Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 25

Iš J.Valančiūno minutes atėmusiems „Raptors“ naujokams žarstomos liaupsės

Jonas Valančiūnas mače su „Boston Celtics“ aikštėje praleido vos 18 minučių. Atsižvelgiant į liaupses, kurių po „Toronto Raptors“ pergalės 107:97 sulaukė komandos naujokai Serge‘as Ibaka ir P.J.Tuckeris, galima prognozuoti, kad lietuvio vaidmuo netolimoje ateityje dar labiau mažės.
Serge'as Ibaka
Serge'as Ibaka / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Niekas iš Rytų konferencijos favoritų negalėjo prisivilioti tokio kalibro žaidėjo kaip S.Ibaka. Arba tokio žaidėjo, kuris taip idealiai būtų reikalingas komandai. O P.J.Tuckeris? Raskite komandą, kuriai nereikėtų P.J.Tuckerio. Žaidėjo, kuris gali dengti bet kurį varžovą, net jei šiems tai visai nepatinka, ir pataikyti iš toli, kai yra paliekamas laisvas“, – apie „Raptors“ „laimėjimus“ NBA žaidėjų turguje rašo apžvalgininkas Michaelas Grange'as.

Jis pabrėžia, kad P.J.Tuckeris ir S.Ibaka, kartu su Demarre Carrolu, tapo svarbiais veiksniais dvigubinant gynybą prieš „Celtics“ lyderį Isiah Thomą. Šis pirmauja lygoje pagal taškus, pelnomus ketvirtuosiuose kėliniuose (10,7), tačiau šįkart per paskutinį ketvirtį surinko vos 4. „Raptors“ ekipa laimėjo ketvirtą kėlinį 33:20, leisdama varžovams atakuoti vos 37 proc. taiklumu.

„Įspūdinga, – gynybą prieš I.Thomasą pavadino „Celtics“ strategas Bradas Stevensas. – Aš manau, kad tie vaikinai, kuriuos jie įsigijo, padarė milžinišką įtaką komandos gebėjimui žaisti žemesniu penketu, bet išlikti stipriai ir universaliai“.

„Naujokų gynyba ir DeMaro DeRozano spindesys leido kompensuoti Kyle Lowry netektį“, – akcentavo ir M.Grange'as. O be K.Lowry Toronto klubui kurį laiką dar reikės verstis. „Tai nebuvo vienerių rungtynių reikalas“, – sakė Dwane‘as Casey, „Raptors“ treneris, patvirtindamas, kad K.Lowry dar laukia išsamesni riešo tyrimai.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Serge'as Ibaka
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Serge'as Ibaka

„Abu naujokai suvaidino pagrindinius vaidmenis nukalant pergalę prieš „Celtics“ ekipą“, – rašo kitas NBA apžvalgininkas Ardenas Zwellingas.

„Raptors“, žaisdama be K.Lowry, sunkiai pagavo žaidimo ritmą. „Celtics“ vienu metu į priekį buvo pabėgusi 17 taškų, tačiau Toronto reikalai ėmė tvarkytis, kai įsižaidė S.Ibaka ir P.J.Tuckeris.

Pasak D.Casey, „Celtics“ tiesiog pranoko „Raptors“ žaidėjus fizinėje kovoje, o įsižaidę S.Ibaka ir P.J.Tuckeris šį varžovų pranašumą tiesiog panaikino.

„Esmė – fizinė kova. Šie vaikinai davė mums toną. Atsirado fizinė jėga. Ir taip mes ketiname žaisti toliau, jei norime išlikti tarp favoritų“, – kalbėjo treneris.

D.Casey liko patenkintas tuo, kaip S.Ibaka tvarkėsi su Alu Horfordu, antru pagal rezultatyvumą „Celtics“ krepšininku. S.Ibaka A.Horfordui per pirmąsias 9 minutes leido įmesti vos 2 taškus. Viso „Celtics“ aukštaūgis surinko 8. S.Ibaka neturėdavo didelio vargo atsidūręs prieš greitesnius „Celtics“ žaidėjus.

„Manau, jis nuostabiai pasidarbavo. Jis suteikė mums mobilumo, dėl ko galėjome kaitalioti kai kuriuos dalykus. Jis gynyboje aprėpė labai didelį aikštelės plotą“, – sakė D.Casey.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./P.J.Tuckeris
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./P.J.Tuckeris

Nors iš P.J.Tuckerio taip pat pirmiausia tikimasi efektyvaus žaidimo gynyboje, šis naujokas pataikė pirmąjį „Raptors“ tritaškį antrojo kėlinio pabaigoje, inicijuodamas „Raptors“ pakilimą iš duobės.

„Aš ir Serge nežinojome jokių komandos derinių. Neturėjome jokių treniruočių. Mes tiesiog žaidėme. Vadovavomės nuojauta. Mes tiesiog dirbome ir kalbėjomės. Kai rungtynių pradžioje atsilikome, vaikinams vis kartojau: „Jei apsiginsime, pavyks ir užpulti“, – kalbėjo P.J.Tuckeris.

Pasak jo, „Raptors“ sudėtis įspūdinga ir ši komanda tikrai gali kažką pasiekti. „Ypač įspūdingas mūsų turimas potencialas gynyboje – galime sulaužyti bet ką“, – sakė P.J.Tuckeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius