Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 02

Hjustono žiniasklaida: Donatas Motiejūnas gavo desperatišką „Rockets“ pasiūlymą

„Houston Rockets“ komanda nutarė palaukti iki vasaros ir surizikuoti: Donatas Motiejūnas taps apribotu laisvuoju agentu. Tačiau Hjustono žiniasklaida skelbia, kad paskutinę dieną, kai D.Motiejūnas dar galėjo padėti parašą ant naujos ilgalaikės sutarties su „Rockets“, klubo vadovai dar buvo susisiekę su lietuviu ir pateikė pasiūlymą. Tačiau derybos į priekį nepasistūmėjo ir susitarti nepavyko.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Rockets nepratęsė sutarties ne tik su D.Motiejūnu, bet ir kitu sunkiuoju krašto puolėju Terrence'u Jonesu. Ir šis žingsnis nebuvo netikėtas.

Vasarą aukštaūgiai taps apribotaisiais laisvaisiais agentais. Sutartis nuo liepos 1-osios jiems galės siūlyti visos NBA komandos, tačiau pirmumo teisė vis tiek liks „Rockets“ klubui.

Neabejojama, kad „Rockets“ tikrai nepasiliks abiejų puolėjų. Tai kainuotų maždaug 150 milijonų.

Pastaruoju metu spekuliuojama, kad atsižvelgiant į ilgą nugaros traumos reabilitaciją ir traumos rimtumą, D.Motiejūnas kitą vasarą galėtų tikėtis maždaug 4 metų 40-44 mln. JAV dolerių kontrakto.

Kita vertus, jei D.Motiejūnas galingai sugrįš į aikštę, jo vertė gali išaugti dvigubai. NBA rinkoje 2016-ųjų vasarą mėtysis beprotiški pinigai.

D.Motiejūną 2011-ųjų NBA naujokų biržoje 20-uoju šaukimu pasirinko „Minnesota Timberwolves“ ir iškart iškeitė į „Houston Rockets“.

Trečiąjį sezoną D.Motiejūnas sužibėjo – rinko vid. po 12 taškų ir atkovojo 5,9 kamuolio.

D.Motiejūnas dėl traumos jau nežaidžia 7 mėnesius. Gydytojai jam dar nedavė leidimo treniruotis su komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius