Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 12

Hjustonas turi problemų: R.Westbrookas prašosi mainų, nepatenkinti ir kiti „Rockets“ žaidėjai

Tik pernai mainų būdu į „Houston Rockets“ klubą atvykęs Russellas Westbrookas jau nori palikti Teksaso komandą. „The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pranešė, jog NBA žvaigždė pasiprašė būti iškeistas.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmuosius 11 karjeros sezonų „Oklahoma City Thunder“ klube praleidęs R.Westbrookas, kuris šiandien švenčia 32-ąjį gimtadienį, į „Rockets“ mainais už Chrisą Paulą ir naujokų biržos šaukimus atvyko 2019 m. vasarą.

Vis dėlto pirmasis blynas Hjustone prisvilo – „Rockets“ Vakarų konferencijos pusfinalyje 1-4 neturėjo šansų prieš būsimus čempionus „Los Angeles Lakers“, o po sezono komandą ėmė krėsti permainos.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Iš pradžių „raketos“ atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Mike'u D'Antoni, o vėliau neteko ir ilgamečio generalinio vadybininko Darylo Morey.

Dar trečiadienį ESPN žurnalistai Adrianas Wojnarowskis ir Timas Bontempsas pranešė, jog abu jos komandos lyderiai Jamesas Hardenas ir R.Westbrookas išreiškė rūpestį dėl naujo vyr. trenerio Stepheno Silaso ir vadovo Rafaelio Stone'o. Esą lygos žvaigždėms neaišku, kuria kryptimi suka pastaraisiais metais aukščiausius tikslus kėlęs klubas.

Nepraėjus nė parai po šių pranešimų, Sh.Charania informavo apie R.Westbrooko išreikštą norą komandą palikti komandą. Tiesa, J.Hardenas, anot žiniasklaidos, lieka įsipareigojęs Hjustonui ir ketina likti „Rockets“ ekipoje.

Visgi nepatenkintų Teksaso klube yra ir daugiau.

Dar sezoną galiojančią sutartį turintis PJ Tuckeris yra nusivylęs dėl nė 8 mln. JAV dolerių nesieksiančios algos, Austinas Riversas išreiškė rūpestį dėl mažo gaunamo žaidybinio laiko, savo vaidmeniu ekipoje nepatenkintas ir Ericas Gordonas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./PJ Tuckeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./PJ Tuckeris

Anot „The Athletic“, „buvę komandos nariai Hjustono komandos kultūrą apibūdino kaip problematišką ir pabrėžė, jog situacija šioje ekipoje tenkina tik jos žvaigždes“.

Mainų pasiprašiusį R.Westbrooką „Rockets“ galės mainyti nuo lapkričio 16 dienos. Tiesa, tą padaryti nebus paprasta, nes komandą ir įžaidėją siekia dar trejus metus galiosiantis kontraktas, kurio vertė – daugiau nei 132,5 mln. dolerių.

Atstovaudamas „Rockets“ praėjusį sezoną R.Westbrookas rinko po 26,1 taško, atkovojo po 7,8 kamuolio ir atliko po 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius