Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 07 /2017 05 08

J.Valančiūno atostogos prasideda: „Raptors“ ir vėl kapituliavo prieš L.Jameso kompaniją

Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“ baigė NBA sezoną. Sekmadienio vakarą Kanados ekipa namuose po labai atkaklios kovos 102:109 (28:28, 33:21, 24:31, 24:23) pralaimėjo ketvirtąsias Rytų konferencijos pusfinalio rungtynes titulą ginantiems „Cleveland Cavaliers“ ir nusileido serijoje 0-4.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Įpusėjus trečiam kėliniui, „Cavs“ turėjo 16 taškų pranašumą ir atrodė, kad nužudė intrigą, bet „Raptors“ parodė charakterį, pavijo savo priešininkus ir net persvėrė rezultatą. Visgi rungtynių pabaiga priklausė LeBrono Jameso ir Kyrie Irvingo vedamiems čempionams.

J.Valančiūnas žaidė 25 minutes, per kurias pelnė 8 taškus (4/10 dvitaškių, 0/1 tritaškių), atkovojo 5 kamuolius, blokavo 3 metimus, perėmė 1 kamuolį ir kartą prasižengė. Jo +/ – rodiklis buvo geriausias komandoje (+3).

„Raptors“ šiame mače dėl čiurnos traumos nežaidė vienas komandos lyderių Kyle'as Lowry. Jis nerungtyniavo ir trečiajame serijos susitikime.

Pernai abi šios ekipos kovojo Rytų konferencijos finale – ten Klivlando ekipa laimėjo 4-2.

Sekmadienį J.Valančiūnas dvikovą pradėjo starto penkete. Kartu su juo nuo pirmų minučių į aikštę žengė Cory Josephas, DeMaras DeRozanas, PJ Tuckeris ir Serge'as Ibaka.

Rungtynių pradžioje lietuvis buvo ypač pastebimas. Iš pradžių išprovokavo pražangą, agresyviai sužaidęs prametė du metimus bei išrašė oponentams du blokus.

Pirmuosius taškus JV pelnė 4-ąją dvikovos minutę triuškinančiu dėjimu po D.DeRozano perdavimo. Po jo šeimininkai truktelėjo priekin 9:6.

Įpusėjus kėliniui, iš po krepšio lietuvis pelnė ir dar du taškus, o „Raptors“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą 18:8.

Pirmajame kėlinyje „centras“ žaidė 9 minutes, pelnė 4 taškus (2/4 dvitaškių), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį bei blokavo du metimus.

Vis dėlto antrąją kėlinio pusę jau kur kas geriau sužaidė čempionai. Po pirmųjų 12 minučių – 28:28.

Antrojo kėlinio pradžioje susidūręs su priešininku traumą patyrė „Raptors“ vedlys D.DeRozanas, bet vėliau jis sugrįžo į aikštę.

Antrajame kėlinyje J.Valančiūnas gavo dar tris minutes, tačiau padidinti taškų kraičio nepavyko. Tuo pat metu „Cavs“ padidino tempą, pradėjo tolti ir susikrovė dviženklį pranašumą (51:41).

Įpusėjus mačui, čempionai turėjo dvylikos taškų pranašumą – 61:49.

Antrą rungtynių pusę J.Valančiūnas vėl pradėjo nuo pirmųjų minučių. Po drąsaus jo metimo šeimininkai sumažino deficitą iki 14 taškų (53:67).

Trečio kėlinio antroje pusėje „dinozaurai“ dar bandė šiepti dantis ir sumažino atsilikimą iki vienženklės atžymos. Po PJ Tuckerio pataikymo iš toli „Cavs“ persvara ištirpo iki 5 taškų (85:80).

Prasidėjus ketvirtam kėliniui, po Fredo VanVleeto tritaškio „Raptors“ pradėjo kvėpuoti savo varžovams į nugaras (85:86), bet L.Jamesas iš karto atsakė tokios pačios vertės metimu.

Dwane'as Casey ketvirtajame kėlinyje vėl suteikė šansą ir J.Valančiūnui. Po lietuvio pataikymo iš vidutinio nuotolio „Cavs“ pranašumas sumažėjo iki 2 taškų (90:92).

Įpusėjus kėliniui, Serge'as Ibaka pataikė iš vidutinio nuotolio su pražanga ir po labai ilgos pertraukos išvedė šeimininkus į priekį (93:92), bet tuomet iniciatyvos ėmėsi kelias atakas sėkmingai užbaigęs K.Irvingas ir svečiai vėl perėmė iniciatyvą – 103:95.

Sugrįžti „Raptors“ nepajėgė, o visą intrigą nubraukė likus 3 minutėms iš toli pataikęs L.Jamesas (106:95).

„Raptors“: Serge'as Ibaka 23, DeMaras DeRozanas 22 (8 rez. perd.), Cory Josephas 20 (12 rez. perd., 6 atk. kam.). P.J. Tuckeris 14 (12 atk. kam.), Normanas Powellas 10 (6 atk. kam.).

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 35 (9 atk. kam., 6 rez. perd.), Kyrie Irvingas 27 (9 rez. perd., 5 atk. kam., 4 per. kam.), Kyle'as Korveris 18, Channingas Frye 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius