Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 21

JAV žiniasklaidos žvaigždė žavisi D.Saboniu: „Permokėčiau už jį“

Domanto Sabonio pavardė yra viena labiausiai linksniuojamų kalbose apie mainus šią žiemą, o lietuviui laiko savo tinklalaidėje skyrė ir vienas žymiausių JAV sporto žurnalistų Billas Simmonsas, su kolega svarstęs „Indiana Pacers“ lyderio mainų variantus.

Buvęs ESPN žurnalistas ir „The Ringer“ portalo įkūrėjas galimus mainų variantus analizavo su Kevinu O'Connoru.

D.Sabonį, kurį „Pacers“ ant mainų prekystalio padėjo prieš kelias savaites, kai pasiryžo pokyčiams komandos sudėtyje, jie įvardijo kaip bene stambiausią žuvį tarp ant mainų slenksčio esančių krepšininkų.

„Permokėčiau už Sabonį. Esu didelis jo gerbėjas“, – teigė B.Simmonsas, rašantis ir kalbantis ne tik apie NBA, bet ir kitas JAV profesionalaus sporto lygas.

K.O'Connoras išrinko ir potencialią vietą, kurioje galėtų atsidurti D.Sabonis. Ja netikėtai tapo „Oklahoma City Thunder“ komanda, kurioje lietuvis žaidė savo naujoko sezoną, o vėliau buvo iškeistas į „Pacers“.

„Ne vienas žmogus man sakė: „stebėk jaunesnes komandas, tas, kurios šiuo metu nepretenduoja į nieką“. Žiūrėjau į komandas, kurios juo domėjosi praeityje, ir padariau išvadą, kad jo galėtų siekti komanda, kuri jį jau turėjo – „Oklahoma City Thunder“, – nustebino „The Ringer“ žurnalistas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Tokio varianto neatmeta ir B.Simmonsas, bet jam norėtųsi matyti lietuvį atkrintamųjų komandoje, kai, pavyzdžiui, „Thunder“ į tai nepretenduoja – jie Vakarų konferencijoje yra vos 13-ti.

„Man patiktų Sabonis jaunoje komandoje, bet kartu noriu jį matyti šių metų atkrintamosiose. Vis žiūriu į „Celtics“ bandydamas suprasti, kaip jie galėtų gauti Sabonį. Būdamas jų vietoje, bandyčiau gauti Sabonį ir suformuočiau Jaysono Tatumo, Jayleno Browno ir Sabonio trejetą. O kitomis komandos dalimis rūpinčiausi vėliau“, – teigė 52-ejų žurnalistas.

„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas
„Scanpix“/AP nuotr./Jaysonas Tatumas

„Bostonas šimtu procentų yra viena iš komandų, kuri tiktų Saboniui“, – pritarė ir K.O'Connoras.

Jo teigimu, lietuvis mainų rinkoje šiuo metu yra nuvertinamas, o juo turėtų domėtis bent du trečdaliai lygos ekipų.

„Manau, kad Sabonis nuvertinamas. Jis 25-erių, dukart „All-Star“ rungtynių dalyvis, galintis kurti žaidimą. Girdėjau kitus sakant, kad jis mėgsta užlaikyti kamuolį savo rankose ir manau, kad tai – tiesa, bet jeigu jis patektų į komandą, kurioje aplink būtų daugiau talento, manau, kad jis galėtų judinti kamuolį žymiai greičiau. Nesvarbu, ar tai jaunos komandos, ar į kažką pretenduojančios, tačiau Sabonio šiuo metu turėtų siekti bent 20 NBA komandų“, – teigė K.O'Connoras.

Savo ruožtu B.Simmonsas viliasi, jog lietuvis pagaliau pateks į sau tinkamą situaciją, kurioje galėtų visapusiškai atskleisti savo talentus. Nors jau dukart žaidė žvaigždžių rungtynėse, anot žurnalisto, D.Sabonis dar niekur nebuvo išnaudotas kaip pridera.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus.
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus.

„Manau, kad Sabonis dar nebuvo komandoje, kurioje jis būtų tinkamai išnaudojamas. Jei jis žaistų Čikagoje, galėtų labai gerai užimti Nikolos Vučevičiaus vietą, įvertinus tai, kokius kitus žaidėjus jie turi. Manau, kad anksčiau ar vėliau jis atras sau tinkamą komandą. Galbūt tai bus OKC“, – teigė B.Simmonsas.

Lietuvos rinktinės aukštaūgis „Pacers“ gretose šį sezoną renka po 18,3 taško, 11,8 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, tai žemesni rodikliai nei pernai, kai D.Sabonis pelnydavo po 20,3 taško, atkovodavo po 12 kamuolių ir išdalindavo po 6,7 perdavimo.

Prastesnis šis sezonas ir visai jo komandai – pernai Rytuose likę devinti, šiemet jie tik trylikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius