-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 27

Iš „Ryto“ – į prestižinį JAV universitetą: Vilnių palieka dar vienas talentas

Vienas perspektyviausių savo amžiaus krepšininkų Lietuvoje Ąžuolas Tubelis palieka Vilniaus „Rytą“. 18-metis 206 cm ūgio puolėjas keliasi į prestižinį Arizonos universitetą NCAA, praneša ESPN.

Kartu su Ąžuolu Tubeliu, į Arizoną išvyksta ir jo brolis Tautvilas.

„Arizonos universiteto miestelis yra neįtikėtinas. Jie turi nuostabius sirgalius ir yra vienas geriausių universitetų visoje Amerikoje, – ESPN sakė Ą.Tubelis. – Manau, kad NCAA krepšinis man puikiai tiks. Mano prisitaikymą Amerikoje padės palengvinti brolis, kuris irgi nusipelnė šio šanso.“

Ą.Tubelis vasarį sužibėjo jaunimo Eurolygos turnyre Kaune, kuriame buvo išrinktas naudingiausiu žaidėju. „Ryto“ krepšininkas turėjo 20,5 taško, 12,5 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo, 1,8 bloko ir 34,5 naudingumo balo vidurkį.

Jis taip pat puikiai pasirodė vasarį NBA Visų žvaigždžių savaitgalio metu vykusioje „Basketball Without Borders“ stovykloje Čikagoje, kurioje buvo išrinktas į simbolinę turnyro komandą.

VIDEO: Į mokyklą knygas krovęsis, bet į JAV išskridęs Ą.Tubelis – apie Čikagoje gautą įvertinimą

Ą.Tubelis 2019-2020 m. sezoną su „Ryto“ marškinėliais LKL čempionate sužaidė 6 rungtynes ir per 7 minutes rinko vid. 3,2 taško bei 1,2 atkovoto kamuolio. NKL čempionate Vilniaus „Perlo“ komandoje jo rodikliai siekė 16,7 taško, 6,2 atkovoto kamuolio ir 15,4 naudingumo balo.

Aukštaūgis vilkėjo Lietuvos rinktinės marškinėlius Europos šešiolikmečių bei aštuoniolikmečių čempionatuose ir buvo pirmas tose komandose tiek pagal rezultatyvumą, tiek pagal atkovotus kamuolius.

„Tubelis yra laikomas vienu didžiausių Europos talentų“, – rašo ESPN.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ąžuolas Tubelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ąžuolas Tubelis

Arizonos universitete taip pat žais Kauno „Žalgiryje“ pastaraisiais metais rungtyniavęs estas Kerras Kriisa.

„Arizona Wildcats“ buria naują komandą – po šio sezono prarado 7 iš 8 geriausių savo žaidėjų, kurie rinkdavo 85 proc. visų komandos taškų.

Tikimasi, kad Ą.Tubelis galės būti vienas naujai formuojamos Arizonos ekipos lyderių.

„Dabar nieko nesitikiu. Keliauju ten padėti komandai laimėti ir daryti viską, ko reikės treneriui. Tikiu, kad Arizona man gali padėti pasikelti vertę“, – sakė NBA skautų stebimas talentas.

Arizonos universitete rungtyniavo tokie NBA žaidėjai kaip DeAndre Aytonas, Aaronas Gordonas, Andre Iguodala, Lauri Markkanenas, Gilbertas Arenas, Mike'as Bibby, Richardas Jeffersonas, Steve'as Kerras, Damonas Stoudamire'as, Jasonas Terry, Luke'as Waltonas, Derrickas Williamsas ir kiti.

Ą.Tubelis buvo vienas talentingiausių „Ryto“ jaunimo programos žaidėjų. Neseniai sostinės klubą paliko kitas talentas Deividas Sirvydis, išvykęs į Jeruzalės „Hapoel“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius