Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 03

J.Valančiūno aplamdytos „Cavaliers“ žvaigždės bendražygis: „Priversiu tą žmogų sunkiai dirbti“

Jonas Valančiūnas tikrai nėra mėgstamiausias „Cleveland Cavaliers“ žvaigždės Kevino Love'o priešininkas. Jeigu galėtų rinktis, 29-erių amerikietis žaistų prieš kitą varžovą, tačiau turės vykdyti trenerio nurodymus ir akistatos su „Toronto Raptors“ centru neišvengs. Tai nebūtinai bloga naujiena J.Valančiūnui.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmosiose NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijos rungtynėse lietuvis įsirašė įspūdingą dvigubą dublį – surinko 21 tašką ir 21 atkovotą kamuolį. Dar joks „Raptors“ žaidėjas atkrintamųjų varžybų istorijoje nebuvo turėjęs 20+20 rodiklių šiose statistikos kategorijose.

„Jis mums spardė užpakalius“, – po sunkios „Cavaliers“ pergalės pripažino LeBronas Jamesas.

Kai J.Valančiūną dengė K.Love'as, lietuvis pelnė 11 taškų ir pataikė 5 metimus iš 9. Tuo tarpu pats K.Love'as prametė visus 4 metimus ir nepelnė nė taško.

Kur kas sėkmingiau J.Valančiūną stabdė Tristanas Thompsonas, apribojęs „Raptors“ aukštaūgį iki 1 taiklaus metimo iš 7.

„Mėgstu pasinaudoti savo jėga ir jį sunepatoginti. Jeigu man pavyksta jį nustumti toliau nuo krepšio, išstumti jį iš komforto zonos, tai mums duoda labai daug“, – savo paslaptį atskleidė T.Thompsonas.

Tuo tarpu K.Love'as būgštauja.

Klivlando žiniasklaida rašo, kad K.Love'o kūną po kovos su J.Valančiūnu nusėjo mėlynės.

„Visą karjerą žaidžiau ketvirtu numeriu“, – kad nesijaučia gerai žaisdamas prieš J.Valančiūną, pripažino K.Love'as.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

Tačiau „Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue vis tiek ketina į ringą su J.Valančiūnu mesti savo taikliarankį priekinės linijos žaidėją.

„Ty į viską žiūri kitaip. Tikiuosi, kad jeigu viskas bus gerai, galėsiu išnaudoti savo pranašumus puolime. Tiesiog turiu rasti progų išmesti lengvus metimus. Tokių buvo pirmajame mače, bet tik kamuolys neįkrito“, – teigė K.Love'as.

„Manau, kad Kevinas išplės mūsų žaidimą, – savo sprendimą paaiškino T.Lue. – Valančiūnas eis į pagalbas ir bandys blokuoti metimus. Tuo tarpu Kevinas visą vakarą turės progų atakuoti laisvas. Tad darysime tai, kas geriausia komandai.“

T.Lue pastebėjo, kad J.Valančiūnas dažnai eidavo į pagalbą dengiant LeBroną Jamesą. Šis surinko trigubą dublį, bet tai nebuvo geriausias NBA superžvaigždės vakaras – tikslą pasiekė tik 12 metimų iš 30.

VIDEO: Monstriški J.Valančiūno skaičiai: 21+21

Dabar ruošdamiesi antrosioms serijos rungtynėms, „Cavaliers“ tarp akcentų mini namų darbus prieš J.Valančiūną.

„Mes turime grumtis su Valančiūnu baudos aikštelėje. Ir turime geriau padėti Kevinui gintis prieš jį po krepšiu, kad Valančiūnas jo neišvargintų, – pabrėžė T.Lue. – Kevinas sakė, kad pavargo jau gal kokią šeštą rungtynių minutę. Vien nuo imtynių su Valančiūnu. Tačiau mums reikia, kad Kevinas žaistų centru ir išplėstų puolimą. Tai mums labai praverčia.“

K.Love'ui praverstų komandos draugų pagalba. Geriau stabdyti J.Valančiūną jam sekasi tada, kai šalia baudos aikštelėje yra atletiškas puolėjas Jeffas Greenas.

„Negaliu jo nurungti, bet aš prieš jį kovosiu, – sakė maždaug 10 kg už J.Valančiūną lengvesnis amerikietis. – Jam nepavyks manęs taip lengvai apstumdyti. Jis turės dirbti sunkiai. Nesibaidau šio iššūkio. Priversiu tą žmogų sunkiai dirbti.“

J.Valančiūnui bus nelengva pakartoti tuos istorinius skaičius.

Antroji „Raptors“ ir „Cavaliers“ akistata Rytų konferencijos pusfinalyje Toronte – naktį iš ketvirtadienio į penktadienį 1 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius