklalaidėje kalbėjo žymus ESPN žurnalistas Zachas Lowe ir praeityje treneriu dirbęs Jeffas Van Gundy. Vis dėlto tokios kalbos, panašu, nepasitvirtino.

N.McMillanas pastaruosius trejus metus treniruoja D.Sabonį, kurio rodikliai „Pacers“ gretose nenustoja augti.

2017-ųjų vasarą mainų būdu iš „Oklahoma City Thunder“ į Indianapolį persikėlęs lietuvis kasmet gerina savo žaidimą, o šiemet pirmą kartą buvo išrinktas ir į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

N.McMillanas su „Pacers“ visus tris ankstesnius sezonus iš kovos dėl titulo pasitraukė pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Šį sezoną „Pacers“ taip pat greičiausiai nepretenduos į aukščiausius pasiekimus – Indianos ekipa Rytų konferencijoje žengia penkta, bet lemiamose kovose veikiausiai turės verstis be D.Sabonio. Be to, ne geriausios formos į „burbulą“ atvyko ir traumos padarinius dar jaučiantis Victoras Oladipo.

Tiesa, nors dideliais pasiekimais Indianoje nespindi, N.McMillano darbas nelieka nepastebėtas – 2018-aisiais metų trenerio rinkimuose jis užėmė šeštąją, o 2019-aisiais – ketvirtąją vietą.

12 metų pats NBA žaidęs N.McMillanas vyr. trenerio karjerą pradėjo dar 2000 m., kai stojo prie tuometinės „Seattle SuperSonics“ vairo, o iš viso vyriausiuoju treneriu dirba jau šešioliktą sezoną. Jis yra vienas iš 26 NBA trenerių, per karjerą pasiekusiu daugiau nei 600 pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius