-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 14

Geležinis užsispyrimas: „Nuggets“ jau padarė tai, ko per NBA istoriją dar nėra buvę

Daugelio nurašyta „Denver Nuggets“ komanda pademonstravo milžinišką ryžtą ir sugebėjo atkurti intrigą Vakarų konferencijos pusfinalio serijoje. Dvejose rungtynėse paeiliui iš mirtinų situacijų išsikapanoję „grynuoliai“ prieš vienus NBA favoritų „Los Angeles Clippers“ krepšininkus žais lemiamas septintąsias serijos rungtynes, o dar iki jų sugebėjo įrašyti naują pasiekimą į lygos metraščius.

„Nuggets“ pakartojo du trečdalius žygdarbio, įvykdyto jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Tuomet Mike'o Malone'o auklėtiniai taip pat atsiliko nuo „Utah Jazz“ klubo 1-3, bet sugebėjo laimėti tris mačus iš eilės ir laimėję seriją žengė tolyn.

Kai „Clippers“ nesunkiai laimėjo ketvirtą serijos mačą ir pirmavo 3-1 atrodė, kad šįsyk „Nuggets“ atsitiesti jau nepajėgs. Juolab kad tiek penktajame, tiek šeštajame serijos mačuose Los Andželo klubas turėjo solidžius dviženklius pranašumus trečiuosiuose kėliniuose.

Visgi „Nuggets“ abu kartus pademonstravo kietą stuburą ir patiesė favoritais laikomus varžovus 111:105 ir 111:98.

Tokiu būdu Denveris antroje serijoje iš eilės išplėšė septintąsias rungtynes, nors atsiliko 1-3, ir tapo pirmąja tą padariusia komanda lygos istorijoje.

Negana to, „Nuggets“ turi šansą tapti ir pirmąja komanda, net dusyk panaikinusia 1-3 atsilikimą ir laimėjusia dvi serijas iš eilės. Iki šiol tik 12 NBA komandų apskritai yra laimėjusios serijas po to, kai atsiliko 1-3, ir „Nuggets“ jau yra viena iš jų.

„Nuggets“ sirgaliai, taip pat ir klubo skautu dirbantis Martynas Pocius, krykštauja iš džiaugsmo, o „Clippers“ gerbėjai jau ima kramtyti nagus prisimindami tamsiomis spalvomis nudažytą klubo istoriją.

Los Andželo komandą neoficialiai galima krikštyti pačia nesėkmingiausia organizacija visoje NBA lygoje.

Įkurta dar 1970 m., ji nė karto nėra patekusi į konferencijos finalą, o pastarieji du mačai buvo jau šeštas ir septintas atvejai, kai „Clippers“ pralaimėjo rungtynes, galėjusias įteikti jiems bilietą į išsvajotąjį etapą.

Net 50 metų laikotarpis be konferencijos finalų yra ilgiausias tarp visų NBA komandų – tik „Charlotte Hornets“ ir „New Orleans Pelicans“ nėra pasiekusios šio etapo, bet jos tą padaryti turėjo mažiau laiko – atitinkamai 32 ir 18 metų.

Nors lemiamose septintosiose rungtynėse „Clippers“ bus laikomi ryškiais favoritais, šią komandą slegiantis spaudimas gali tapti svarbiu faktoriumi. Bent jau taip mano šeštųjų rungtynių herojus Nikola Jokičius, pražudęs Los Andželo komandą net 34 taškais ir metimais iš fantastikos srities.

„Mes nejaučiame jokio spaudimo, – po pergalės sakė Denverio centras. – Visą spaudimą jaučia jie.“

Septintas Vakarų konferencijos pusfinalio mačas vyks naktį iš antradienio į trečiadienį, 4 val. Lietuvos laiku. Poros nugalėtojo konferencijos finale jau laukia „Los Angeles Lakers“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius