Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 22

Gedulas NBA pasaulyje: mirė legendinę „Utah Jazz“ komandą treniravęs Jerry Sloanas

NBA pasaulis gedi vieno žymiausių trenerių lygos istorijoje – penktadienį mirė legendinis „Utah Jazz“ strategas Jerry Sloanas.
Jerry Sloanas
Jerry Sloanas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Utah Jazz

78-erių sulaukusį amerikietį palaužė ne vienerius metus jį kankinusios Parkinsono ligos komplikacijos ir kūno demencija.

„Jerry Sloanas visada bus „Utah Jazz“ komandos sinonimas. Jis amžinai liks šios organizacijos dalimi. Prisijungiame prie jo šeimos, draugų ir sirgalių gedėdami šios netekties. Esame labai dėkingi už tai, ką jis pasiekė per savo ilgus atsidavimo, ištikimybės ir atkaklumo kupinus dešimtmečius“, – rašoma oficialiame klubo pranešime.

Pats NBA žaidėju buvęs ir net 10 metų „Chicago Bulls“ atstovavęs J.Sloanas lygos sirgaliams labiausiai įsiminė kaip aršiausias „bulių“ priešininkas.

1997 ir 1998 m. NBA finaluose jis treniravo „Jazz“ komandą, kuri tik po atkaklių kovų abusyk 2-4 nusileido Michaelo Jordano vedamiems „Bulls“.

Iš viso „džiazmenus“ J.Sloanas treniravo net 23 metus nuo 1988 iki 2011 m. Prieš tai jis trejus metus spėjo padirbti „Bulls“ vyriausiuoju treneriu bei kurį laiką dirbo vyr. trenerių asistentu.

Pagal reguliariajame sezone iškovotas pergales tarp trenerių J.Sloanas yra ketvirtas NBA istorijoje – jis per 26 sezonus pasiekė 1223 pergales. Ilgametis „Jazz“ strategas nusileidžia tik Donui Nelsonui, Lenny Wilkensui ir Greggui Popovichiui.

Nors titulo atnešti į Jutą J.Sloanas nesugebėjo, iš pradžių Johno Stocktono ir Karlo Malone'o, o vėliau – Derono Williamso, Carloso Boozerio ir Andrejaus Kirilenkos vedama ekipa dusyk žaidė NBA finale ir dar keturiskart nužygiavo iki Vakarų konferencijos finalo.

J.Sloano marškinėliai yra iškelti tiek „Bulls“, tiek „Jazz“ arenų palubėse – vienai komandai jis nusipelnė kaip žaidėjas, kitai – kaip treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius