Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 11

Įžaidėjų išvarymais pažymėtame mače „Lakers“ sumindė Bruklino žvaigždyną

„Brooklyn Nets“ (36-17) ir „Los Angeles Lakers“ (33-20) klubai išlieka pagrindiniais pretendentais susitikti šių metų NBA didžiajame finale, o naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku šios ekipos susirėmė ir reguliariajame sezone, kur kiek netikėtai be dviejų savo lyderių toliau žaidžiantys „Lakers“ svečiuose net 126:101 (33:25, 28:33, 31:19, 34:24) įveikė „Nets“.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimas neapsiėjo ir be trečiajame kėlinyje užsiplieskusio konflikto, kurio epicentre atsidūrė du įžaidėjai – Kyrie Irvingas ir Dennisas Schroderis.

„Nets“ superžvaigždė liko nepatenkinta jam užfiksuota pražanga prieš Vokietijos rinktinės gynėją, o tuomet abu krepšininkai įsivėlė į žodinį konfliktą.

Arbitrams nepavyko apraminti įsisiautėjusių krepšininkų ir abu įžaidėjai sulaukė griežčiausių nuobaudų – buvo „apdovanoti“ po dvi technines pražangas ir turėjo palikti aikštę.

Įdomu tai, kad 10 metus NBA žaidžiančiam K.Irvingui ir 8 sezoną lygoje rungtyniaujančiam D.Schroderiui tai buvo pirmieji išvarymai iš aikštės jų karjerose.

Panašu, kad nedidelis incidentas tuomet labiau užkūrė „Lakers“ krepšininkus, kurie tą akimirką pirmavo 66:62, tačiau žaibiškai perėmė mačo kontrolę ir kiek netikėtai oponentus sutriuškino 25 taškų persvara.

„Manau, kad tai buvo nereikalinga, – po mačo kalbėjo Schroderis. – Man gaila, kad ten palikau savo komandą vieną. Ir net nežinau, ką aš tokio padariau, tačiau likau išmestas iš rungtynių ir dėl to atsiprašiau savo komandos draugų.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Schroderis ir Kyrie Irvingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Schroderis ir Kyrie Irvingas

Abu krepšininkai iki konflikto žaidė puikias rungtynes. „Lakers“ atakų organizatorius per 20 minučių buvo surinkęs 19 taškų ir išskirstęs 4 rezultatyvius perdavimus, o „Nets“ lyderis per 20 min. savo sąskaitoje turėjo 18 taškų ir 4 atkovotus kamuolius.

„Lakers“, Vakarų konferencijoje šiuo metu užimantys penktą poziciją, artimiausiu metu vis dar turės verstis be dviejų lyderių. ESPN šaltiniai skelbia, kad Anthony Davisas į aikštę galimai grįš po dviejų, o LeBronas Jamesas – po trijų savaičių.

„Nets“ Rytuose žengia antri ir šiuo metu verčiasi be Jameso Hardeno.

„Brooklyn Nets“: Kevinas Durantas 22 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Kyrie Irvingas 18, LaMarcusas Aldridge'as 12.

„Los Angeles Lakers“: Andre Drummondas 20 (11 atk. kam.), Dennisas Schroderis 19, Benas McLemore'as 17 (5/10 trit.), Talenas Hortonas-Tuckeris (11 rez. perd.), Kentaviousas Caldwell-Pope'as (5 rez. perd.) ir Markiefas Morrisas (6 atk. kam.) po 14.

Kiti nakties rezultatai:

„Cleveland Cavaliers“ – „Toronto Raptors“ 115:135 (C.Sextonas 29 / G.Trentas Jr. 44);

„Oklahoma City Thunder“ – „Philadelphia 76ers“ 93:117 (D.Bazley 17 / J.Embiidas 27);

„Utah Jazz“ – „Sacramento Kings“ 128:112 (D.Mitchellas 42 / D.Foxas 30);

„Golden State Warriors“ – „Houston Rockets“ 125:109 (S.Curry 38 / J.Wallas 30);

„Phoenix Suns“ – „Washington Wizards“ 134:106 (D.Bookeris 27 / R.Neto 24);

„Portland Trail Blazers“ – „Detroit Pistons“ 118:103 (D.Lillardas 27 / J.Jacksonas 21).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius