-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 04

J.Valančiūnas prieš L.Jamesą: pirmoji akistata po piktų kaltinimų lietuviui

„Tai buvo nešvarus žaidimas“, – su keiksmažodžiais Joną Valančiūną praėjusių metų kovą kaltino tuometinis „Cleveland Cavaliers“ „centras“ Kendrickas Perkinsas. Tą vakarą lietuvis grubiai pargriovė ant žemės patį LeBroną Jamesą. Nors J.Valančiūnas tiesė ranką padėti amerikiečiui atsistoti, šis įsiutęs piktai mostelėjo ranka. Tokia buvo pastaroji J.Valančiūno akistata su NBA „Karaliumi“.
LeBronas Jamesas ir Jonas Valančiūnas
LeBronas Jamesas ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Cleveland Cavaliers“ – „Toronto Raptors“ | 02:00 | Klivlandas

Naktį iš pirmadienio į antradienį J.Valančiūnas pirmą kartą susitiks su LeBronu  po garsiojo incidento. Šį sezoną „Cavaliers“ su „Raptors“ žaidė du kartus, bet priešsezoninėse rungtynėse nežaidė LeBronas, o reguliariojo sezono susitikime Jonas nepasirodė dėl traumos. 

„Nenorėjau jo užgauti. Norėjau tik sutrukdyti jam įdėti į krepšį. Apginti krepšį bet kokiomis priemonėmis. Nieko asmeniško. Tikrai nenorėjau atkreipti dėmesio. Nesvarbu, ar tai LeBronas, ar kas nors kitas, turiu apginti krepšį“, – 2015-ųjų kovo 4-osios vakarą po kontakto su LeBronu teisinosi J.Valančiūnas.

„Kam man jo pagalba? Komandos draugai mane pakels. Ir viskas, – paklaustas, kodėl taip piktai sureagavo į lietuvio gestą, tada sakė LeBronas. – Nenoriu verkšlenti, bet kai kurie veiksmai aikštėje nebeprimena krepšinio“.

Treneris Dwane'as Casey tada gyrė J.Valančiūną už grubią pražangą: „Jonas tikrai nenorėjo nieko sužeisti. Taip ir reikia stabdyti tokius žaidėjus kaip LeBronas Jamesas. Kepštelėjimas galbūt būtų pasibaigęs dėjimu su pražanga. Tai buvo kieta, bet, manau, gera ir protinga pražanga.“

VIDEO: Konfliktas tarp Jono Valančiūno ir LeBrono Jameso

Tą vakarą J.Valančiūnas pelnė 26 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir sužaidė vienas geriausių rungtynių NBA.

Tačiau nuo to laiko daug kas pasikeitė. Kaip ir nuo pirmosios „Cavaliers“ ir „Raptors“ dvikovos šį sezoną.

„Cavaliers“ – ryškus favoritas

„Scanpix“/AP nuotr./J.R.Smithas ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./J.R.Smithas ir LeBronas Jamesas

Toronto krepšininkai šį sezoną jau palaužė „Cavaliers“ namuose 103:99. Nežaidė ne tik J.Valančiūnas, bet ir būrys Klivlando ekipos žaidėjų – Kyrie Irvingas, Timofejus Mozgovas, Matthew Dellavedova ir Imanas Shumpertas.

„Raptors“ vos spėjo atsipaipalioti po skausmingo pralaimėjimo „Chicago Bulls“ klubui paskutinėmis akimirkomis 113:115, o „Cavaliers“ laimėjo 9 pastarąsias rungtynes iš 11.

Specialistai įvardija „Cavaliers“ akivaizdžiais dvikovos favoritais.

Praėjusią naktį „Raptors“ nesusitvarkė su Jimmy Butleriu, kuris vien per 3-4 kėlinius pelnė net 40 taškų ir šiuo pasiekimu pralenkė patį Michaelą Jordaną (39 tšk.).

J.Valančiūnas po traumos
„Chicago Bulls“ 97:104 21 min. | 9 tšk. | 4 atk. kam. | 2 blk.
„Washington Wizards“ 94:91 21 min. | 8 tšk. | 9 atk. kam.
„Charlotte Hornets“ 104:94 24 min. | 10 tšk. | 13 atk. kam.
„Chicago Bulls“ 113:115 23 min. | 8 tšk. | 9 atk. kam. | 3 blk.

Gynyboje laukia ne ką mažiau darbo – geriausiu krepšininku pasaulyje save tituluojantis LeBronas. Tai reiškia, kad „Raptors“ puolėjas DeMarre'as Carrolas vėl turės daugiausia darbo gynyboje.

Pirmojoje dvikovoje jis apribojo LeBroną iki 24 taškų, bet tik 6 taiklių metimų iš 16.

Tiesa, tada L.Jamesas neturėjo kelių pagalbininkų. „Raptors“ gynybai didžiulę papildomą grėsmę kels vikrusis K.Irvingas. M.Dellavedova apsunkins Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano gyvenimą puolime. O Timofejus Mozgovas sustiprins ir taip tvirtą priekinę liniją su Kevinu Love ir Tristanu Thompsonu priešaky.

Beje, LeBroną pastaruoju metu kankina liga. Vis dėlto tai nesutrukdė jam į „Orlando Magic“ krepšį per 29 minutes įmesti 29 taškų. 

J.Valančiūno laukia ilgas vakaras Klivlande.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius