Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 14

„Įkrautas Jonas“: su J.Valančiūnu susijęs sprendimas, kuris atnešė „Raptors“ sėkmę

„Toronto Raptors“ šiuo metu pirmauja bendroje NBA įskaitoje ir prie šios sėkmės prisidėjo sprendimas, susijęs su Jonu Valančiūnu.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

NBA.com rašo, kad kol kas geriausias naujojo „Raptors“ trenerio Nicko Nurse'o sprendimas buvo padalinti minutes dviem savo aukštaūgiams Serge'ui Ibakai ir Jonui Valančiūnui.

Prie Dwane'o Casey ši aukštaūgių pora dažnai rungtyniaudavo kartu, tačiau šį sezoną jiedu vienu metu ant parketo pabuvojo tik vieneriose rungtynėse.

Iš 14 rungtynių šį sezoną 9-ias S.Ibaka pradėjo kaip pagrindinis vidurio puolėjas, J.Valančiūnas – 5.

Šie skaičiai pasakoja, kad galbūt N.Nurse'as daugiau pasitiki S.Ibaka kaip pagrindiniu vidurio puolėju, bet sprendimas priklauso nuo „Raptors“ varžovų. S.Ibaka metamas į starto penketą žaisti prieš modernesnius centrus.

Jeigu priešingoje aikštės pusėje yra Rudy Gobert'as, DeAndre Jordanas ir panašūs – startuoja J.Valančiūnas.

VIDEO: „Atsarginiai“: Justino Jankevičiaus žinia NBA žvaigždei, ginčas su vedėjais, keiksmai ir kreivarankiai

Po nuvylusio praėjusio sezono 29-erių S.Ibaka kol kas rungtyniauja rezultatyviausiai per savo karjerą – pelno 17,4 taško, atkovoja 8,4 kamuolio ir blokuoja 1,2 metimo. Ir tik 2013-2014 m. sezoną S.Ibaka turėjo didesnį atkovotų kamuolių vidurkį (8,8) nei šiemet.

Be to, S.Ibaka šį sezoną gerokai rečiau atakuoja iš toli. Pernai dažniau nei kas trečias jo metimas buvo iš trijų taškų zonos (36 proc.), o šiemet – jau tik kas penktas (30,6 proc.).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serge'as Ibaka ir Dario Šaričius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serge'as Ibaka ir Dario Šaričius

Dėl kitokios metimų selekcijos S.Ibakos pataikymas kilo per 10 proc. beveik iki 58 proc.

Šį sezoną S.Ibaka po krepšiu elitiniu procentu nukreipia varžovų metimus šalia lanko, tad nieko keisto, kad „Raptors“ šį sezoną ginasi žymiai efektyviau nei pernai.

Tuo tarpu kitą „Raptors“ vidurio puolėją iš Lietuvos NBA.com įvardijo „įkrautu Jonu“.

Nors pirmą kartą karjeroje taip dažnai kyla nuo suolo, J.Valančiūnas tapo efektyvesnis. Jo išnaudojimo reitingas yra aukščiausias karjeroje.

VIDEO: „Ginčas“: kas yra geriausias Lietuvos krepšininkas?

Sulyginus visų sezonų minučių skaičių iki 40-ies, J.Valančiūnas demonstruoja aukščiausius rodiklius pagrindinėse pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių grafose.

Lietuvis kaip niekada aktyviai atakuoja krepšį, nes dažniausiai yra pagrindinis „Raptors“ antrojo penketo puolimo pasirinkimas. Ir tą jis daro solidžiu 56 procentų pataikymu iš dviejų taškų zonos.

Jam ypač gerai sekasi žaisti du prieš du su atsarginiu „Raptors“ atakų dirigentu Fredu VanVleetu. Šis daugiau nei pusę savo rezultatyvių perdavimų atliko būtent J.Valančiūnui.

Su J.Valančiūnu aikštėje „Raptors“ išlaiko aukštą žaidimo lygį ir pelno 5,5 taško daugiau nei priešininkai.

O su 13 taškų, 7,6 atkovoto kamuolio ir 1,1 blokuoto metimo vidurkiu J.Valančiūnas dalyvauja lenktynėse dėl geriausio šešto NBA žaidėjo prizo.

„Raptors“ pirmauja ne tik Rytų konferencijoje, bet ir visoje NBA. NBA.com rašo, kad nėra daug priežasčių tikėtis, jog situacija greitu metu keisis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius