-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 08

Įspūdinga LeBrono rekordų kolekcija ir į kokius pasiekimus dar pretenduoja Karalius?

Karalius Jamesas praėjusią naktį įsidėjo dar vieną, bene ryškiausią, brangakmenį į savo karūną, tapęs rezultatyviausiu visų laikų NBA reguliariojo sezono krepšininku. Kokie dar rekordai priklauso LeBronui ir į kokius pasiekimus dar taikosi 38-erių karjerą tęsianti krepšinio legenda?

38 taškus į „Oklahoma City Thunder“ krepšį įmetęs LeBronas dabar yra pelnęs 38 390 ir nežymiai lenkia Kareemą Abdul-Jabbarą, kuris per 20 metų trukusią karjerą įmetė 38 387 taškus bei rezultatyviausiu buvo beveik 39 metus.

Bet tai toli gražu ne pirmas L.Jameso pagerintas NBA rekordas.

Pristatome ilgą LeBrono rekordų knygą.

  • Daugiausia kartų „All-Star“ dalyvis – 19

Šį rekordą L.Jamesas dalinasi su K.Abdul-Jabbaru, tačiau pastarasis dėl traumos negalėjo žaisti 1973 m. „All-Star“ rungtynėse, tad jeigu išbėgs į aikštę kitą savaitę Solt Leik Sityje vyksiančioje šventėje, LeBronas bus daugiausiai „All-Star“ rungtynių sužaidęs NBA krepšininkas.

  • Daugiausia kartų „All-Star“ starto penkete – 18

Ir visi jie – iš eilės. Starto penkete Karalius nežaidė tik 2004 ir 2005 m., per pirmuosius du karjeros sezonus.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
  • Jauniausias žaidėjas, pelnęs 1 tūkst., 2 tūkst., 3 tūkst. ir t.t. iki 38 tūkst. taškų

Nuo 18-os NBA arenose siausti pradėjęs LeBronas taip greitai įsipatogino stipriausioje pasaulio lygoje, jog šių jo pasiekimų dar nepavyko pagerinti niekam, net ir įspūdingu tempu taškus renkančiam Lukai Dončičiui.

  • Vienintelis žaidėjas su 30 tūkst. taškų, 10 tūkst. atkovotų kamuolių ir 10 atkovotų kamuolių

Niekas nėra net arti LeBrono, nes joks žaidėjas nėra atkovojęs bent 9 tūkst. kamuolių ir atlikęs bent 9 rezultatyvių perdavimų, jau nekalbant apie tai, kad tas krepšininkas dar turėtų būti pelnęs ir 30 tūkst. taškų.

  • Daugiausia taškų atkrintamosiose – 7631

Visus kitus krepšininkus Karalius lenkia myliomis – antras yra Michaelas Jordanas, per karjerą atkrintamosiose įmetęs beveik dviem tūkstančiais mažiau taškų (5987).

LeBronas taip pat yra sužaidęs daugiausiai minučių (11 035), rungtynių (266), perėmęs daugiausiai kamuolių (454), pataikęs daugiausiai baudų metimų (1749), metimų iš žaidimo (2671) ir iškovojęs daugiausiai pergalių (174) atkrintamosiose varžybose.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
  • Vienintelis žaidėjas, laimėjęs NBA finalo MVP trijose skirtingose komandose

L.Jamesas turi keturis NBA čempiono žiedus, kuriuos iškovojo su trimis skirtingomis komandomis – „Cleveland Cavaliers“, „Miami Heat“ (dukart) ir „Los Angeles Lakers“. Visais atvejais jis tapo finalo MVP, o tokio pasiekimo nėra pavykę pakartoti niekam.

  • Vienintelis žaidėjas, rinkęs trigubą dublį NBA finalo serijoje

Nors 2017 m. finalą LeBrono vesti „Cavs“ pralaimėjo prieš „Golden State Warriors“, pats Karalius darė neįtikėtinus dalykus. Serijoje jo vidurkiai siekė 33,6 taško, 12 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Jam priklauso ir daugiausiai pasiektų trigubų dublių finaluose rekordas – 11.

  • Daugiausia sezonų su bent 25 taškų vidurkiu – 18

Įspūdingą Karaliaus pastovumą iliustruojantis statistinis rodiklis. Tik pirmajame savo sezone LeBronas rinko po mažiau nei 25 taškus, tačiau po to 18 metų iš eilės jo vidurkis buvo aukštesnis. Greičiausiai taip bus ir šiame sezone, nes šiuo metu L.Jameso vidurkis siekia 30,2 taško.

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./LeBronas Jamesas
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./LeBronas Jamesas
  • Ilgiausia rungtynių serija pelnant bent 10 taškų – 1067

L.Jamesas jau 16 metų kaskart reguliariojo sezono rungtynėse įmeta dviženklį taškų skaičių. Pastarąjį sykį 10 taškų jis nepasiekė 2007 m. sausį, o iš viso per karjerą tokių atvejų buvo vos aštuoni (šeši iš jų – naujoko sezone 2003–2004 m.).

  • Daugiausia rungtynių su bent 20 pelnytų taškų – 1136.
  • Daugiausia pelnytų taškų sudėjus reguliarųjį sezoną ir atkrintamąsias – 44 724.
  • Ilgiausia rungtynių serija pelnant bent tašką – 1635.
  • L.Jamesas pasižymėjo visose karjeros rungtynėse, kurias žaidė.
  • Daugiausia kartų išrinktas savaitės (64) ir mėnesio (46) žaidėju.
  • Daugiausia kartų išrinktas į geriausių sezono žaidėjų penketą (13).
  • Daugiausia taškų „All-Star“ rungtynėse (413).
  • Vienas iš dviejų žaidėjų, laimėjusių NBA finalo MVP ir su Rytų, ir su Vakarų konferencijos komandomis.

LeBronas tą padarė su „Cavaliers“, „Heat“ (abi – Rytų) ir „Lakers“ (Vakarų). Kitas toks žaidėjas – Kawhi Leonardas („San Antonio Spurs“ – Vakarai, „Toronto Raptors“ – Rytai).

VIDEO: „48 minutės“: LeBrono rekordas, prikirpti „pelikanų“ sparnai ir mainų karštligė
  • Vienintelis žaidėjas, atkrintamųjų serijoje surinkęs daugiausiai taškų, atkovotų kamuolių, rezultatyvų perdavimų, blokų ir perimtų kamuolių (įskaitant abi komandas)

Tai LeBronas padarė laimėtoje 2016 m. finalo serijoje prieš „Golden State Warriors“, kai iš viso įmetė 208 taškus, atkovojo 79 kamuolius, atliko 62 rezultatyvius perdavimus, blokavo 16 metimų ir perėmė 18 kamuolių.

Į kokius rekordus pretenduoja?

20-ą sezoną NBA rungtyniaujantis L.Jamesas artimiausiu metu dar nežada baigti karjeros, o tai reiškia, kad Karalius turėtų nusigriebti dar šūsnį rekordų.

Šiuo metu jis yra antras pagal pataikytus metimus (13 543), trečias pagal sužaistas minutes (52 139), ketvirtas pagal pataikytus baudų metimus (7836), penktas pagal trigubus dublius (105).

Atkrintamosiose varžybose LeBronas – antras pagal rezultatyvius perdavimus (1919), pagal gynyboje atkovotus kamuolius (1990), pagal pataikytus tritaškius (432) ir trigubus dublius (28).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Be to, jis jau 10 kartų žaidė finale, o tai – trečias didžiausias rezultatas ir pirmas nuo prieš pusę amžiaus žaidusių „Boston Celtics“ legendų.

Tikėtina, kad 1410 mačų reguliariajame sezone jau sužaidęs L.Jamesas aplenks visų laikų rekordininką Robertą Parishą, kuris pasirodė 1611 rungtynių. Tam, kad kristų šis rekordas, LeBronui reiktų be traumų sužaisti dar 2,5 sezono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius