Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 08

Gedulas D.Sabonio klube: mirė „Pacers“ įkūrėjas

Domanto Sabonio atstovaujamas „Indiana Pacers“ klubas išgyvena netektį. Eidamas 85-uosius metus mirė komandos įkūrėjas Mike'as Storenas.
Mike'as Storenas su dukra Hannah Storm
Mike'as Storenas su dukra Hannah Storm / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Indiana Pacers

Savo tėčio mirtį po ilgos kovos su vėžiu ketvirtadienį patvirtino M.Storeno dukra Hannah Storm, kuri yra ESPN analitikė.

„Jei pažinojote mano tėtį, tai žinojote, kokią didelę įtaką jis padarė ne tik sportui, bet ir žmonėms, su kuriais susidūrė. Jis buvo kūrybingas, pozityvus ir įkvepiantis žmogus, galvojęs apie ateitį bei buvęs mano didžiausiu rėmėju“, – sakė „Pacers“ įkūrėjo dukra.

M.Storenas Indianapolio klubą įkūrė dar 1967-aisiais, kai jam pačiam tebuvo 31-eri.

„Pacers“ iš pradžių rungtyniavo ne NBA, o ABA (Amerikos krepšinio lyga) pirmenybėse, kuriose iškovojo net tris čempionų titulus.

Pats M.Storenas 1973 m. tapo ABA komisaru ir juo buvo iki pat 1976-ųjų, kai ABA susijungė su NBA, o į pastarąją lygą prisijungė ir „Pacers“.

Nuo tada amerikietis dar trumpai dirbo „Atlanta Hawks“ klubo generaliniu vadybininku bei buvo mažesnių lygų komisaru devintajame ir dešimtajame dešimtmečiuose.

„Sunku pamatuoti Storeno indėlį į mūsų organizaciją ir Amerikos krepšinio lygą. Jis padėjo pamatus „Pacers“ kelionei į NBA, buvo esminis žmogus renkant išrenkant „Pacers“ vardą, sukūrė pirmąjį klubo logotipą bei parinko mėlyną ir geltoną spalvas.

Jis sukūrė tradicijas, kurių klubas sėkmingai laikosi iki pat šių dienų“, – rašoma oficialiame „Pacers“ klubo pranešime.

Be H.Storm, M.Storenas susilaukė ir dar dviejų vaikų bei turi net 14 anūkų, tarp kurių yra ir beisbolininkas Drew Storenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius