-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 30

Griaustinis iš giedro dangaus: „Spurs“ iškeitė ryškiausią savo žvaigždę

NBA lygą sudrebino netikėti mainai. „San Antonio Spurs“ mainais už šūsnį naujokų biržos šaukimų išsiuntė į Atlantą ryškiausią savo žvaigždę Dejounte Murray.
Dejounte Murray ir Greggas Popovichius
Dejounte Murray ir Greggas Popovichius / „Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, jog „Spurs“ atidavė D.Murray „Atlanta Hawks“ klubui už Danilo Gallinari, tris pirmojo rato šaukimus ir vieną apsikeitimą šaukimais.

25-erių D.Murray į NBA lygą atėjo 2016 metais, kai buvo pakviestas 29 šaukimu.

Pirmajame savo sezone jis rinko vos po 3,4 taško, antrajame – po 8,1, o trečiąjį praleido dėl sunkios kelio traumos, bet pagreitį šis krepšininkas pagavo prieš trejus metus.

2019-2020 m. kampanijoje D.Murray tapo pagrindiniu „Spurs“ įžaidėju ir fiksavo 10,9 taško ir 4,1 rezultatyvaus perdavimo skaičius, kuriuos dar po metų pakėlė iki 15,7 taško ir 5,4 rez. perdavimo.

Geriausias jam buvo praėjęs sezonas, kai „Spurs“ lyderiu tapęs krepšininkas rinko po 21,1 taško, atkovojo po 8,3 kamuolio ir 9,2 rezultatyvaus perdavimo. Be to, su 2 perimtų kamuolių vidurkiu D.Murray pirmavo visoje NBA lygoje.

Toks krepšininko progresas neliko nepastebėtas – 193 cm ūgio „Spurs“ įžaidėjas buvo pirmą kartą išrinktas į „All-Star“ rungtynes.

Atlantoje jis sudarys įspūdingą gynėjų tandemą su 23-ejų Trae Youngu.

Savo ruožtu „Spurs“ veikiausiai sieks kuo aukštesnio naujokų biržos šaukimo 2023 metais, kai daugelio NBA komandų akys kryps į talentingąjį prancūzą Victorą Wembanyamą.

Iš „Hawks“ jie gavo 2023 m. naujokų biržos šaukimą, kuris originaliai priklausė „Charlotte Hornets“ klubui, bei „Hawks“ ekipos neapsaugotus 2025 ir 2027 metų šaukimus. Taip pat „Spurs“ turės teisę apsikeisti šaukimais su „vanagais“ 2026 metais.

Į San Antonijų keliauja ir 34-ąjį gimtadienį po mėnesio minėsiantis D.Gallinari. Italas, kuris praėjusiame sezone rinko po 11,7 taško, turi dar metus galiosiantį kontraktą bei uždirbs 21,45 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius