-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 10

Istorinis „Cavaliers“ pasirodymas įrodė, jog neįveikiamų nėra

„Cleveland Cavaliers“ pagaliau sugebėjo iškovoti pergalę šiame NBA superfinale, o ketvirtąsias serijos rungtynes LeBronas Jamesas su kompanija laimėjo net 137:116. Titulą ginantys Klivlando krepšininkai pademonstravo fenomenalų žaidimą puolime, o nepamaišė ir rekordiniai 24 tritaškiai, kurie padėjo pirmą sykį šiose atkrintamosiose įveikti superkomandą iš Ouklando.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiose NBA supefinalo rungtynėse „Cavaliers“ labai prastai metė iš toli, tačiau tai pasikeitė praėjusią naktį. Klivlando krepšininkai pasiekė absoliutų lygos rekordą finale, o krito visiems, kurie prisilietė prie kamuolio.

L.Jamesas pataikė tris (3/8), Kyrie Irvingas pridėjo septynis (7/12), J.R Smithas įmetė penkis (5/9), o Kevinas Love'as papildė šį sąrašą su šešiais (6/8). Negana to, po tritaškį pataikė ir mažai naudos šioje serijoje atnešantys Deronas Williamsas bei Kyle'as Korveris.

Visa tai lėmė, jog NBA superfinalo žiūrovai išvydo patį rezultatyviausią kėlinuką istorijoje (49) bei pačią sėkmingiausią komandos pirmąją pusę puolime (86).

Antrose rungtynėse paeiliui nuostabiai pasirodė įžaidėjas K.Irvingas, kuris ketvirtame serijos mače įmetė net 40 taškų. Atrodė, kad krepšininkui praėjusią naktį krito viskas, o prasiveržimai po krepšiu varė į neviltį besiginančius „Warriors“ krepšininkus.

L.Jamesas taip pat pratęsė savo istorinį pasirodymą bei surinko savo antrąjį trigubą dublį šioje serijoje (38-10-11). Tai buvo jo devintasis karjeros trigubas dublis finale, o šiuo pasiekimu jis pralenkė su aštuoniais antroje vietoje likusį Magicą Johnsoną.

Negana to, L.Jamesas turi galimybę tapti pirmuoju krepšininku, kuris finale vidutiniškai renka trigubą dublį.

Ar „Cavaliers“ gali taip pat atakuoti krepšį ir penktose rungtynėse Ouklande? Greičiausiai ne. Tačiau noras ir Klivlando krepšininkų kova buvo įkvepiantys. Juk „Warriors“ ir toliau yra akivaizdus finalo favoritas, o jų pergalė nieko nenustebintų.

„Cavaliers“ susikaupimas ketvirtame finalo mače buvo pagirtinas, o aukščiausia pavara šeimininkai žaidė jau nuo pat pirmosios rungtynių sekundės.

Klivlando žaidėjai užtikrintai nusprendė, jog atostogoms prasideda dar ne metas, o „Warriors“ negali savo šio sezono baigti tobulai (16-0).

Žinoma, „Warriors“ ekipai nepadėjo ir ankstyvos pražangos Draymondui Greenui, Stephenui Curry bei Klay Thompsonui. Kevinas Durantas ir vėl buvo nuostabus, o jis išlieka pagrindiniu kandidatu laimėti finalų MVP prizą.

Tačiau jam daugiau niekas nepadėjo. S.Curry pelnė vos 14 taškų, o jo +/ – santykis esant aikštėje buvo net -25. D.Greenas ne sykį mėtė „plytas“ nuo tritaškio žymos, o tiesioginis jo varžovas K.Love'as šaudė vieną po kito.

„Warriors“ toliašaudė artilerija užstrigo pačiu netinkamiausiu metu, o dažniausiai Ouklando krepšininkai nuo tritaškio žymos atakuoja žymiai geriau. Praėjusių metų NBA vicečempionai pataikė tik 11 tolimų metimų iš 39, o tai galų gale tapo svarbiausiu faktoriumi.

K.Thompsonas ir S.Curry iš viso pataikė vos 8 metimus, o tai yra vos vienu daugiau nei tritaškių vienas pats sumetė K.Irvingas.

Serija dabar kelsis atgal į Ouklandą, o jos rezultatas „Warriors“ krepšininkams jau yra pažįstamas – 3-1. Ar gali žaibas trinktelti į tą patį medį du kartus?

Jeigu „Cavs“ ir toliau mėtys tritaškius 53,3 proc. taiklumu, tai viskas įmanoma, tačiau labai realu, kad NBA superfinalas bus baigtas antradienį ryte.

„Cavaliers“ kol kas nepasiduoda ir nenori leisti „Warriors“ tapti čempionais, o jų pasirodymas ketvirtose finalo rungtynėse įrodė, jog neįveikiamų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius