-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

J.Hardenas apsisprendė: atsisakė rekordinio atlygio ir išsirinko norimą komandą

Iš pradžių Russellas Westbrookas, o dabar – ir Jamesas Hardenas. Panašu, kad „Houston Rockets“ šį tarpsezonį neteks dviejų ryškiausių savo žvaigždžių.
Jamesas Hardenas
Jamesas Hardenas / „Scanpix“ nuotr.

Dar praėjusią savaitę atrodė, jog „raketoms“, po praėjusio sezono jau atsisveikinusioms su vyriausiuoju treneriu Mike'u D'Antoni ir ilgamečiu generaliniu vadybininku Dary Morey, teks skirtis su R.Westbrooku, kuris paprašė mainų, tačiau pavyks išlaikyti bent jau J.Hardeną.

Vis tik pastarosiomis dienomis ėmusius plūsti gandus apie barzdočiaus norą palikti Hjustoną tik sustiprino J.Hardeno atsisakymas pratęsti sutartį su „Rockets“ ir tapti lygos rekordininku pagal gaunamą atlygį.

Nuo 2012 m. Teksaso komandoje rungtyniaujantis 31-erių gynėjas dar turi trejus metus galiojančią ir 133 mln. JAV dolerių vertą sutartį, tačiau „Rockets“ jam siūlė 103 mln. vertės dvejų metų kontrakto pratęsimą. Tokiu atveju J.Hardeno sutartis baigtų galioti tik 2025 m.

Vis dėlto pastarųjų trijų NBA sezonų rezultatyviausias žaidėjas tokį pasiūlymą, galėjusį jį paversti pirmuoju 50 mln. dolerių per sezoną uždirbančiu krepšininku, atmetė ir yra nusiteikęs išvykti, praneša ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis.

Dar vakar pasirodė pranešimai, jog J.Hardenas norėtų žaisti „Brooklyn Nets“ arba „Philadelphia 76ers“, tačiau dabar ima aiškėti, jog barzdočius turi tik vieną prioritetą – „Nets“.

Šioje komandoje nuo kito sezono dirbs M.D'Antoni, tapęs naujojo vyr. trenerio Steve'o Nasho asistentu, o jos lyderiais bus traumas išsilaižę Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas

„Rockets“ ir „Nets“ jau kalbėjosi apie J.Hardeno mainus, tačiau bent jau kol kas vaisių tos kalbos nedavė.

Anot A.Wojnarowskio, Hjustono klubas tikisi įspūdingos grąžos iš Bruklino, o šio vadovai kol kas nėra pasiryžę atiduoti už žvaigždę kone visų vertingų savo dalių aplink K.Durantą ir K.Irvingą.

Visgi kozirius šioje situacijoje laiko „raketos“ – dėl dar trejus metus galiosiančio J.Hardeno kontrakto, ši komanda gali išlikti kantri ir ieškoti sau priimtiniausio mainų partnerio.

J.Hardenas praėjusį sezoną per susitikimą vidutiniškai pelnė po 34,3 taško ir atliko po 7,5 rezultatyvaus perdavimo.

Jis jau aštuonis sezonus iš eilės žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir šešis iš pastarųjų septynių sezonų pateko į pirmąjį NBA sezono geriausių žaidėjų penketą, tačiau su „Rockets“ taip nė sykio ir nepateko į NBA finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius