-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17 /08:24

Įspūdingas „Bucks“ pasipildymas: į Milvokį keliauja J.Holiday ir serbų žvaigždė

Nesėkmingai 2019-2020 m. sezoną užbaigę vieni lygos favoritų „Milwaukee Bucks“ deda visas pastangas, jog išlaikytų Giannį Antetokounmpo bei išliktų tarp pagrindinių pretendentų į titulą. Dėl to Viskonsino valstijos komanda tapo viena agresyviausių žaidėjų mainų rinkoje ir jau susitarė dėl dviejų solidžių gynėjų atvykimo.
Jrue Holiday ir Bogdanas Bogdanovičius
Jrue Holiday ir Bogdanas Bogdanovičius / „Scanpix“ nuotr.

„The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pirmasis pranešė, jog „Bucks“ sugebėjo susitarti su „New Orleans Pelicans“ dėl bene geidžiamiausio šių metų mainų rinkos krepšininkų Jrue Holiday atvykimo.

Už 30-metį gynybos specialistą Milvokis nepagailėjo įžaidėjų George'o Hillo ir Erico Bledsoe, o taip pat ir net trijų ateities pirmojo naujokų biržos rato šaukimų. Be to, „Pelicans“ dar turės galimybę apsikeisti su „Bucks“ pirmojo rato šaukimu, jei jų šaukimas konkrečiais metais bus žemesnis.

Kaip rašo ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis, tai – panašaus lygio grąža, kurią „Pelicans“ praėjusiais metais gavo iš „Los Angeles Lakers“ už Anthony Davisą.

Nuo 2013 m. Naujajame Orleane rungtyniavęs J.Holiday praėjusį sezoną per susitikimą pelnė po 19,1 taško ir atliko po 6,7 rezultatyvaus perdavimo. 190 cm ūgio gynėjas yra ypač vertinamas dėl savo ilgų rankų ir sugebėjimų gynyboje bei vadinamas vienu talentingiausių gynybos specialistų NBA lygoje.

„Scanpix“ nuotr./Jrue Holiday, Damianas Lillardas ir Hassanas Whiteside'as
„Scanpix“ nuotr./Jrue Holiday, Damianas Lillardas ir Hassanas Whiteside'as

2018 m. jis buvo išrinktas į pirmąjį, o 2019 m. – į antrąjį geriausiai besiginančių NBA sezono žaidėjų penketą. 2013-aisiais J.Holiday vienintelį kartą žaidė ir „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Jo vienmetis E.Bledsoe praėjusį sezoną pelnė po 14,9 taško ir atliko po 5,4 rez. perdavimo, tačiau tapo nusivylimu atkrintamosiose, kur jo rezultatyvumo vidurkis krito iki 11,7 taško.

34-erių veteranas G.Hillas 2019-2020 m. sezone turėjo 9,3 taško vidurkį.

Išsimainę J.Holiday, „Bucks“ atliko dar vieną svarbų ėjimą.

„The Ringer“ žurnalistas Kevinas O'Connoras pirmasis pranešė, jog Milvokis rimtai nusitaikė į „Sacramento Kings“ serbą Bogdaną Bogdanovičių, o netrukus šį susitarimą patvirtino A.Wojnarowskis.

Jis pranešė, kad už Serbijos rinktinės žvaigždę „Kings“ iš Milvokio gaus Donte DiVincenzo, turką Ersaną Ilyasovą ir DJ Wilsoną, o priešinga kryptimi dar pasuks Justinas Jamesas.

„Scanpix“ nuotr./Bogdanas Bogdanovičius
„Scanpix“ nuotr./Bogdanas Bogdanovičius

Į B.Bogdanovičių taikėsi ir „Atlanta Hawks“, bet „Bucks“ nugalėjo lenktynėse dėl solidaus gynėjo dėl savo čempioniškų ambicijų.

Serbo kontraktas šį tarpsezonį baigėsi, tačiau „Bucks“ jį galėjo gauti tik mainų būdu dėl užpildytos „algų kepurės“. Tam, kad būtų įvykdyti mainai, B.Bogdanovičius, pirmiausia turės pasirašyti sutartį su Sakramento komanda, kurioje žaidė tris sezonus.

Praėjusį sezoną serbas NBA lygoje vidutiniškai pelnė po 15,1 taško ir atliko po 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

Su J.Holiday ir B.Bogdanovičiumi, ateinantį sezoną „Bucks“ penketas turėtų atrodyti įspūdingai: J.Holiday, B.Bogdanovičius, Khrisas Middletonas, G.Antetokounmpo ir Brookas Lopezas.

Primename, kad pastaruosius du sezonus „Bucks“ laimėjo NBA reguliarųjį sezoną, tačiau patyrė nesėkmes atkrintamosiose.

2018-2019 m. sezone Rytų konferencijos finale jie nusileido būsimiems čempionams „Toronto Raptors“, o praėjusį sezoną konferencijos pusfinalyje 1-4 krito prieš „Miami Heat“.

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Dėl to ėmė stiprėti kalbos apie galimą G.Antetokounmpo išvykimą – graiko sutartis baigsis kitą sezoną, o jos nepratęsęs lygos MVP galėtų pats rinktis naują savo karjeros stotelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius