Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 04

Įspūdingo pasiekimo neturėjo būti: NBA pripažino grubią klaidą

Net 71 tašką rungtynėse įmetęs ir geriausią pasirodymą per beveik 17 metų surengęs Donovanas Mitchellas pažeidė taisykles išplėšdamas pratęsimą paskutinėje ketvirtojo kėlinio atakoje, pripažino NBA lyga.
Donovanas Mitchellas
Donovanas Mitchellas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Fantastiškai sužaidęs „Cleveland Cavaliers“ gynėjas ne tik pelnė daugiausiai taškų nuo 2006 metų, kai Kobe Bryantas įmetė 81, bet ir dramatiškai išplėšė pratęsimą.

D.Mitchellas stojo prie baudų metimų linijos jo komandai atsiliekant 127:130, o laikrodžiui rodant 3 likusias sekundes.

Pirmąją baudą gynėjas pataikė, o antrąją tyčia prametė, bet pirmas suskubo prie kamuolio ir pakartodamas metimą išlygino rezultatą bei išplėšė pratęsimą.

Vis dėlto paskutinių dviejų rungtynių minučių raportą išleidusi NBA pripažino, kad D.Mitchellas pažeidė taisykles per anksti žengdamas į baudos aikštelę – metimą atliekantis krepšininkas privalo likti už baudų metimų linijos tol, kol kamuolys nepaliečia lanko.

Išplėšę pratęsimą, „kavalieriai“ juo pasinaudojo ir per papildomą laiką 145:134 įveikė „Chicago Bulls“ ekipą.

Pastarosios komandos treneris Billy Donovanas apie pažeistą taisyklę kalbėjo iš karto po rungtynių.

„Manau, kad paskutinių dviejų minučių raportas tai patvirtins. Galiu ir klysti, jei taip, atsiprašau. Bet ką mačiau, tai kad Patrickui Williamsui buvo sunku atsitverti jį nuo krepšio, nes jis akivaizdžiai peržengė liniją anksčiau negu kamuolys lietė lanką. O jei taip nutinka, tai akivaizdus taisyklių pažeidimas“, – sakė Artūro Karnišovo vadovaujamos komandos treneris.

Įdomu tai, kad D.Mitchellas per ankstyvas įžengimas į baudos aikštelę nebuvo vienintelis grubus taisyklių pažeidimas mačo pabaigoje – Jarrettas Allenas pelnė taškus likus 12,1 sek. ketvirtajame kėlinyje, bet NBA pripažino, kad prieš tai jis sužingsniavo.

Jei arbitrai būtų užfiksavę taisyklių pažeidimus, D.Mitchellas veikiausiai nebūtų užfiksavęs įspūdingo pasiekimo, tapdamas tik septintuoju žaidėju NBA istorijoje, pelniusiu bent 70 taškų.

Vien per pratęsimą gynėjas surinko 13 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius