-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 26

Istoriniai NBA rinkimai – paskutinis neatsakytas sezono klausimas

Šių metų NBA čempioną jau karūnavome, pirmąjį naujokų biržos šaukimą jau sužinojome, tačiau jau beveik baigiame pamiršti, jog naudingiausias reguliariojo sezono krepšininkas dar nėra paskelbtas. Tai pasikeis jau šiąnakt, nes pirmieji istorijoje NBA apdovanojimai bus įteikti naktį iš pirmadienio į antradienį.
Kevinas Durantas, Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas
Kevinas Durantas, Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas / 15min nuotr.
NBA apdovanojimai | 04:00 | „Barclay's Center“ arena, Bruklinas

Šiemet NBA nusprendė atsisakyti klasikinių apdovanojimų įteikimo atkrintamosiose varžybose, o vietoje to visi jie bus paskelbti artėjančią naktį įvyksiančiame renginyje.

Be klasikinėmis tapusių nominacijų (MVP, geriausiai besiginantis krepšininkas, metų naujokas ir pan.) bus renkamas ir gražiausias metų dėjimas, blokas ir net geriausias atkrintamųjų epizodas.

Pažvelkime į visas NBA apdovanojimų nominacijas bei pagrindinius kandidatus nugalėti.


Metų vadybininkas: Bobas Myersas

USA Today Sports/Steve'as Kerras, Kevinas Durantas ir Bobas Myersas
USA Today Sports/Steve'as Kerras, Kevinas Durantas ir Bobas Myersas

2015 metais „Warriors“ vadybininkas šį prizą jau iškovojo, tačiau net neabejoju, kad jam pavyks tai padaryti ir šiemet. Žmogus, kuris buvo atsakingas už Kevino Duranto atvykimą į Ouklandą privalo būti apdovanotas. Negana to, jam pavyko likusias spragas sudėtyje užkamšyti tokiais krepšininkais kaip JaVale'as McGee, Davidas Westas, Zaza Pačulija.

B.Myersas taip pat naujokų biržoje pasirinko Patricką McCaw, kuris nemažai minučių būdamas naujokas ant parketo praleido NBA superfinale.

Labiausiai patobulėjęs krepšininkas: Giannis Antetokounmpo

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Nominantai: Giannis Antetokounmpo, Rudy Gobertas, Nikola Jokičius

Sakykite ką norite apie nuostabią R.Goberto gynybą ar reto grožio N.Jokičiaus perdavimus, tačiau didžiausią šuolį atliko „graikų siaubūnas“. Tai buvo krepšininkas, kuris praėjusį sezoną buvo vadinamas vienu iš perspektyviausių lygos žaidėjų, tačiau šį sezoną jis taip šoktelėjo į viršų, jog NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes pradėjo starto penkete.

Jeigu tai nėra didžiausias patobulėjimas, koks tik gali būti, tai tuomet nebežinau šio apdovanojimo prasmės.

Geriausiai besiginantis lygos krepšininkas: Draymondas Greenas

USA Today Sports/Draymondas Greenas
USA Today Sports/Draymondas Greenas

Nominantai: Draymondas Greenas, Rudy Gobertas, Kawhi Leonardas

Lygos žurnalistai jau dvejus metus D.Greeną paliko antroje vietoje, tačiau tai turėtų būti jo metai. Puolėjo gynybiniai sugebėjimai dažnai buvo sumenkinami dėl Andrew Boguto po krepšiu, tačiau šį sezoną australas Ouklande nerungtyniavo.

Negana to, D.Greenas padėjo „Warriors“ gynybai padėjo išlikti geležine net tuomet, kai mėnesį dėl traumos praleido K.Durantas.

„Jazz“ ir R.Gobertas buvo nuostabūs, tačiau atėjo metas laimėti Draymondui.

Metų blokas: Kawhi Leonardas

„Scanpix“ nuotr./ Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./ Kawhi Leonardas

Nominantai: Kawhi Leonardas, Kristapas Porzingis, Hassanas Whiteside'as

Reikia pripažinti, jog vieni mano mėgstamiausių blokų yra tie, kai aukštaūgiui pavyksta kamuolį išlaikyti savo rankoje, o tarp nominantų šiemet tokie yra net du.

Bet ar galima juos rinkti kaip pačius gražiausius sezone, kai mes šalia turime bene didžiausios svarbos bloką, kurį atliko K.Leonardas? Rungtynių svarba buvo labai didelė, o šis puolėjo blokas atnešė „Spurs“ pergalę.

Jeigu blokas laimi rungtynes, tai manau, kad jis turėtų būti vertas apdovanojimo.

VIDEO: Metų blokas: nominantai

Geriausias šeštasis žaidėjas: Ericas Gordonas

„Scanpix“ nuotr./Ericas Gordonas
„Scanpix“ nuotr./Ericas Gordonas

Nominantai: Ericas Gordonas, Andre Iguodala, Lou Williamsas

Visą sezoną kalbėjau, kad vienareikšmiškai reikia rinkti „Rockets“ krepšininką, nes tai šiai komandai buvo fenomenalus sezonas, o už jį Hjustono ekipos krepšininkai bei treneris nusprendė gauti prizų.

Pagrindiniais kandidatais mano nuomone yra E.Gordonas ir L.Williamsas, o pirmasis iš jų turėtų laimėti dėl to, kad „Rockets“ gretose žaidė visą sezoną. Jo indėlis buvo labai svarbus komandai, kuri buvo trečia Vakaruose, o L.Williamsas svaidė tritaškius „Lakers“ ekipoje, kuri didžiąją sezono dalį stengėsi pralaimėti.

A.Iguodala galbūt ir būtų variantas, tačiau jis dažniausiai labiau susitelkia į gynybą, todėl individuali statistika yra kiek prastesnė už prieš tai minėtų krepšininkų.

Metų naujokas: Joelis Embiidas

„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas ir T.J.McConnellas
„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas ir T.J.McConnellas

Nominantai: Joelis Embiidas, Malcolmas Brogdonas, Dario Šaričius

Taip, suprantu. Vidurio puolėjas sužaidė vos 31 rungtynes, tačiau pagalvokite: kas yra geriausias šių metų naujokas?

Net nėra abejonių, kad geriausias krepšininkas (nepaisant sužaistų rungtynių bei minučių limito) buvo J.Embiidas. Tai „centras“, kuris „įelektrindavo“ orą aikštėje, o „76ers“ su juo tapdavo visai kita komanda.

Net neabejoju, kad jeigu ne traumos, tai J.Embiidas ateityje taps vienu geriausių vidurio puolėjų visoje istorijoje, o savo NBA kelionę geriausiai būtų pradėti nuo Metų naujoko titulo.

Metų dėjimas: Larry Nance'as

„Scanpix“/AP nuotr./Larry Nance'as
„Scanpix“/AP nuotr./Larry Nance'as

Nominantai: Larry Nance'as, Zachas LaVine'as, Victoras Oladipo

Dėjimai visuomet yra skonio reikalas, o ilgai svarsčiau tarp L.Nance'o bei V.Oladipo. Žinoma, pastarojo judesys buvo kiek subtilesnis, tačiau „Lakers“ puolėjas taip „sunaikino“ Brooką Lopezą, kad nesižavėti neįmanoma.

Pamenu, sezono metu man tai buvo nepaprastą įspūdį palikęs dėjimas, o V.Oladipo skrydžio net nepamenu, todėl verta rinktis tai, kas išliko atmintyje iki šiol.

VIDEO: Metų dėjimas: nominantai

Rezultatyvus perdavimas: Stephenas Curry

USA Today Sports/Stephenas Curry ir Kevinas Durantas
USA Today Sports/Stephenas Curry ir Kevinas Durantas

Nominantai: Stephenas Curry, Nikola Jokičius, Chrisas Paulas

„Warriors“ trio D.Greenas, S.Curry ir K.Durantas atliko vieną gražiausių šio sezono atakų, o tai be jokių diskusijų turėtų būtų geriausias sezono perdavimas.

Tik pabandykite suskaičiuoti, kiek laiko praėjo nuo Z.Pačulijos atkovoto ginčo kamuolio iki tol, kol K.Durantas įkrovė kamuolį iš viršaus. Kelios sekundės? Įspūdinga ataka su dviem nuostabiais perdavimais.

VIDEO: Metų perdavimas: nominantai

Metų individualus pasirodymas: Jamesas Hardenas

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

Nominantai: Jamesas Hardenas, Devinas Bookeris, Klay Thompsonas ir Russellas Westbrookas

D.Bookerio 70 taškų per rungtynes buvo fenomenalu, K.Thompsono 60 taškų per tris kėlinius buvo nuostabu, o daugiausiai taškų su trigubu dubliu pelnęs Russellas Westbrookas taip pat atėmė žadą (57-13-11).

Tačiau J.Hardenas prieš „Knicks“ komandą sugebėjo surinkti vieną įspūdingiausių statistinių eilučių, kokias aš esu matęs savo gyvenime šiuolaikiniame krepšinyje.

Barzdotasis gynėjas Naujųjų metų naktį pelnė net 53 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir atliko net 17 rezultatyvių perdavimų. Sunku patikėti, kad tai ne „2K“ žaidimo statistika, todėl dar vienas prizas turėtų keliauti į Hjustoną.

VIDEO: Metų individualus pasirodymas: nominantai

Geriausias pergalingas metimas: Russellas Westbrookas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Nominantai: Kyrie Irvingas, Russellas Westbrookas, Tyleris Ulisas

Reikia pripažinti, jog K.Irvingo metimas prieš labai kibią Klay Thompsono gynybą buvo labai įspūdingas, tačiau R.Westbrookas nebūdamas labai geras snaiperis įsmeigė tiesiog beprotišką tritaškį.

Negana to, tai buvo naktis, kai jis surinko savo 42 trigubą dublį bei susilygino su legendiniu Oscaru Robertsonu.

VIDEO: Geriausias pergalingas metimas: nominantai

Gražiausias atkrintamųjų epizodas: Kevinas Durantas

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Nominantai: Kevinas Durantas, Isaiah Thomasas, Johnas Wallas

I.Thomasas užkluptas tragedijos šeimoje sugebėjo atkrintamųjų rungtynėse įmesti 53 taškus, o J.Wallas atnešė savo komandai pergalę Rytų konferencijos pusfinalyje, tačiau niekas nebus gražiau už lemiamą K.Duranto šūvį Klivlande.

Vis dar esu įsitikinęs, kad tai buvo lemiamas viso finalo metimas, nes priešingu atveju „Cavaliers“ greičiausiai būtų šventę pergalę, o rezultatas po ketverių serijos rungtynių galėjo būti 2-2.

Tačiau neverta svarstyti „kas būtų, jeigu būtų“, nes KD pataikė svarbiausią metimą savo karjeroje, kuris lėmė jo triumfą NBA superfinale.

VIDEO: Gražiausias atkrinamųjų epizodas: Kevinas Durantas

Metų treneris: Mike'as D'Antoni

„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as D'Antoni
„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as D'Antoni

Nominantai: Mike'as D'Antoni, Greggas Popovichius, Erikas Spoelstra

Pagrįsdamas savo pasirinkimą šiam apdovanojimui aš visuomet noriu priminti 2016-2017 m. sezono pradžią, kai dar komandų net nematėme aikštėje.

Ar „Spurs“ buvo įvardijama, kaip realiausia grėsmė „Warriors“? Taip ir šios prognozės pasiteisino. Ar buvo kalbama, jog „Heat“ nepateks į atkrintamąsias (nepaisant įspūdingos antrosios sezono dalies)? Žinoma.

Tuo tarpu „Rockets“ buvo žadama 7-8 vieta Vakarų konferencijoje, o pasirodo, jog M.D'Antoni planas perkelti J.Hardeną į įžaidėjo poziciją bei mėtyti daugybę tritaškių leido jiems užimti trečiąją poziciją labai galinguose Vakaruose.

Trenerio bei sistemos įtaka akivaizdi, o už tai jis nusipelno prizo.

MVP: Jamesas Hardenas

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

Nominantai: Jamesas Hardenas, Russellas Westbrookas, Kawhi Leonardas

Kaip gali M.D'Antoni tapti geriausiu metų treneriu, bet neturėti savo sudėtyje MVP? Manau, jog šiemet negali, o J.Hardeno kandidatūrą palaikiau visą sezoną.

Tiesa, verta pripažinti, jog realiausiu kandidatu nugalėti šioje kategorijoje yra R.Westbrookas, o savo prizą jis laimės daugiausiai JAV žiniasklaidos dėka.

Galima įžaidėją apdovanoti už kovingumą bei istorinį pasiekimą, tačiau MVP prizo už savanaudiškumą atiduoti nenorėčiau. Nesvarbu, ką sako rezultatyvių perdavimų skaičiai, J.Hardenas savo komandai darė nepaprastai didelę įtaką, ekipa buvo viena stipriausių, o jos žaidimas buvo gražus ir komandinis.

Kita vertus, R.Westbrooką praėjusią vasarą paliko K.Durantas, o ši istorija sulaukė daugiausiai dėmesio reguliariojo sezono metu. 42 trigubi dubliai buvo nepaprastai išaukštinti, nors J.Hardenas rinko labai panašią statistiką. Galbūt jis ir atsiliko keliais kamuoliais, bet rinko daugiau rezultatyvių perdavimų, o jo ekipa funkcionavo žymiai geriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius