Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 03

J.Valančiūno atgimimas: per pusantro mėnesio – nuo prasčiausio iki geriausio sezono krepšinio

Jonas Valančiūnas irgi pokštavo balandžio 1-ąją. Jis pasižiūrėjo į savo varžovo akis, tada žemyn į tritaškio liniją. Tada vėl žvelgė į priešininką. Ir akimirką pasirodė, kad jis tą padarys. Atrodė, kad jis mes tritaškį – tik trečią per savo penkerių metų karjerą NBA.
Jonas Valančiūnas sužaidė nuostabias rungtynes
Jonas Valančiūnas sužaidė nuostabias rungtynes / „Scanpix“ nuotr.

Bet JV taip ir nemetė iš toli, galėjęs pasižymėti pirmuoju savo tritaškiu NBA – statistika išliko 0/2.

Tačiau Rakeemas Christmasas, sakęs: „Aš neskaitau trenerių žaidimo plano paruoštuko prieš rungtynes“, „pasimovė“ ant lietuvio klaidinančio judesio.

Prasmukęs pro pašokusį priešininką, J.Valančiūnas jau kilo į orą galbūt geriausiam savo karjeros dėjimui per Paulą George'ą. Bet pasiaukojančiai, tarsi po ratais, griuvęs „Indiana Pacers“ puolėjas, rizikuodamas savo gyvybe, tik prasižengdamas sustabdė lietuvį, vaizdingai rašo „Sports Net“.

„Tai beprotiškas klaidinantis judesys. Už tokią gynybą varžovą reikėjo iki rungtynių galo pasodinti ant suolo“, – juokėsi „Raptors“ lyderis DeMaras DeRozanas.

J.Valančiūno žaidimas pastaruoju metu kelia komandos draugų šypseną. Ir drauge gąsdina priešininkus.

24-erių lietuvis galingai užbaigė kovo mėnesį, per dvejas rungtynes rinkdamas vidutiniškai po 15 taškų ir 16 atkovotų kamuolių.

Fantastiškas „centras“ buvo per trečiuosius kėlinius.

Su „Charlotte Hornets“ jis per ketvirtį surinko 8 taškus, 9 atkovotus kamuolius ir 3 blokus, o su „Indiana Pacers“ sugriebė net 13 atšokusių kamuolių, pasiekdamas „Raptors“ visų laikų rekordą.

„Nežinau, nežinau, – savo žvėriško žaidimo baudos aikštelėje priežasčių nerado ir pats J.Valančiūnas. – Tik tikiuosi, kad tai tęsis. Žaidžiu su didžiule energija. Kažkas man duoda papildomos energijos, papildomo susikaupimo. Turiu jį išlaikyti.“

VIDEO: Galingas J.Valančiūno dėjimas su pražanga

O dar neseniai geriausias lietuvis NBA atrodė kiek pasimetęs.

Kai „Toronto Raptors“ mainų keliu į komandą atsivedė puolėjus Serge'ą Ibaką bei P.J.Tuckerį, pirmos penkerios J.Valančiūno rungtynės po to buvo prasčiausios šį sezoną, konstatuoja „Sports Net“.

Tą nesėkmingą atkarpą iliustravo dvikova su „Washington Wizards“, kurioje JV pasižymėjo 2 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais per 13 minučių.

Bendras jo minučių vidurkis nukrito iki 19-os, žaidimo kokybės smuktelėjimas buvo dar didesnis, o kad kažkas ne taip, išdavė J.Valančiūno kūno kalba.

Todėl J.Valančiūnui reikėjo tokių dominuojančių pasirodymų, kaip su „Pacers“ ir „Hornets“.

„JV pastarąsias porą rungtynių žaidžia aukščiausiu lygiu. Jis darė viską, ką aukštaūgis turi daryti šioje lygoje. Varžovai taip pat turi galvoti, kaip jį sustabdyti, nes jis yra dominuojanti jėga baudos aikštelėje“, – auklėtinį liaupsino treneris Dwane'as Casey.

VIDEO: Skrajojantis J.Valančiūno dėjimas

Įgijęs pasitikėjimo savimi, J.Valančiūnas iš tiesų ketino mesti tą tritaškį, ant kurio „pasimovė“ Rakeemas Christmasas.

„Aš ketinau mesti. Pats nustebau, kad nemečiau, – pusiau juokais kalbėjo J.Valančiūnas. – Daug dirbu prie metimo. Tiesiog turiu sulaukti geros galimybės.“

„Jis suklaidino net mane, – juokėsi D.Casey. – Tačiau jis priėmė gerą sprendimą, pasinaudojęs ta skyle gynyboje ir prasiveržęs krepšio link.“

Puolime Jonas jau seniai jautėsi taip užtikrintai. Tą byloja ir puikus aukštaūgio pataikymas. Per 4 pastarąsias rungtynes jis įmetė net 72,7 proc. dvitaškių.

Dabar, susidūręs su dviguba gynyba, J.Valančiūnas priima užtikrintus ir teisingus sprendimus.

„Tai matyti jo žaidime, – sakė D.DeRozanas. – Viskas matosi jo statistikos eilutėje. Gera, kad dabar jis žaidžia būtent taip.“

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas sužaidė nuostabias rungtynes
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas sužaidė nuostabias rungtynes

Galbūt Torontas patyliukais tikisi sulaukti žvėriško J.Valančiūno pasirodymo atkrintamosiose varžybose. Pernai jis dominavo Rytų konferencijos pusfinalyje, kai „Miami Heat“ baudos aikštelę drebino 18,3 taško ir 12,6 atkovoto kamuolio vidurkiu.

NBA atkrintamosios varžybos startuos jau balandžio 14-ąją. J.Valančiūnas atgimsta pačiu laiku.

NBA apžvalgininkai po truputį vėl sugrįžta prie versijos, kad „Raptors“ atkrintamosiose varžybose Rytų konferencijoje galėtų mesti iššūkį pastaruoju metu pavojingai šlubuojančiai „Cleveland Cavaliers“ komandai. Su tokiu J.Valančiūnu šie spėjimai galbūt ir turi pagrindo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius