Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 01

Išliaupsinto Domanto Sabonio atsiprašinėjo net komentatoriai

Domantas Sabonis išsišiepė ir kiek sutriko paklaustas, kas nutiko, kad sykį prametė tą magišką vakarą JAV krepšinio Mekoje. „Nežinau, net neprisimenu“, – juokėsi 22-ejų lietuvis. Jo linksmas veidas iliustravo „Indiana Pacers“ pergalę prieš „New York Knicks“ ir pakartotą karjeros rezultatyvumo rekordą. 30 taškų Niujorke sukračiusį aukštaūgį vėliau liaupsino komandos draugai ir treneris, o Indianos reporteriai buvo priversti atsiprašyti.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Stopkadras

„Atsiprašau Domanto Sabonio – tobulos rungtynės!“ – ant „Madison Square Garden“ parketo linksminosi „FOX Sports Indiana“ reporteriai.

NBA statistikos protokole prie aukštaūgio pavardės iš pradžių degė 12 taiklių dvitaškių iš 13, bet taip nutiko dėl to, kad sekretoriatas iš pradžių traktavo D.Sabonio metimą vietoj klaidos, kurią „Knicks“ privertė jį padaryti veržiantis į baudos aikštelę ir bandant perduoti kamuolį.

Štai kodėl D.Sabonis nebeatsiminė, kodėl prametė. Nes iš tikrųjų ir neprametė.

„Jis buvo labai geras, – po pergalės 107:101 auklėtinį gyrė treneris Nate'as McMillanas. – Jį tik lydėjo pražangų problema. Bet po pertraukos jis vis tiek išliko agresyvus.

Turime kombinacijų, kai komanda su juo žaidžia gerai. Ir mes toliau jų laikysimės. Sabonis žaidė nuostabiai abiejose aikštės pusėse.“

Pats D.Sabonis išliko ištikimas sau.

Jau iškart po rungtynių „FOX Sports Indiana“ duotame interviu jis pabrėžė, kad tuos metimus jam atnešė geri komandos draugų perdavimai.

Bet ir nuprausus rekordinių rungtynių prakaitą ir suvirškinus 48 minučių mūšį, D.Sabonis nekeitė pagrindinės minties.

„Svarbiausia, kad laimėjome. Kaskart eidamas į aikštę norėjau būti agresyvus ir padėti komandai. Nebūčiau galėjęs to padaryti be komandos draugų. Jie mane surado“, – tikino D.Sabonis.

VIDEO: Monstriškas D.Sabonio žaidimas Niujorke

Likus žaisti 21 sek. „Pacers“ pergalę prieš „Knicks“ tolimu metimu įtvirtino Victoras Oladipo.

D.Sabonis jam jau nebegalėjo niekuo padėti. Dėl šeštos asmeninės pražangos lietuviui mačas baigėsi likus dviem minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

Bet V.Oladipo nesureikšmino savo mirtino šūvio ir sveikino Domantą Sabonį su puikiu vakaru.

„Jis buvo fenomenalus, – tikino 24 taškus surinkęs Victoras Oladipo. – Tempė mus beveik visą vakarą. Kiti vėliau prisijungė ir pataikė.

Be to, Thaddeusas Youngas atkovojo puikų kamuolį puolime. Taip kad tai ne tik aš – tai puiki komandinė pergalė.“

D.Sabonis vos per 21 minutę iš viso pelnė 30 taškų (12/12 dvit., 6/7 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, po 6 kartus suklydo ir prasižengė.

Pakartojęs savo asmeninį rekordą, D.Sabonis pritrūko tik trijų taškelių ir iki geriausio Arvydo Sabonio pasiekimo (33 tšk.).

Per 7 pirmąsias NBA sezono rungtynes D.Sabonis kol kas žaidė vid. po 22 minutes, rinko 14,4 taško (70,7 proc. met.), atkovojo 9,6 kamuolio, atliko 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 0,7 metimo.

VIDEO: „Ginčas“ dėl D.Sabonio ir J.Valančiūno: kuris bus geresnis naujame NBA sezone?
VIDEO: „Ginčas“: kiek realu Šarą išvysti vyr. trenerio poste NBA?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius