Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 02

Jonas Valančiūnas – apie „Pelicans“ sezoną, kontrakto pratęsimą ir sirgalių palaikymą

„New Orleans Pelicans“ ir Jonas Valančiūnas atkrintamųjų pirmajame etape patampė nervus NBA favoritei „Pheonix Suns“ bei sezoną užbaigė pralaimėdami rezultatu 2-4. Vis dėlto 29-metis lietuvis komandos progresą ir žaidimą lemiamoje sezono fazėje įvertino teigiamai.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Sezonas buvo tikrai geras. Nepradėjome taip, kaip norėjome, bet su laiku žaidimas gerėjo. Galiausiai, mes žaidėme tikrai gerą krepšinį“, – pasibaigus sezonui kalbėjo Jonas Valančiūnas.

„New Orleans Pelicans“ sezoną pradėjo iškovodama vos 3 pergales per 19 mačų, bet pasiekus reguliaraus sezono finišą sąskaitoje turėjo 36 pergales ir 46 pralaimėjimus.

J.Valančiūno komanda įveikė dvi įkrintamųjų rungtynes prieš „San Antonio Spurs“ ir „Los Angeles Clippers“ bei po ketverių metų pertraukos iškovojo bilietą į atkrintamąsias varžybas.

„Kiekvienas momentas aikštelėje duoda geros patirties. Esame jauna komanda, tad mums reikėjo tokių rungtynių – svarbių mačų, kurie lemia sezono likimą. Taip yra auginama patirtis, o per svarbias rungtynes ateina ir supratimas. Galvoju, jog mums gavosi viskas puikiai“, – įvertino vidurio puolėjas iš Utenos.

Tokių rezultatų nebūtų ir be J.Valančiūno.

Reguliariajame sezone jis rinko po 17,8 taško, 11,4 atkovoto kamuolio ir 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Pirmajame įkrintamųjų mače – 22 taškai ir 14 atkovotų kamuolių, antrajame – 8 taškai ir 9 sugriebti kamuoliai.

Šešerių rungtynių atkrintamųjų serijoje su „Suns“ – 14,5 pelnyto taško, 14,3 atkovoto kamuolio bei 3 rezultatyvių perdavimų vidurkiai.

Dar prieš sezono startą J.Valančiūnas pratęsė kontraktą su „Pelicans“ iki 2024-jų metų vasaros.

„Klube mačiau gerus dalykus ir norėjau būti šio projekto dalimi. Puiki rūbinė, personalas ir vadovybė. Aš noriu jaustis patogiai, o tai radau Naujajame Orleane, todėl ir pratęsiau sutartį“, – pakomentavo aukštaūgis, praeityje dar rungtyniavęs Toronto ir Memfio ekipose.

Komandos sėkmės nebūtų be vyriausiojo trenerio Willie Greeno, kuriam tai buvo debiutinis sezonas šiame vaidmenyje.

„Jis visada pasiruošęs padėti ir visada stumia tave į priekį, jog taptum geriausia savo paties versija. Nekantriai laukiu kito sezono! Kaip minėjau, sezono startas nebuvo toks, kokio tikėjomės, bet mes susiėmėme. Tikiuosi, jog šį žaidimą perkelsime kitą sezoną ir turėsime dar geresnį sezoną, – sakė JV. – Tai buvo pirmieji Willie metai vyriausiojo trenerio kėdėje. Jis turėjo daug atsakomybių, bet su viskuo puikiai susitvarkė. Jis mums davė labai daug ir augome kartu. Pirmieji metai, jauna komanda... Sunku, aš suprantu. Reikėjo laiko. Bet mums pavyko pagerinti žaidimą. Daug ko išmokome iš vienas kito.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Jose Alvarado
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Jose Alvarado

Sirgalių simpatiją šį sezoną užkariavo 24-erių metų gynėjas Jose Alvarado, išgarsėjęs gudriu žaidimu ir kamuolio vagystėmis.

183 cm ūgio įžaidėjas iššūkį metė ir pripažintam lygos veteranui Chrisui Paului.

„Tai buvo intensyvi kova (juokiasi). Jis tai daro visada. Labai smagu turėti Jose mūsų komandoje. Jis nepasiduoda prieš jokį varžovą. Jis nieko nebijo. Jose nori kautis, o tai yra geriausia savybė“, – pakomentavo J.Valančiūnas.

Kitas dėmesio susilaukęs žaidėjas – Brandonas Ingramas. 24-erių metų puolėjas debiutinėje NBA atkrintamųjų serijoje rinko net po 27 taškus, 6,2 atkovoto kamuolio ir 6,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Įspūdingas žaidėjas. Jis jau daug kartų tai įrodė. Prie Brandono aikštelėje ir kiti tampa geresniais žaidėjais. Pasakysiu tiek, jog man tikrai buvo smagu dalintis aikštele su juo“, – teigė JV.

„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas
„Scanpix“/AP nuotr./Brandonas Ingramas

Lietuvis nukėlė kepurę ir prieš sirgalius, kurie lemiamose kovose triukšmingai palaikė „Pelicans“ krepšininkus.

„Fantastika. Viena karščiausių atmosferų, kokioje man yra tekę rungtyniauti per visą karjerą. Džiaugiuosi matydamas gausiai susirinkusius sirgalius, kurie garsiai mus palaikė. Nenoriu jų nuvilti. Kitąmet mums vėl reikės sirgalių palaikymo, o geri dalykai gali nutikti būnant išvien, – mintimis dalijosi J.Valančiūnas. – Kai sezoną pradedi prastai, sunku prašyti sirgalių palaikymo. Bet mes esame atletai ir norime būti sėkmingi. Galiausiai, pagerinome žaidimą, o sirgaliai ėjo kartu su mumis ir karštai mus palaikė. Jie davė mums tą taip reikalingą žiežirbą. Buvo smagu jausti tokį palaikymą.“

VIDEO: Jonas Valanciunas talks Willie Green, experience | New Orleans Pelicans End of Season Interview

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius